Jeg har en kærlighed til skyer og især skyer i "ekstremt" lys. Disse billeder er taget her til aften Tirsdag d. 9. August 2011 kl. 21,10 og primært mod VNV. Solen står lavt på det tidspunkt og lyser op på skyerne nedefra...i det mindste på nogen af dem. Kort forinden - ca. 15 minutters tid - havde det regnet og regnskyerne, med lidt tordenrumlen, var drevet mod Ø. Nogen af skyerne var nærmest vanddampe og gav en speciel effekt.
Jeg så det godt. Det var virkelig et fantastisk syn. Men hvorfor var det så rødt? Det er jo - så vidt jeg har bemærket - ikke alle skyer, der bliver røde, når solen står lavt. Skulle det være vædens skyld? Hvordan det?
SvarSletJa - uden at være ekspert (jeg har dog læst en del om skyer gennem årene) så har luftfugtighed og temperaturer meget med det at gøre. De forskellige skyer kan have forskellige temperaturer og være mere eller mindre mættet med vand + at forskelle i vindhastigheder i de forskellige luftlag også kan spille ind. Og når så de forskellige sky-typer ligger i forskellig luft-højde og solen så kan skinne imellem dem, så kommer der ofte de flotte nuancer som f.eks. i går aftes. Og så gør det det ekstra interessant når det - som i går - er forskellige sky-typer, så kan det få disse flotte effekter.
SvarSletTak :-)
SvarSlet