lørdag den 20. august 2011

Fyn er fin....

Idag tog Lillemor og jeg afsted til Fyn, d.v.s. Kerteminde og Fyns Hoved. På vej op på motorvejen her i Herlev - på tilkørslen - opdager jeg en sportsvogn, en Corvette. Så opdager vi en til...og en til. Havd sker der lige ? Jeg sænker farten, ser i bak-spejlet og lægger mig ud bag ved den bagerste. Langsomt "cruiser" vi forbi dem.

Der viser sig at være 11 Corvette'r - de fleste åbne, kun få lukkede - og alle svenske. De kører ikke mere end knap 90 km/t.

Herover ses en flot gul åben gul Corvette. De var ellers i farverne rød, hvid, guld/bronce, mørkeblå og så den gule.

Vi bemærker at alle chaufførerne og passagererne - uden undtagelse - er mennesker på vor egen (få) alder; de fleste ser ud til at være pensionister. Spøjst. De er nok nået dertil i livet, hvor de ikke har andre forpligtelser end dem selv og derfor lever drømmen ud med en Corvette. Herligt.

Vi havde fint vejr hele vejen og i Kerteminde der stråler solen altid. Og det er ikke engang løgn. Vi har tit bemærket, at når vi kører over broen og ser mod Kerteminde fra denne (man kan se Møllen ved Johannes Larsens hus), så er der altid, gentager ALTID bedre vejr at se inde i Kerteminde.
Og får man noget mere dansk end Dannebrog på baggrund af blå himmel og grønne træer ? Og mere dansk kan det vel heller ikke være, at få en kaffe-tår og et stykke hjemme-lavet kage. Altsammen i Johannes Larsens Museet's have.
Vores mål var at se udstillingen "Et stykke forelsket Danmark". Ved indgangen til denne, ses disse sentenser/citater om Danmark. Og de er gamle men stadig gangbare....og dejlige.
Udstillingen var i anledning af Danmarks Naturfredningsforenings 100 års jubilæum (at det i år også er 50 året for Johannes Larsens død, er en anden sag) og denne forening var Johannes Larsen "slemt" involveret i. Der var udover billeder af Johannes Larsen også billeder af bl.a. Fritz Syberg og Jens Gregersen.
De viste foto's af Pibe- og Sangsvaner er alle fra Fiil Sø og af Johannes Larsen. Foto'sne levner ikke den kredit, disse malerier burde have.

På ovenstående foto af de lettende svaner får han alle positurer i en lettende svane med.Bemærk byge-skyen i ovenstående billedes venstre side. Fantastiskt at få denne "til at virke".....

Og herunderunder ses - med glas for - en stribe studier i pen og akvarel af Sangsvanens hoved. Han var en mesterlig tegner og maler. Lidt synd med glasset, for det gav mange reflekser. Derfor er det også fotograferet lidt skævt, så de fleste kunne undgåes. 

Per Teilmann har også været på besøg der i forrige weekend og taget et mesterligt foto der. Han kan bare det der. Mit nedenstående foto af samme billede er en svag efterligning, men det er kun taget......

....for at lave en sammenligning med en fotostat, der sidder ved indgangen til Johannes Larsens atelier og hvorpå mesteren himself sidder og maler.
Som det fremgår på væggene lavede Johannes Larsen også en masse træ-snit (jeg er den heldige indehaver af 3 stk. indtil videre...der kommer nok flere til). Herunder ses hans værktøj til den slags værker.
Og apropos træ-snit, så kan jeg blive helt dårlig ved tanken om det "stunt" museet har lavet formentlig for at få lidt ekstra penge i kassen. Man har fra hans familie "modtaget" 7 blokke (det hedder de træ-plader som Johannes Larsen lavede træ-snit ud af) og i 2009 fået en lokal kunstner til at trykke et antal eksemplarer, som kan købes i museums-kiosken for priser fra 375 til 1.200 kr. pr. stk.

Det tangerer simpelthen plattenslageri af den helt store kaliber. Tyveri og snyd, så det basker.

Man burde holde sig for god for at lave sådan noget svindel. OK - det er originale plader, de er trykt fra, men det IKKE Johannes Larsen (eller hans hustru Alhed eller hans sønner Puf og Lysse som hjalp ham), der har trykt dem og Johannes Larsen har heller ikke godkendt eller signeret eller nummereret dem dem. Jeg ved godt der findes både usignerede og u-nummererede RIGTIGE originaler af Johannes Larsen og som kan købes i kunst-handler rundt omkring eller på auktioner og det til en billig peng og jeg ved, at Johannes Larsen selv forærede sådanne væk som gaver som tak for hjælp med et eller andet småtteri.....men altså det stunt, de har lavet nu er simpelthen for tarveligt og snyderi så det basker. Min ydmyge mening. Og tangerer ren kunst-svindel.

Nåh - frokosten blev indtaget på Tornøe's Hotel's terrasse. En udmærket en og med en lokal øl - "Præstens Skræk" fra Kerteminde Bryghus på 6,5 % -  til. Vi ville ellers have spist på den restaurant, der hed "Glaciet" og som ligger på stolper lige overfor Tornøe's, men den er lukket...eller rettere lavet om til et mere "turistet" sted med tag-selv-buffet, der så noget tvivlsom ud (synes vi). Derudover var der stuvende fuldt. Og Tornøe's har vi boet og spist på før og det er udmærket.

Vi sluttede dagen af med en gå-tur ude på Fyns Hoved i det mest pragtfulde vejr man næsten kan tænke sig - lunt men blæsende og dermed forfriskende.

Billedet ovenfor er fra Fyns  Hoved og "ned" mod Fyn. Det er et dejligt område. Mens jeg/vi var yderst på den store klint, sad jeg og spejdede efter Marsvin - så ingen - mens Lillemor i græsset fik sig en "skraber" på en 20 minutters tid.

En dejlig dag igen i det fynske.....

...og så undre det mig, at Rasmine på Rasmine's rasteplads har skippet muligheden for at kommentere hendes indlæg. En fejl ??

4 kommentarer:

 1. Det har jeg IKKE! Hvis muligheden ikke kommer tilbage af sig selv, har jeg et stort problem, for jeg har slet ikke forstand på de dele, og jeg har ikke længere kontakt med min "webmaster". Vi får se.

  Tak, fordi du gjorde opmærksom på det!

  Mvh
  Rasmine

  SvarSlet
 2. Så vidt jeg kan se, er der ikke noget i vejen nu ...

  SvarSlet
 3. Ja - nu dur det igen på rastepladsen ;-) Og jeg kan se, at Donald også havde det problem. Spøjst.

  SvarSlet
 4. I havde vist lidt bedre vejr end da vi var derovre. Lagkage udendørs ;-) selvom den var lidt mindre end min !!
  Dit billede af atelieret fejler nu ikke noget ... du har faktisk fået lidt mere med end undertegnede!
  I tilgift nåede du også Fyns Hoved - heldige asen :-)

  SvarSlet