torsdag den 9. august 2012

Gavekortsomsætning.....:-)

Som nævnt tidligere, fik jeg jo en stribe Gavekort til Bog & Ide i jubilæumsgaver. Dem har nu fået omsat til læse-stof.

Jeg investerede i de nedenfor viste bøger, som jeg alle finder spændende (hvorfor skulle jeg ellers erhverve dem ?) og som - for de førstes vedkommende - kan bruges som opslagsbøger igen og igen.

Den første er er diger svend på 514 sider til en pris af 450 kr. og som omhandler monumenter, mindesmærker og mødesteder i Danmark og som viser lidt over 300 af disse. Den spænder over perioden 1650 til idag og er skrevet af Inge Adriansen. Ikke lige til håndtasken, men værd at tage med på små-ferier og ture i Danmark.

Den næste er en ny-udgiven bog om Gudenåens Kulturhistorie af Erik Hofmeister. 303 sider til kr. 350 og får det får man .....ja Gudenåens Kulturhistorie med det hele. Gudenåen har altid fascineret mig; egentlig er det en flod p.g.a. af den flora og fauna, men da vi danskere er så beskedne, så kalder vi den bare en Å. For et par år siden, da knægten og svigerdatteren boede i Herning, tog vi under et besøg hos dem ud og så Gudenåens og Skjern Å's udspring. De udspringer jo med bare få 100 meters afstand; Skjern Å som kildevæld i en lille sø hvorfra afløbet så hedder Skjern Å og ender ude i Ringkøbing Fjord...altså vest på, mens man faktiskt kan se Gudenåens kildevæld, altså hvor det pibler frem af jorden og først er en kilde, så en bæk og siden en å og som udløber i Mariager Fjord ved Randers. Iøvrigt mærkeligt, at den fjord hedder Mariager Fjord og ikke Randers Fjord, da Randers ligger i bunden af fjorden og Mariager ca. midtpå.

Den næste bog er en bog på 304 sider, De danske øer til kr. 199, som beskriver de ca. 50 beboede danske små-øer med lidt tekst og tegninger og luft-fotos.  Den er skrevet af Niels Houkjær og kan som de 2 andre bruges som opslagsbog igen og igen.

Den næste er af Peter Olesen, ham I ved nok, ham der kan virke så pisse-sur. Men han skriver udmærkede bøger om København og denne omhandler bogstaveligt talt overraskende steder og bygninger i København, som de (vi) fleste overser, når vi vandrer rundt i Staden. Den er på 208 sider og til - hos Bog & Ide - kr. 299. Jeg har set den billigere andre steder, men når nu det var på gavekort, ik' ? ;-)

Den næste hedder noget så bombastiskt som "Den amerikanske borgerkrig" og er rent faktiskt en dansk bog på 601 sider til kr. 375 og skrevet af Torben Riis Petersen. Hvorfor jeg faldt for den var på grund af indholdsfortegnelsen der viser en stribe kapitler om især hvorfor borgerkrigen kom til udbrud, altså alt det politiske o.s.v. i de mange år forud for krigsudbruddet i 1861. Endvidere er der kapitler om årene lige efter borgerkrigens afslutning i 1865. Alene disse ting gjorde at jeg ville have den. Alt om selve krigen, som der også er om i bogen, det har jeg meget bedre beskrevet i alle de andre bøger som jeg har om denne. Spændende bliver det at læse den. Desværre skete der det, da jeg bladrede den igennem, at det første billede jeg faldt over, var et af en vise-præsident..........der burde have stået vice-præsident. Alene det giver mig bange anelser, men nuvel - den er erhvervet og får en chance.


Den sidste bog er erindringer fra 2. slesvigske krig - den i 1864 - og er på 235 sider til kr. 248 og skrevet af Wilhelm Dinesen. Hvis der ringer en lille klokke, så er det fordi at Wilhelm Dinesen var Karen Blixen's far. Hun udgav jo sine bøger under pseudonymet Isak Dinesen. Men altså Wilhelm; han var bare en 19-årig sekondløjtnant under krigen i 1864 og det er altså hans erindringer herfra der er nedskrevet. Dinesen udgav iøvrigt flere bøger og bedst kendt er vel nok dem han udgav som Bogani's jagtbreve.


Der går nok lige et stykke tid før end jeg er igennem dem, idet jeg på hylderne har en stribe indkøbte og stadig ulæste bøger stående; et par stykker på amerikansk om den amerikanske borgerkrig, 2 bøger om (møbel-) arkitekten Finn Juhl, selv- og biografier om Herbert Pundik, Tony Blair, Jørgen Reenberg og Prins Henrik samt lidt andet "småtteri" (et par romaner, men de kommer sidst...allersidst). Og det evindelige problem: PLADSMANGEL !!!! Jeg synes ikke, at jeg har flere bøger som jeg kan "smide ud" (=til spejdernes genbrugsbutik/loppemarked). Jeg må se at møblere lidt om på 1.salen og overtale Lillemor til indkøb af yderligere reol-plads. Heldigvis har hun også nogen bøger liggende hist og her, så overtalelse burde ikke være så svær.

3 kommentarer:

 1. Nummer to og tre synes jeg er lyder rigtig spændende. Især nummer tre, fordi jeg for et par dage siden fik den idé, at nu - eller rettere sagt om et års tid - vil jeg have kigget på nogle af alle de øer, der er strøet ud over de danske farvande. Den kunne jeg godt finde på at læse. Tak for tippet!

  SvarSlet
 2. Hej Jan,
  Rart med lidt læsestof til de kommende mørke tider, synes selv den bog om de danske øer ser spændende ud!

  SvarSlet
 3. Glæd dig til Dinesen.
  Det var en mand, som søgte oplevelserne.

  SvarSlet