fredag den 3. august 2012

40 års jubilæum.....faneme.....

I Onsdag, d. 1. August 2012, havde jeg sgu' 40 års Jubilæum på min arbejdsplads. På sin vis en dag som jeg havde set frem til, men også en dag jeg godt kunne have sprunget over; jeg er ikke meget for at være midtpunkt - beskeden som jeg er ;-) .

Nåh, - men jeg mødte ind og så denne udsmykning på døren ind til mit kontor. Inde på kontoret var der fyldt op med flag-guirlander, flag og en hulens masse balloner. Jeg vil spare jer for synet :-) .

Oppe på vores kantinegang havde kollegerne (igen) lavet en flot "æres-port" med draperi, grøntsager, blomster, flag, balloner og et flot skjold (jeg har et næsten identiskt hængende på mit kontor fra mit 25 års-jubilæum i 1997). Det var faneme mægtig flot gjort af kollegerne.

Nåh, - indenfor havde kantinemutter dækket op med sandwiches af forskellige slags og andre små lune ting samt kager, chips og slik og vand og vin. Man er sgu' helt benovet når man står sådan og der kommer folk og kolleger fra andre andre afdelinger og ønsker tillykke...og begavet bliver man i betragtelig drikkelig grad.

Og så bliver der holdt tale......hvor ens "liv og levned og hvad man har bedrevet" på rådhuset bliver travlet op på humoristisk vis og endda - meget endda - krydret med historier om ens "underlige interesser" - der var nok nogen af kollegerne fra andre afdelinger, der studsede lidt over at høre - kort - at de, interesserne altså, spændte over (bl.a.) ishockey, historie, polarrejser, guldalderkunst, opera, arkitektur, ornitologi og den amerikanske borgerkrig og at jeg endda rejste "overthere" for at se på slagmarker og kanoner :-) .

Herover ses jeg i samtale med, fra venstre af, kommunaldirektøren Helle, økonomidirektøren Torben (som blev ansat året efter mig og således har 40 års jubilæum næste år og som jeg har haft en masse spøjs med gennem tiderne og især i vores yngre dage (fodbold og Christiania blandt meget andet), Jobcenterchefen Jette (som også har været chef for mig før) og bag hende min "næst-chef" Mogens.

Det var alligevel hyggeligt, selvom jeg havde frygtet det værste....det her med at være hovedperson.
Og den her, som vist nedenfor, Dronningens Fortjenstmedalje, jep - den bliver jeg så også indehaver af og skal vel ind og hilse på hende på et tidspunkt.....Den var jeg ekstremt meget i tvivl om jeg skulle modtage - det er jo noget pjat på en måde, men på den anden side så er det jo "once in a life-time" o.s.v. og da så både familie og kolleger pressede på, så indvilligede jeg...eller takkede jeg ja....til den.

Om aftenen havde jeg inviteret min kolleger og mit frokost-sjak (3 personer som jeg spiser frokost med og for de 2's vedkommende har spist med i over 30 år. Ingen af dem er fra min afdeling) til noget spisning. Grundet sommerferier blev vi kun 20 men sådan er det. Hyggeligt var det ihvertfald og der blev fortalt løgnehistorier for mindst 40 år og der blev grinet igennem.

Det var alligevel en dejlig og hyggelig dag.

6 kommentarer:

 1. 40 år i den samme virksomhed - og stadig glad for at være der, ser det ud til. Det er sandelig værd at fejre. Til lykke!

  SvarSlet
 2. Tillykke med dit 40 års jubilæum på kontoret, gamle dreng ;)

  SvarSlet
 3. Wow, 4 årtier er ski lang tid! Til lykke med dagen, gamle dreng! ;o)

  SvarSlet
 4. Endnu en gang stort tillykke fra Sydjylland :-D

  SvarSlet
 5. jamen jeg siger osse stort tilykke...det er sgu da rigtig godt gået med 40 års jubilæum...det må jeg sige.....og det lyder virkelig som en meget hyggelig dag...men jeg kan sagtens sætte mig ind i at det umiddelbart kan være lidt underligt lige at skulle være midtpunkt...men når man er i det så føles det ret rart og hyggeligt og jeg vil da også sige at billederne taler deres og vidner om opmærksomme kolleger....og arbejdsplads...

  så et dog forsinket men stort tillykke herfra både jeg selv og fra Orla..

  venligst Anita

  SvarSlet
 6. Først og fremmest - stort til lykke med dagen, selv om det er lidt forsinket. 40 år på samme arbejdsplads er vist usædvanlig i vores tid og i fremtiden er der sikkert ikke mange som kan prale af den bedrift.

  Og et endnu større til lykke med fortjenstmedaljen. Jeg bliver nødt til at indrømme, at jeg er lidt misundelig. Jeg vil altså også have en eller anden medalje af dronningen; det må også være spændende at komme til audiens, men jeg synes egentlig at medaljen er det mest spændende. Wow.... Jeg glæder mig til at høre om dit besøg hos dronningen! :-D

  SvarSlet