onsdag den 25. juli 2012

Sommer.....

Sommer har det så sandelig været i de seneste par dage. Og egentlig mere end jeg bryder mig om på det temperatur-mæssige område. Idag havde jeg f.eks. 29 graders varme på mit kontor på arbejdet og det på trods af forsøg på gennemtræk og en bevægelig vifte der skulle sætte skub i det.

Jeg holder som de fleste af sommeren, sol og blå himmel og så videre, men varme-temperaturerne skal helst ikke overstige 24-25 grader og så gerne med en svag brise. Skygge på en varm solrig dag er så absolut ikke at foragte.

Men idag - ved mitt arbejde - så tog jeg lige et par billeder af et blomsterbed som altid symboliserer sommer for mig; der er nemlig en masse Lavendler. For mig er lavendlen en rigtig (u-nordisk) sommerblomst. Ved vores gamle hus, havde vi de få bede vi trods alt havde, omkranset med lavendler. På de 2 billeder nedenunder kan man ovenikøbet se en keramisk Stele. Den er lavet af det keramiske værksted Saxbo som lå bagved rådhuset. På stelen er der små figurer der symboliserer/viser de fag der var i Herlev i halvtredserne....(folkeviddet vil iøvrigt sige, at Stelen er et fallos-symbol på Herlev vækst befolkningsmæssigt dengang).

På billedet herunder kan man se bryllups-rotunden, der hvor folk bliver borgerligt gift på Rådhuset.


Oppe i nordenden af Herlev, i Hjortespring hvor jeg bor, ligger vores Kunst- og Kulturcenter Gammelgård (fandens til navn). Også heroppe er der en masse lavendler. På billedet nedenunder kan man i baggrunden se en af længerne til gården, som anvendes til udstillinger.

Da jeg tog billederne i dag Onsdag d. 25. Juli, var det jo hamrende varmt og solen skinnede fra en skyfri himmel og derfor virker lavendlerne lidt lysere end de er i virkeligheden og måske er jeg nok en 8-10 dage for sent ude i forhold til deres højdepunkt farvemæssigt....men flotte er de stadig.


Jeg er jo ikke gartner-typen - det har jeg jo aldrig lagt skjul på. Jeg gider ikke i min fritid ligge på alle 4 med en hvis del i vejret og luge bede o.s.v. Det var bl.a. derfor vi solgte vore gamle hus netop for at slippe for det. Men jeg kan godt lide blomster, roser, stauder o.s.v. og vi har så sandelig både Rhododendron's i både forhave som vores "store" baghave på hele ca. 50 kvadratmeter. Jeg synes at det er fantastiskt at opleve sådan gamle velholdte slotshaver og især klosterhaver - med alle deres urter - kan jeg godt lide at gå i. Og Søren Ryge er et sikkert hit herhjemme :-) .

Men sommer er også en flot raps-mark med grønne træer og en blå himmel.

Og hvad der næsten er det flotteste jeg ved - blomstermæssigt - er en god dansk kornmark med de fine kornblomster og gerne iblandet de røde valmuer.....det er sommer.
Ja - det var så mit sommer-poetiske indslag.

1 kommentar:

  1. Hej Jan ! meget smukt at se alle blomsterne og jeg holder osse rigtig meget af kornmark med kornblomster og er der sametidig valmuer,...ja så kan det ikke gøres bedre ...og lavendler har jeg lidt af i forhaven og vores bier er vilde med dem...så vi planlgger at lave en lille lavendelmark på et af vores haveområder....'

    smukke billeder....og nu skulle varmen aftage...det kan være rart nok når der skal laves noget...det er jeg enig med dig i...

    venligst Anita

    SvarSlet