tirsdag den 4. oktober 2016

I luften.....

Jeg har dagligt adskillige gange dette syn over mit hus; en Vandflyver. For et par måneder siden startede nogen initiativrige mennesker en alternativ fly-rute op mellem Aarhus og København med en flyvetid på ca. 45-50 minutter.  Ruten går fra havn til havn, altså nærmest midt i centrum for de 2 byer og nok mest beregnet på at forretningsfolk lige kan smutte til Aarhus el. København for et møde og retur igen noget efter.

En anden ting i luften lige p.t. er Traner. Lige nu er de på vej fra yngle-kvarterene i Skandinavien på vej sydover til vinter-kvartererne i SydEuropa. I går Mandag d. 3.10. var der rigtig mange på gennemtræk gennem Danmark. Adskillige tusinde er indrapporteret til DOF-basen. Selv så jeg 2 flokke på henholdsvis ca. 80 og ca. 50 stk.
Ofte ser man dem bare som pletter i lange store buede bånd på himlen og samtidigt er det ofte sådan - i hvert fald hvis man er fuglekigger som mig og dermed ligesom er klar over det kan ske - at man hører dem på afstand før end man ser dem.


Dog - i dag d. 04.10.2015 - er der slet ikke meldt lige så mange ud som i går, så mon ikke at det har toppet ?

Det kommer jo selvfølgelig også an på hvordan vinden har været. Når de trækker sydpå, så skal det helst være en let modvind fra NØ, for så blæser de ind over Sjælland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar