torsdag den 20. oktober 2016

Lidt ny musik.....

Som omtalt i et tidligere blog-indlæg, var Lillemor og jeg på besøg på Børglum Kloster.

Vores hovedmål for besøget var jo at se kopien af Bayeux-Tapetet idet vi i sommers jo havde set original-tapetet under vores sommerferie i Normandiet og Bretagne i Bayeux.

Selvfølgelig var der en såkaldt Shop der på stedet, hvor man kunne købe alt muligt "gammelt" såsom vinglas, lertøj i alle mulige afskygninger, bøger om klostret m.v., sågar tøj, tørklæder og tasker......og så lå der en lille stak CD'er. Jeg nappede en af dem og kiggede på den; hmmm...., den hed "Musik i Børglum Kloster Kirke" (indspillet her i 2016) og var med organisten Søren Rasmussen og fløjtenisten Tine Lilholt. På bagsiden stod 14 klassiske numre anført med bl.a. Bach, Mozart, Grieg, Elgar, Hartmann m.fl. Igen...hmmm... den lød spændende og kr. 100 for en CD er jo ingen Herregård, så jeg købte en. I øvrigt er fløjtenisten Tine Lilholt Den Tine Lilholt som spiller med i Lars Lilholt Band og altså lillesøster til Lars Lilholt (Vidste I, at Lars Lilholt og hans søskende Kristian og Tine Lilholt er født i Herlev ?) og det var i den forbindelse at hendes navn lød bekendt.

De 2 - Søren Rasmussen og Tine Lilholt - kalder sig "Den sælsomme duo" .

Hjemme hørte jeg straks CD'en og blev med det samme smask-forelsket. Hold da op, den er god. Og de 2 "klæder" virkelig hinanden. Et orgel kan jo være et magtfuldt og kraftigt instrument, men det er det slet ikke her. Det er flot afstemt tværfløjtens sarte og sprøde lyd. Og så er de numre de spiller jo absolut gode.

Tine Lilholt's hjemmeside opdagede jeg, at de 2 tidligere har udgivet en CD med titlen "Klassiske mosaikker" med numre af Gabriel Fauré, Alexander Guilmant, W.A.Mozart, Johann Sebastian Bach m.fl. så den bestilte jeg via hjemmesidens webshop og den har jeg netop modtaget. Den er indspillet i Abildgård Kirke i 2013. Man kan sagtens høre at der er tale om et andet orgel, men det gør ikke noget. Fremragende CD igen. De kan kun anbefales på det kraftigste.

4 kommentarer:

 1. Det lyder unægtelig interessant, men jeg kunne nu godt have tænkt mig en smagsprøve. Jeg kan ikke finde dem på youtube, hvilket jeg synes er sælsomt - de kunne da godt have lagt en bid ud. Den slags er måske sværere, end jeg umiddelbart forestiller mig ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rasmine. Har også undret mig en smule. Bl.a. også over at den der Børglum CD ikke er på hendes webshop. Har skrevet til hende om begge og så må vi se :_)

   Slet
 2. Sådan kan man blive glædeligt overrasket. Hvordan var det at se tapetet igen?

  SvarSlet
 3. Hej Jørgen (og velkommen tilbage :-) )

  Det var flot og meget farvestrålende i forhold til originalen, selvom denne - originalen - stadig har farver men dog en del falmet (mørkere). Dog, - det er en hel anden følelse at stå foran originalen.....tænk at stå og kigge på et broderi der er næsten 1000 år gammelt og lavet af folk som kendte deltagerne i slaget....det giver "rysninger" langs rygradden.

  SvarSlet