mandag den 8. november 2010

Fler' fugle....

I går morges, Søndag, havde jeg en usædvanlig oplevelse....jeg vil endda sige en ekstrem udsædvanlig oplevelse.
Jeg bor jo i et helt nyt - kun et år gammelt - rækkehus, med en - vil nogen sige - dødsyg og kedelig nyanlagt have. Denne - haven altså - består af en lille græsplæne, 2 Bøgehække på hver side (den for en er bare nogen kvist) og 2 små læ-plankeværk ud fra huset og hvor der langs det ene læ-hegn er et rosenbed. Iøvrigt også en lille sten-terrasse.
Nuvel, jeg har jo besluttet - af egen fri vilje - at jeg IKKE vil ryge i det nye hus, så rygning foregår udendørs på terrassen. Og så - igår - da jeg åbner døren til terrassen for at nyde dagens første smøg + et krus kaffe, så registrerer jeg lige ud af øjenkrogen en brunlig fugl stå i kanten ad rosenbedet og op ad læ-hegnet/plankeværket. Da jeg drejer hovedet, når jeg lige at se en Skovsneppe (læs mere om dette kræ her) lette og flyve langs bøgehækkens knap 10 meter for så at forsvinde til højre bag om et skur og videre ud mod noget ubebygget grundareal.
Det var satan's . En Skovsneppe...og så her, i verdenens kedeligste have (pragtfuld efter min mening: stenterrasse og ca. 50 kvadratmeter græs)....okay, - det er set og sket før i andres haver, men her ? Ja - det kan sgu' rent faktiskt ske og det gjorde det altså.
Jeg har set snese-vis af Skovsnepper før, men denne var sørme noget af en overraskelse.
....og så så jeg idag, Mandag, på vej hjem fra arbejde en lille flok Silkehaler, 12 stk., rastende i toppen af et Birketræ. Herligt.

6 kommentarer:

 1. Besynderligt udseende fugl med en besynderlig stemme!

  Jeg kender den fra det fag, der hed naturhistorie, da jeg gik i skole, men har aldrig set et levende eksemplar. Her er nok et tilfælde, hvor det ikke hjælper at løfte blikket ;-)

  SvarSlet
 2. Besynderligt udseende ?? Det har jeg aldrig tænkt på før. Den minder jo mest om en DobbeltBekassin (og EnkeltBekassin og Tredækker), så det har jeg altså ikke tænkt over før.

  Men ja, stemmen er noget for sig selv. Og de fleste gange jeg har set og hørt den, er om aftenen i skoven. Den flyver nemlig "på patrulje" rundt i sit territorie sådan lige over træ-top-højde og når man så går på skovstier eller er ved lysninger, så hører man den tit før man ser den komme flyvende. Den har dels den der markante snorke-lyd: Ssnnrrr, ssnnrrr, snnrrr isprængt nogen "pfssstt og pfssstt lyde ind imellem. Herligt at høre på sådan en stille lun sommeraften i skoven.....når man alligevel er "på jagt" efter at høre og se Natravnen, som man også kan nyde om sommeren i de lune aftener.

  SvarSlet
 3. Altså, jeg flytter ikke, men det kunne være sjovt, hvis der fandtes en slags kurser, hvor man koncentrerede sig om at iagttage og lytte til fugle. Men det gør der måske også?

  SvarSlet
 4. Rolig nu, Rasmine. Man behøver ikke at flytte for at nyde naturen. JEG bor i Herlev og godt nok har vi noget mose og noget skov og lidt marker, men mest er det altså bymæssigt og villakvarterer herude. Ligesom i Hvidovre, hvor du vistnok bor, ik' ?
  Damhussøen og Damhus-engen er fine steder at se og gå ture i og om. Og der er jo ikke langt til æ hav ved Avedøre/brøndby o.s.v. Selv parker og kirkegårde har fint fugle- og dyreliv.

  Og jo - der findes aftenskolekurser og vistnok ovenikøbet i Hvidovre, men de er for det meste overtegnede af "hard-core" ornitologer, fordi den ypperste af alle ornitologer, Klaus Malling Olsen, afholder dem for både begyndere og garvede....men selv de garvede melder sig til hans ny-begynderkurser.

  På dit lokale bibliotek kan du med statsgaranti og morgenkaffe låne kassette-bånd eller en fuglebog med CD til (Politikens fuglebog har en glimrende CD med fuglestemmer), som du så kan lytte til de lange vinteraftener....når du ikke ellers lytter til Barok-musik ;-)

  SvarSlet
 5. Tillykke med sneppen

  hilsen Per

  SvarSlet
 6. Et forsinket tillykke med de fine observationer. Hilsen fra en i det nordjyske der slet ikke er misunderlige... slet ikke... ;-)

  Mvh. Brian, Løgstør.

  SvarSlet