Man tager og skyder 5 svin, så man få 10 reelle stk. svinekæbekød. Dem renser man så for sener og pudser af som med mørbradbøffer.
Sådan - nedenfor - se altså 10 rensede svinekæber ud:
I en jerngryde svitser/bruner man så først svinekæberne i lidt smør. De kommer så til at ligne nedenstående kulstykker.
Dernæst smider man i jerngryden nogen porrer, lidt gulerødder, nogle fed hvidløg, timian og purløg og smør (igen) i og lader det lige få noget farve.
Så høvler man svinekæberne oven i og hælder 3/4 flaske rødvin over - måske en smule vand - og lader hele baduljen små-simre under låg i 1,5 time.
Imens har man skrallet nogen kartofler og nogen persillerødder og lader dem koge sådan rigeligt møre....i en anden gryde.
På en lille pande har man samtidigt - man kan jo det der med at multitaske - brunet nogen udskårne Skallotte-løg, hældt et par spiseskefulde brun Farin (puddersukker) ud over og får dem så brunet på den måde.
Efter de 1,5 time, så tager man svinekæberne op og sier så den indkogte/dampede rødvinssovs fra porrerne, gulerødderne, hvidløgene, timianen og persillen, så man har en rigtig god sovs/sauce. Glemte lige at der også har været nogen peberkorn i.
I saucen hælder man så de brunede/karameliserede skallotteløg:
....hvorefter man tilsætter eller ismider svinekæberne:
Det får så lov til lige at små-simre mens man ordner rodfrugterne, der - med rigeligt smør - moses til mos:
Herefter ind på bordet hvor der så er klar til skafning:
Det gad jeg godt smage, men jeg gad ikke selv have alt besværet!
SvarSletDet er frygteligt at komme ind på det her indlæg her klokken 17.27 og med sulten negende i maveregionen...
SvarSletjeg har smagt svinekæber før og det er så godt...som I laver det er det bare superlækkert...og det med de karamelliserede løg lyder lækkert...en ret lige efter min smag...og jeg gider godt lave det...så en dag hvor vi lige støder på svinekæber....eller selvfølgelig andet kød kan bruges til den samme ret...MUMS...så er det da skønt at komme hjem til svigermekanikken....ikk?