fredag den 26. november 2010

Overraskende....

I går aftes stod jeg - efter aftenens (det var jo amerikansk Thanksgiving i går) første NFL-kamp og røg en smøg ude på terrassen. Klokken var vel omkring 22,15 og mørkt var det.

Så hører jeg i mørket et underligt "trutte-lut", så et til og så......lige henover huset i mørket kommer 9 hvide Sangsvaner trompeterende i lav flugt bare små 20-30 meter oppe.

Noget overraskende må man sige. Vi har godt nok nogen marker på den ene side af hvor jeg bor og på den anden side en mose....men alligevel og så på det tidspunkt.....22,15 ca.

Mørkt var det jo, men man kunne se de hvide svaner - belyst nedefra af vejbelysning og sne m.v. - på baggrund af den mørke nattehimmel. Flot.

Men altid dejligt at høre Sangsvanen.

8 kommentarer:

 1. Ja og mit favorithold siden 80'erne - New England Patriots - vandt en flot sejr ;-)

  SvarSlet
 2. Fantastisk!

  Men jeg tænkte jo nok, at jeg ville blive berøvet min illusion om, at sangsvanen virkelig kan synge. Nu har jeg lyttet til den på Wikipedia, og jeg synes, den skulle holde sin mund eller begynde at tage undervisning hos andre fugle ...

  SvarSlet
 3. Hej Per.
  Og enig. Patriots er et kanon-hold hele vejen rundt. Det er ikke kun Tom Brady. Patriots....og 49'ers er mine hold...ligesiden Joe Montana og Jerry Rice styrede det hold.

  SvarSlet
 4. Hej Rasmine.

  Stemmerne fra Sangsvanen (og Pibesvanen), Tranen og Ravnen samt Havørnens kald er for mig indgrebet af noget ur-nordisk. Lyde, der simpelthen er .....ja....ur-nordiske.

  At gå i en vinterkold skov og høre en Ravns kalden er forrygende. Det samme med Sangsvanernes og Tranernes trumpeteren når de kommer flyvende.....eller Havørnens kalden over en stor svensk sø om foråret.

  Nej - den lyd er bare fantastisk.

  SvarSlet
 5. Hej Jan,

  Det er typisk, at der ifm frostperioder ses trækkende Sangsvaner over Storkøbenhavnsområdet (og Smør- og Fedtmosen), der er - udover din obs. - adskille obs. af overflyvende/trk. Sangsvaner indtastet i DOFbasen de seneste dage med kuldefremstød.
  Man kan også iagttage forskellige gæs på vej sydpå i denne tid.
  Men du har ret i, at det er et imponerende syn, at se - og høre - sådan en flok trompeterende svaner!

  Hilsen
  Frank

  SvarSlet
 6. Hej Frankie.

  Det er ikke så meget det, at se og høre Sangsvanerne. Det hænder jo ind i mellem her i sognet, som du nok ved. Det, der var overraskende, var tidspunktet; 22,15 og = nat/mørke.

  Og ja - her til morgen var det en flok gæs der trak forbi mens jeg - endnu engang - var ude og skrabe sne væj ;-)

  SvarSlet
 7. Jeg kan også i vinterhalvåret hører Sangsvaner nede fra Limfjorden, også selv om jeg bor 1,4 km derfra! Men ja, der er noget særligt over Sangsvaneres "sang" eller kald om man vil. Husker en aften hvor jeg havde været i Thy for at lytte efter Perleugle. På vejen hjem holdte jeg ind ved naturcenteret ved Vejlerne for at besøge det lille hus... Herfra var lydbilledet fyldt med Sangsvane kald og gæs i den mørke nat. Det gjorde også noget at månen lige var stået op og kunne ses over Løgstør by! En oplevelse jeg nok aldrig glemmer! :-)

  SvarSlet