Lad det være sagt med det samme; original-ophængningen er i grundlæggeren Mads Rasmussens lejlighed og er da historisk OK men ellers gør den ikke meget "sjov" af sig....bortset fra at det er Fynbo-malere ;-)
Det er altid imponerende at komme ind i forhallen og se Kai Nielsens kæmpe-imponerende statue af Mads Rasmussen. Herunder fotograferet så jeg får lys-indfaldet med fra oven af.
Hovedsalen i museet. Altid fint at se. Og fedt med den "oprindelige" væg-maling som man havde det dengang.
Fint med Kaare Klindt stolene. Dog - i eller på dem ligger en seddel med påskriften MAX 80 kg. Og så er undertegnede udelukket fra at SIDDE ned og nyde billederne ;-)
Og herunder Johannes Larsens pragtfulde billede "Bygevejr ved Tårby-stranden". Det er altså nogen fede små krabbe bølger, der er på billedet.
Vi tog så tilbage over Fyn og til Kerteminde. Hold da op et kaos der var der. OK - det var sidstedagen af VM for vindsurfere, så det var derfor der var så mange biler og telte nedenfor ved havnen.
Årsagen til Kerteminde turen var simpelthen at se udstillingen "Syberg-landet" om/med Fritz Syberg på Johanes Larsen Museet. Og her konstaterede vi, at ikke alle biler og busser var til Vindsurfing VM ;-) Museet var sort af besøgende.
Nedenfor et af Sybergs mest berømte billeder "Aftenleg i Svanninge Bakker". Det er meget større end man lige tror.
Der var altså en masse billeder af Syberg, men det var svært at komme til at tage nogen billeder. Jeg ved sgu' ikke hvad det er med folk på kunst-udstillinger; de er totalt uden hæmninger. Bedst som man står og kigger på et billede, så vader folk bare lige ind foran en for at se på det samme billede. Idag var vi også flere gange ved at blive "kørt ned" af ældre damer - der var nogen stykker - og deres rollatorer. Det virker som om, at fordi man har rollator, ja - så har man bare fortrins-ret til alt.
I gennem vist nok 10 år pakkede familien Syberg - 2 voksne og 6 børn og 1 barnepige - deres habengut og drog ud til Fyns Hoved hvor de boede i 2 af Fritz Syberg byggede og opstillede skure. Imponerende at de har kunne være der. Og hvorvidt de har været 6 børn fra start af ved jeg ikke, men når man ser hvor tæt hr. og fru Syberg har ligget i de skue, så forstår man godt at det er blevet til 6 børn med tiden ;-) . I parken har man rekonstrueret skurene i de nøjagtige mål og såvidt muligt med den samme indretning.
Bemærk de folk der står ved skurene. Så kan man se størrelsesforholdet. Nedenfor et maleri af Syberg af "sommer-boligen".
Johannes V. Jensen skrev et pragtfuldt digt - jeg mener at kunne huske at det var ham - om frokosten. Når man læser digtet kan man ligefrem smage maden, øllen og brændevinen. Syberg lavede et maleri direkte inspireret af Jensen's digt. Pragtfuldt.
Og ja - det blev jo også til lidt læse-stof. Erland Porsmose ny-udgive - til lejligheden - bog om Fritz Syberg blev erhvervet for kr. 350. Den glæder jeg mig til at læse. Er sikker på, at den er ligeså god - måske - som Porsmose's bog om Johannes Larsen (nederst) som selvfølgelig allerede befinder sig i biblioteket derhjemme :-)
hej Jan....jeg husker første gang jeg kom til Faaborg museum ( selvom jeg godt vidste at det var småt, det der indgangsparti) så blev jeg virkelig imponeret....man går der i gaden og pludselig kommer man til et indhal og der åbenbarer denne smukke facade sig...smukt og momumnetalt på trods af størrelsen...
SvarSletog fra mit første besøg husker jeg også Johannnes Larsen tegninger/alvareller af døde fugle....de gjorde indtryk.....men der er så meget smukt på museet...det er nogel flotte billeder, du har taget...
Hmmm ... et kunstmuseum i kørselsafstand vi ikke har besøgt ;-)
SvarSletDet må der vist rådes bod på ...
Tak for tippet "unge" mand :-D