lørdag den 7. november 2015

Bøger....og masser af dem....


I går Fredag d. 06.11.2015 var jeg på den årlige bogmesse i Bella Center på Amager. Hvorfor den nu hedder Bogforum i stedet for Bogmesse ved jeg ikke, men det gør den. Jeg tog bussen hjemmefra ved 08,20 tiden, skiftede til S-tog på Herlev Station og videre med Metro fra Vanløse af. Det var første gang jeg tog med Metroen mod Vestamager...altså videre end Christianshavn. Der er 2 Metrolinier. Begge starter på Vanløse og de kører samme rute indtil Christianshavn, hvorefter den ene kører mod Lufthavnen (som vi altid kører med når vi skal på ferie) og den anden mod VestAmager. Det er altså hip som hap hvilken en af linierne man tager, når man fra Vanløse skal ind til Byen (længst til Christianshavn). Det var altså første gang jeg prøvede den anden rute og sjovt var det at se bl.a. DR-Byen fra den position og VestAmager i øvrigt.

Nåh, - det små-regnede da jeg ankom til Bella Center Metrostation kl.ca. 09,10 og jeg havde heldigvis medbragt paraply. Stor var min overraskelse da man kunne komme ind i forhallen (stor som en håndboldhal og meget højloftet) i Bella Center, hvilket jo var godt p.g.a. regnen. Der var allerede kommet en del mennesker som sad hist og pist. I en "Stander" fandt jeg Politiken's Bog-sektion som jeg tog og satte mig ned og læste. På et tidspunkt opdager jeg, at folk allerede begynder at stå i kø og ca. 09,40 stiller jeg mig op i køen for forudbestilte billetter (som jeg havde købt på nettet). Foran mig i køen stod et ægtepar, nogen år ældre end mig, og var ved at lægge deres overtøj i en dertil medbragt taske. Konen var helt i gråt og manden sådan almindeligt påklædt. Så kom en anden dame fra en af de andre køer hen til dem og hilste, kindkys og alt det der. Jo - de boede i år på et hotel i Sydhavnen og skulle være der alle 3 dage. De havde et tæt besat program for at se/høre/overvære diverse forfatter-samtaler på de forskellige scener der er. Jeg fandt også ud af, at det var 5. år de var der på den måde.

Dørene åbnedes på slaget 10,00 og jeg strøg ud af startblokkene og fes afsted for at finde stand C3-014 med forlaget Strandberg Publishing, for jeg havde for knap en måned siden opdaget, at dette forlag netop d. 06.11.2015 udgav en bog - Michael Müller: Børge Mogensen -møbler med holdning.

Jeg fandt standen efter lidt gåen rundt; det er ikke alle stande/områder er afmærket ordentligt og ikke alle forlag har kæmpe bannere eller flag.  Og sørme om jeg ikke opdagede en anden bog hos dem, nemlig Anne-Louise Sommer: Finn Juhl's akvareller:

 
Så dem købte jeg begge to. Dejligt. I øvrigt var jeg første kunde hos dem, så jeg sagde at det måtte fejres med lidt rabat o.lign., men nej. Til gengæld kunne de ikke få deres credit-card læser til at virke og de prøvede og prøvede med forskellige Ipads og læsere kombineret og nye downloads men til ingen nytte. Så spurgte de om jeg havde Mobilepay. Selvfølgelig, jeg har både Mobilepay og Swipp på mobilen, så ingen problemer.....og dog. Mobilen kunne ikke finde netværk i den betonbygning som Bella Center er, så jeg måtte genstarte mobilen og så lykkedes det og jeg betalte med Mobilepay. Så ville han skrive en kvittering til mig ud fra en ny god gammeldags kvitteringsbog. Jeg grinede og sagde, at den gode gammeldags manuelle facon altid virkede......og dog.....han kom til at vende kalkér-papiret den forkerte vej, så bagsiden af min kvittering fik den kalkerede del også og ikke på hans genpart. Ak ja...det var bare grineren.

Jeg gik så rundt og så mange af de andre stande og helt ærligt, jeg kunne købe mig fattig på sådan en bogmesse, men jeg holdt stand og kom afsted med kun de 2 bøger :-)

....og apropos bøger.....så har min afsked og 60 års fødselsdag kaste lidt bøger af sig ligesom jeg selv har købt et par stykker, så nu har jeg rigeligt til de næste 14 dage eller så. Lige nu læser jeg:


og den er ret sjov forstået på den måde, at TV-meterologen Jesper Theilgaard har udvalgt forskellige malerier - gennem 200 år - og beskriver hvad det er for en type vejr. Bogen er inddelt i årstider. Derudover er der også iblandet årstidsdigte og sange af de gode gamle danske komponister og digtere, som han også gennemgår. Theilgaard er i sin fritid korsanger og har forstand på de dele.

Dernæst, i flæng:

Denne bog om den svenske kunstmaler Anders Zorn var jeg i Helsingborg og købe. Zorn brugte som mange andre (P.S.Krøyer, J.F.Willumsen m.fl.) også fotografi til forlæg for nogen af sine malerier. Denne bog indeholder en del af sådanne men også mange andre tidsfotografier af Zorn og hans omgangskreds.


Helt ny-udkommen bog om Fynbo-malerne. Altså ikke kun Johannes Larsen.


Et katalog eller en bog begået af Kasper Monrad om den udstilling der lige nu er på Statens Museum for Kunst om netop C.W.Eckersberg....guldaldermalernes Grand Old Man og lærer for de fleste malere herunder - bogstaveligt talt - bl.a. også P.C.Skovgaard.


Biografi om P.C.Skovgaard, en af de bedste landskabsmalere i Guldaldertiden.



Denne ovennævnte gamle bog fra Politiken's Forlag er fra 1957. Den fandt jeg på en Tog-messe i Valby Medborgerhus. Handler om tog i de gode gamle dage.


Ren nostalgi omkring Sporvognene. Min bror har ovenikøbet skrevet et kapitel i bogen.


Også ren nostalgi. Omhandler danske og danskbyggede persontogvogne 1844-1971. Ren nørde-bog.

Om det historiske omkring litografien og kunsten i Danmark gennem 200 år.



En regimentshistorie omhandlende de "danske" soldater i tysk krigstjeneste under 1. verdenskrig. Danmark mistede som bekendt Launborg, Holsten og Slesvig til Tyskland i 1864. Alle dansksindede soldater fra Slesvig der blev indkaldt under 1. verdenskrig kom til at gøre tjeneste i regimenterne 84, 85 og 86. Denne bog er om Regiment 86.
Ovenstående bog er om den tyske besættelse af  Sønderjylland i 1940-1945. Besættelsen er set gennem 5 forskellige sønderjyders øjne og disse 5 er af forskellige observans (dansk-sindede og tysk-sindede).


 
Sjovt at tænke sig, at den konservative fhv. minister og folketingsmedlem Per Stig Møller er en af vore fremmeste Kaj Munk eksperter. Denne bog er er sammenskrivning af 2 bøger Per Stig Møller udgav i 2000 og 2004 + et tillæg og revision af det gamle samlet i en ny bog.

Som I kan se, er der rigeligt til de kommende vinteraftener. Når man ser ned over bøgerne, så slår det mig, at det er meget forskellige bøger; det siger så nok noget om mig og mine forskellige interesser. Dog er der en ting der springer i øjnene.....der er INGEN bøger om den amerikanske borgerkrig i denne omgang.

...og så det evindelige....man kan aldrig få for mange bøger....kun for lidt reol-plads, så jeg må nok igen ud at købe endnu en af nedenstående....



....ak ja... :-)

2 kommentarer:

  1. Nå, så man kan aldrig få for mange bøger! Man kan måske heller aldrig få for mange reoler, kun opdage, at ens hus er blevet for lille?

    Den der bog om vejret i kunsten kunne jeg faktisk godt tænke mig at læse.

    Og så må jeg jo se, om jeg kan tage mig sammen til at tage ind og kigge på Eckersberg ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Rasmine.

      ...og hvem tror du var i Ikea/Taastrup og Ide-møbler i dag efter en stige-reol ? Og ingen af stederne havde de sådan en. Og da vi kom hjem googlede vi og opdagede at Ikea BURDE have en - Ivar hedder den - men vi kunne ikke se den og fik ikke spurgt da vi var der. Nu ved vi så, at de BØR have den og vi fandt den også på Trævarefabrikkernes udsalg, så der er håb :-)

      Og ja - den bog bør du læse. Fine billeder og dejlige digte og sange som man (jeg) mere eller mindre kender alle sammen, men når man nu ser teksterne til digte/sangene, så giver de en meget bedre og flottere mening end når man "bare" synger med...

      Eckersberg er altid værd at se.

      Slet