tirsdag den 10. november 2015

Europas vadefugle af Lars Gejl...et "must have"...

Der er lige for et par dage siden udkommet en bog af naturfotografen Lars Gejl heddende


Nu levner min ovenstående illustration af hans bog ham ikke den retfærdighed, den bør have.
Han er en excellent naturfotograf og underviser andre i denne specielle gren af fotografien.


Han har lavet en stribe bøger - check hans hjemmeside - og I vil sikkert kunne genkende et par stykker af dem. Som man kan se, går han ikke af vejen for noget for at få de rigtige gode fotografier han får taget.

Om bogen er der "bare at sige" at den er eminent og jeg glæder mig til at dyrke den nøjere. Vadefugle er interessante, idet de oftest er "rimeligt" let tilgængelige, da de lever ved kyst og sø - for de flestes vedkommende - og derfor ikke så skjulte som andre fugle kan være.

Det er vel nærmest unødvendigt at skrive, at jeg netop har købt har købt den :-)

I aften skal jeg se min denne sæsons 2. live ishockeykamp. Det sker når Esbjerg kommer besøg i Rødovre. Min knægt er jo ass.coach for Esbjerg, så man kan lige nå at få en kort sludder med ham efter kampen, inden de tager tilbage til Esbjerg.
Jeg var jo i Sverige sidste Onsdag og der købte jeg en "stang" General Lössnus til ham. En stang er en rulle med dåser snus.


Man kan få snus i 2 versioner; løs snus, som er en slags våd groft pulver a la kaffegrums samt portions-snus hvor snusen ligger i små poser a la de poser man bruger til filterkaffe. Knægten min bruger løs snus. Man tager en mængde der kan være mellem 2 fingerspidser og trykker det sammen og sætter klumpen under overlæben lidt til højre for fortænderne.Knægten har brugt snus siden sit 16. år.

Og apropos det med Esbjerg; knægten og svigerdatteren flyttede derover lige før 1. august i år. Svigerdatteren, der er børnehave pædagog, fik arbejde med det samme de flyttede derover og hurra for det. Hun er glad for sin nye arbejdsplads. Til gengæld er hun knap så glad for cykel-sikkerheden derovre; Hun fik stjålet den cykel hun havde medbragt her fra Herlev efter et par dage. Så købte hun en splitterny en....og den blev stjålet knap 14 dage efter også fra der hvor hun arbejder. Nu er hun så i gang med den 3. cykel (ny - købt i Kvickly) og er spændt på hvor længe hun får lov at beholde den. Og ja - der er indkøbt 25 kg. kæde-låse (eller noget i den stil) for at sikre den.

4 kommentarer:

 1. Lars Gejl's bøger har nok store og flotte foto's, men desværre er de lavet i et alt for stort og upraktisk format, så de kan næppe bruges som felthåndbøger,
  men måske udmærkede som 'opslagsbøger'... og som sagt med mange gode foto's...

  SvarSlet
  Svar
  1. Er du i øvrigt begyndt at' birde' igen - eller skal du til det, med din nyvundne fritid, Jan!? ;-)

   Slet
 2. Hej Frankie.

  Du har helt ret; det er IKKE nogen feltbog, men det gør så heller ikke rigtig noget. Det er rart en gang imellem med en STOR bog med rigtig gode "instruktive" foto's som denne her har mange af.

  Birdingen kommer - helt sikkert - og starter igen i det små med lokale ture i Sømosen eller Smør- og Fedtmosen. Der har p.t. "bare været så meget jeg lige skulle have nået/lavet...."

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja'men så ses vi jo nok i en af moserne en dag, Jan.
   Har i øvrigt selv købt Europas vadefugle af Lars Gejl.

   Slet