lørdag den 8. december 2012

Noget skal tiden jo gå med...........

.....så jeg holdt en pause efter støvsugningen i stuen i dag og sad og drak en slurk kaffe og filosoferede over tilværelsen og gloede sådan bare uden egentligt at se på den ene af vores reoler. Jeg bemærkede, at der lå nogen bøger sådan lidt på tværs nogen steder og at jeg måtte se at få plads til dem...et-eller-andet-sted.....men hvor ? Det evige problem.
Så tog Fanden ved mig og jeg begyndte at tælle op:

Vi har ialt ca. 692 bøger i stuen og på 1.sal (jeg ved at nogen er udlånt og der ligger nok nogen i nogen skabe hist og her så de skal faktiskt lægges oveni).

188 af disse er "mine" kunstbøger (jeg har ikke talt små-kataloger med som også ligger "hist og her").

18 er om Arkitektur og Design.

60 er om Historie og samfund.

92 er om den amerikanske borgerkrig.

40 er om fugle og natur.

10 er om whisky.

Resten, ca. 284, er såmænd bare skønlitteratur og mestendels Lillemors.

Og da jeg nu alligevel var igang:

139 CD'er med alm. musik (fra viser med Pia Raug over The Platters, Beatles, Jimi Hendrix o.s.v. til eksperimental-rock med f.eks. YES).

72 CD'er med klassisk musik.

50 CD'er med Jazz, Big Band og Swing-musik.

og slutteligen 270 DVD'er hvoraf halvdelen er med historiske emner.

Ja - det fik jeg så en kaffe-pause under rengøringen til at gå med.

(og jeg bemærkede undervejs at jeg ikke har fået opdateret mine boglister på denne blog ude til højre).

3 kommentarer:

  1. Det, der undrer mig mest, er egentlig de 10 bøger om whisky, men det skyldes nok bare min uvidenhed.

    "Resten ... er såmænd bare skønlitteratur." Sikke en bemærkning! Det er vist et ret typisk maskulint syn på litteratur, men der står dog, at det "mestendels" er din kones. Altså må du selv en sjælden gang læse skønlitteratur. Hvad er det så for noget, du læser?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hæ Rasmine...:-)

      Jeg glemte måske at sige, at meget af skønlitteraturen ovenikøbet er "noget med krimi'er" :-) . Lillemor er til krimi'er og har altid været det....men også til andet trods alt.

      Jeg selv ? Tjah - du har ret; jeg læser sjældent ren fiktion = skønlitteratur. Dog kan jeg som en af få danskere prale af at have læst James Joyce's "Ulysses". Der er en del der har været begyndt på at læse den men ikke ret mange har fuldført den. OK - det er vel 30 år siden jeg læste den, men jeg "holdt stædigt ud".
      Jeg tror at jeg har læst alt hvad George Simenon har skrevet deriblandt især hans bøger om Kommissær Maigret. Han har et dejligt sprog og man kommer i en god stemning af at læse hans bøger. De svenske forfattere Sjöwall og Wählöö's serie på 10 romaner om en forbrydelse med Kommissær Beck er også terpet igennem. Alt af Dan Turéll er også læst og nydt. Jeg har tillige et par cd'er med ham hvor han fremfører sine digte med musikledsagelse. Dan Brown og Jan Guillou og Ken Follett (de ældre af sidstnævntes) er også læst. Jeg har også læst de fleste af de danske klassikere: Pontoppidan, Johannes V.Jensen, Herman Bang, Frank Jæger, Leif Panduro, Rifbjerg, Anders Bodelsen. Når jeg tænker efter har jeg læst mange forskellige skønlitterære bøger gennem tiderne; danske som udenlandske forfattere uden lige her på siddende røv at kunne huske dem allesammen. Men indrømmet, - det er nok fra de 17-18 år og frem mod de 35-40 år jeg læste de fleste af de nævnte skønlitterære...dog også senere hvad f.eks. Dan Brown er et eksempel på. Jeg faldt hurtigt for at læse erindringer og biografier af alle mulige slags; om politikere, historiske personer, skuespillere, om forfattere, om balletdansere, om komponister o.s.v., o.s.v. og det gør jeg stadig. Seneste læst er den nys-udkomne af/om Jørgen Reenberg. Men som det fremgår af listerne/opgørelserne så er de bøger dem, der ligger mig kærligst for at læse....og gen-læse og gen-gennembladre....

      For mange år siden var jeg ligesom løbet tør for læsning. Jeg var ligesom løbet tør. Blandt andet læser jeg stort set aldrig bøger skrevet i jeg form (Turéll er en dejlig undtagelse) og mange bøger er alligevel skrevet i jeg-form, men jeg kan simpelthen ikke klare det at være hovedpersonen i en bog. Nåh - jeg var løbet tør, så fandt jeg på at tvinge mig på biblioteket og gå ind mellem nogle vilkårlige og tilfældige hylder, stoppe og række armen ud og tage den bog jeg ramte og så tvinge mig til at læse den. DET gav mange sjove oplevelser såsom jeg f.eks. ramte noget om Tibetanisme og Lama'er og sådan kom til at læse en masse om den religion og deres filosofi efterfølgende. Og jeg ramte også noget om rets-psykiatri engang - spndende. Og mange andre sjove emner, som er/var gode at blive klog på.Jeg er kommet mange steder og ting omkring på den måde.

      Jeg synes, at jeg er rigeligt dækket ind. Idag er jeg så kræsen, at hvis en bog ikke har fanget mig på de første 30-40 sider, så er den ikke værd at beskæftige sig/mig med, så "ud" med den og det uanset hvor gode anmeldelser den har fået og ligemeget hvormeget folk taler godt om den.

      Var det svar nok ?

      Slet
  2. Ja, det var svar nok :-) Temmelig imponerende! Som jeg har nævnt flere gange på min blog, gider jeg ikke rigtig skønlitteratur mere og i alt fald ikke moderne skønlitteratur, så jeg er også gået over til biografier og den slags. Endnu en ting, der er imponerende: At du giver en bøger en chance på 30-40 sider! Det er min tålmodighed ikke til.

    SvarSlet