torsdag den 6. december 2012

Aha...Definitionen på kunst er fundet.....(sarkasme er anvendt)

Ja vel ja - så er jeg faldet over definitionen på kunst. Og jeg som troede, det er ihvertfald hvad jeg altid har påstået, at det "bare var den der så på værket der afgjorde om det var kunst eller ej"......men der tager jeg altså fuldstændig helt fejl.


Under min daglige gennemtrevlen af kultursiderne på diverse aviser m.m. så faldt jeg over en artikel - et interview - i Politiken med direktøren for AROS, Jens Erik Sørensen (manden på foto'et) i anledning af, at der i efteråret 2013 vil være en (stor) udstilling på AROS med Dronningens og Prins Henriks værker, frembringelser, skulpturer o.s.v.

Det er første gang, at de 2 kommer til at udstille sammen. Og anledningen er dels det, at det er første gang de gør det, og dels at det er den sidste udstilling Jens Erik Sørensen er med til at lave, da han går på pension lige bag efter........og det er måske meget godt....det sidste er min bemærkning.

I interviewet tales der selvfølgelig om det de 2 laver er kunst og der er nogen citater fra nogen kunstanmeldere.

Og selvfølgelig er det IKKE kunst det de 2 laver. Og hvorfor er det så ikke det ? Jo - Jens Erik Sørensen har nemlig definitionen - SELVE DEFINITIONEN PÅ HVAD KUNST ER...og det er:

citat:

" Jeg plejer at definere, at kunst er noget, der er udført af en kunstner på fuld tid"

Ja - fik vi det afklaret. Alle andre der ikke er 100 % fulltime kunstnere (hvilket vel underforstået er, at de lever af det) laver altså ikke kunst.

Anita Thomhave Simonsen og Orla, keramiker Ida Holm Mortensen og alle I 100.000 andre, gå hjem og vug. I er IKKE kunstnere, for I er ikke 100 % kunstnere og lever IKKE 100 % lige af de flotte ting I frembringer.

Sådan blev vi nu alle sammen meget klogere. En kapacitet har udtalt sig.

....og jeg som troede, at kunst var bestemt af den der lavede det og den der så på det.....tsk...tsk...


(sarkasme og ironi kan være anvendt i dette indlæg)

2 kommentarer:

  1. Du har ganske ret: Den mand hører ikke hjemme på den post!

    SvarSlet