torsdag den 5. oktober 2017

Lidt flere bøger....

Så er der igen købt lidt ind til "biblioteket" herhjemme. Meget forskellige bøger eller nærmere emner, hvis jeg selv skal sige det, men samtidigt dækker det - lidt da - over spændvidden i mine interesser.

Den første, Opera i guldalderens København af Henrik Engelbrecht, er jeg nået halvvejs igennem nu (i alt 184 sider). Den er udgivet her i September 2017. Jeg kan jo lide begge dele, altså både opera og Guldalderen. Bogen her er en historisk gennemgang og giver som sådan sig selv og den er faktisk ret humoristisk og oplysende at læse. Det er ikke en nørdebog om operaerne, altså en specifik gennemgang af disse, og hurra for det. Til gengæld er der meget om personerne dengang, om livet dengang, om hvordan operaer opførtes dengang o.s.v. og som tidligere skrevet fyldt med humor og lune og meget læseværdig.




Den næste bog faldt jeg over via en boganmeldelse på hjemmesiden Historie-online, som er en hjemmeside om dansk historie, museer, bøger o.s.v., o.s.v. Bogen hedder "Luftwaffe - jagerpiloter i kamp 1939-1945" og er i 2 dele; bind 1 på 432 sider og bind 2 på 376 sider. Det lidt sjove er, at den ikke er skrevet af en udlænding, men af en dansker, nemlig Lars Vedsø. Men anmeldelsen fængede, så den måtte erhverves.


Den tredje bog hedder "Færgen er i havn om få minutter" og er - som der står i underoverskriften - en nostalgisk rejse på hovedvejene til søs.
Bogen er skrevet af Flemming Søeborg, som tidligere har skrevet de nedenfor viste bøger.....som jeg også har. Det er nogen læseværdige bøger; dels får man et historisk overblik serveret i letlæselige doser, dels får man anekdoter fra forfatteren eller fra diverse bidragsydere (i al beskenhed vil jeg da lige nævne, at min storebror har ydet bidrag til alle 4 bøger). Jeg synes at bøgerne er....hyggelige, ja - hyggelige. Jeg kan da kende en del til nogen af de ting der nævnes i bøgerne, som f.eks. over Storebælt; jeg var i en 10-12 år henholdsvis materialemand og Holdleder for et ishockeyhold, hvor vi i sæsonen (7 måneder) mindst en gang om ugen tog turen over bæltet, så det er rigtig mange gange sejlture der har været med en masse oplevelser på de ture. Derudover alle de private ture her og så de ture med de andre færgefarter som bogen omhandler.
I bogen herover, er der sandelig et billede med mig på.




De 4 bøger af Flemming Søeborg, som er vist herover, er vist i omvendt udgivelsesrækkefølge. Alle bøgerne er herlige og hyggelige. Jeg tror vi alle kan genkende meget af det, der er deri og burde forefindes i hvert hjem.

Ja - let spredte interesser, men sådan er jeg bare; nysgerrig på det meste.

3 kommentarer:

 1. Tak for anbefalingerne. Især de sidste kunne være interessante at finde på biblioteket og kigge lidt i - bare sådan for at genopleve gamle dage.

  SvarSlet
 2. Ak ja, storebæltsfærgen! Den har jeg også været med nogle gange i løbet af de første 10 år efter, at vi var flyttet fra Aalborg. Det var nu hyggeligt, så jeg skal da have kigget i den på biblioteket.

  Jeg har overvejet operabogen og er nået frem til, at jeg er nødt til at have den, selv om den ikke lader til at kunne fås spm e-bog :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rasmine.

   Jeg er lige blevet færdig med at læse Operabogen og jeg finder den ganske interessant. Den handler meget om forholdene på det kongelige teater, om personerne der og om opførelserne og modtagelserne af de forskellige operaer og syngespil/vaudeviller. Og meget om jalousien mellem komponister, sangere/skuespillere, direktionen o.s.v.

   Prøv at gå ind på www.henrikengelbrecht.dk . Der ligger 2 lydfiler optaget på valse omkring 1889 og 1890 og som er indsunget af 2 danske mandlige operasangere, der sang under Guldaldereperioden. De synger på den måde, som man sang der i 1830-40'erne...meget interessant. Den ene af dem synger 2 snutter fra Mozarts Don Juan...og det skulle formentlig være verdens ældste optagelser af Mozart musik.

   Slet