fredag den 6. oktober 2017

Musvåger i dag

I dag, ved 12,25-tiden gik jeg ud på terrassen for at ryge. Vejret var jo pænt; sol og høje Cumulus-skyer hist og her blå himmel. Bemærkede så først en, så en til og så nok en Musvåge kommer over mit hus fra øst af mod vest. Fulgte dem og så at de begyndte at skrue sig op. SÅ opdagede jeg skruen......og hold da op, sikke en stor Musvåge skrue. Fat i kikkerten....nøjjjjj......gav mig hurtigt til at tælle og kom til et tal på mellem 70 og 80 Musvåger der skruede sig op.

Jeg noterede mig lige klokkeslettet og så videre på skruen. De øverste - som var rigtig langt oppe - var allerede gået træk "mode" = let bøjede vinger og bøjet "fingrene" bagud og så ellers i hurtig glideflugt væk mod vest. Så opdagede jeg pænt til højre en mindre skrue på kun 6-7 stykker.....og så nok en på samme antal....Holy shit....TRÆKDAG....antal og retning blev noteret.

Og sådan fortsatte det til kl. 14,40 hvor jeg skulle i gang med rengøringen af hytten herhjemme. Den største skrue så jeg omkring 12,40-tiden.....med ca. 110 Musvåger i. Utroligt. Ellers var det skruer med variende størrelser på mellem 21 stk. og 55 stk. samt en del enkelte individer der bare trak....og nogen gange bare 2-3 stykker. I nogen af skruerne bemærkede jeg Røde Glenter og Spurvehøge og så 5 Falke jeg ikke kunne identificere på grund af afstanden. Men det var små falke, altså ikke Vandrefalke eller Tårnfalke, men formentligt Lærke- eller Dværgfalke.


Som kuriosum kom en flok på 10 Stillits (fugl på størrelse med Bogfinke) også lige lavt forbi/over huset, så jeg kunne høre dem i flugten.

En herlig dag med rigtig mange Musvåger med mere på træk.

Herunder - og tryk på billedet for at se det i større størrelse - ses min indberetning til DOFbasen. 515 Musvåger på lidt over 2 timer er ikke så ringe.....og formentlig flere.

2 kommentarer:

 1. Hold da ellers op. Så blev man så klog. Jeg troede musvåger er standfugle, men det er vist ikke alle der bliver her. Det må have været et imponerende syn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jørgen.

   Det gælder bare om "at bruge øjnene" og se op....en gang i mellem :-D

   At se på fugle er for mig nærmest at komme i en mental renselsestilstand...forstået på den måde, at jeg finder det uhyre givende at være ude i naturen og se på fuglene; enten på en vandretur, eller bare her i mit nærområde, eller køre ud især om foråret og se på alle de fugle der er kommer/er ankommet i forårstrækket eller tage til et af de gode træksteder - både forår og efterår - og se den mængde af fugle der trækker forbi. Man bliver sgu helt glad i knolden af det. Jeg kan bruge timer alene et sted, men også gerne sammen med andre. Jeg fik min første fuglebog i julegave i 1964 da jeg var 9 år gammel, så det er en lang og gammel kærlighed til fjedrede venner.

   Der er mange Musvåger, der er standfugle. Dem vi se ser på trækket, er mest dem fra det nordlige Skandinavien, som trækker sydpå; nogle til Danmark men flest videre sydpå. Det samme gælder stort set også alle de andre rovfuglearter, som flyver fra Skandinavien af og til vinterkvarterene i Sydeuropa eller flest til Afrika.

   Slet