Tegningen herover er en kvindelig torso fra 2 vinkler. Jeg prøvede mange teknikker dengang, både stregtegninger og skraveringer for skygger. Det var og er stadig svært synes jeg.
Herover min kærnelædertaske. Jeg havde sådan en dengang, som jeg brugte hver dag. Jeg havde ovenikøbet selv lavet den og det var hårdt for fingrene kan jeg huske.
Herover igen en tegning af en gipsfigur - vistnok en romersk portrætbuste - og så støvlerne og underbenene af en af de andre aftenskole-elever.
I en pause, må det have været, har jeg åbenbart tegnet de 2 eneste andre mænd der var på holdet. Manden til venstre var pensionist. Dog havde han et natjob på en taxi-central. Det var sjældent han tegnede, han snakkede mest. Sjovt nok er det sådan, at på alle de aftenskolekurser i tegning/maling jeg har gået på i årenes løb, har kønsfordelingen stort set altid været på - ud af en klasse på 14-15 stykker - 12 kvinder og 2 maks 3 mænd. Samtidigt var den kvindelige aldersfordeling meget spredt - fra ca. 25 år til pensionistalderen og hos mændene altid i den ældre afdeling (med mig som undtagelsen). Hvorfor det er sådan, har jeg altid undret mig over. En overgang fulgte jeg noget undervisning på Det Kongelige Kunstakademi, og der var det ca. 50/50.
Jeg fandt sørme også en tegning af mig - det ER mig - som min lærerinde har lavet.
Herunder 2 tegninger af veninder, som jeg har lavet. Først er det Kirsten:
Og så er det Lene og så oven i købet med farveblyant. Hun havde svært ved at holde sig stille og snakkede fanden et øre af mens jeg tegnede:
Herunder en senere akvarel af et romersk tempel.
Faktisk er det uendeligt lidt jeg har efter alle de år jeg har tegnet og malet. Det ryger ud efter et stykke tid, mest fordi det bare er leg og øvelser jeg sidder og laver. Sjovt synes jeg, men ikke værd at gemme. Nu her på mine gamle dage er jeg begyndt at tegne/male igen. Dog næsten alt sammen i store skitsebøger, der også dur til akvarel. De fylder ikke meget, så de har en chance for at overleve. I dag er det også mest landskaber og arkitektur jeg tegner/maler.
Jeg kan godt se, at det ikke er en samling mesterværker, men det er bestemt ikke dårligt. Det undrer mig, at du sådan har kunnet lægge tegning og maleri på hylden, for hvad kunne det ikke være blevet til? Og hvad kan det ikke blive til nu? Det vil jeg i alt fald gerne se.
SvarSletHar du virkelig set sådan ud engang? Nydelig, men vred ung mand :-D
Hej Rasmine
SletDu har helt ret, i at det så sandelig ikke er mesterværker. Jeg kan ikke lige sige hvorfor jeg har gemt dem - nogle meget få fra den aftenskoleklasse - måske det er tilfældigt, at de ikke er smidt ud som så meget andet.
Jeg hygger mig jo mest med at sidde og lave sådan lidt småtterier; nogle gange efter noget jeg har set, og nogle gange efter andres malerier/tegninger...og derfor har det så været til at ryge ud. Men sjovt og hyggeligt er det, at prøve sig frem med forskellige teknikker o.s.v.
Ja men der er jo mange grunde til at der holdes pauser; interesser af anden slags der tager over, sønnens aktiviteter i hans unge dage (ishockey er en typisk forældresport, da de som mindre ikke selv kan tage udstyret - specielt skøjter - på og ej heller selv transportere udstyret, som fylder ret meget. Jeg kan sikkert finde på flere gode grunde.
Nu er jeg så småt begyndt igen og så må jeg se hvor det bærer hen ad.
Om jeg har set sådan ud ? Hmmm - jeg kan da genkende noget af mig i den tegning, men det er jo sådan HUN har set mig den dag.
Jeg hæftede mig ved, at du ser yderst ultilfreds ud på den tegning. Jeg håber da hverken for dig selv eller dine omgivelser, at du almindeligvis var så sur!
SvarSletForældresport :-D
Jeg håber sandelig, at jeg heller ikke var en vred eller ualmindelig sur ung mand dengang.
SvarSletI dag er jeg bare "en gammel sur mand" :-) , et privilegium jeg har set frem til i mange år.....og nogen skal jo være det :-D :-D :-D
Mon ikke man gemmer ting og sager til man er færdige med dem. Og måske er det godt de glemmes i en mappe. Jeg har ansatser til et familiearkiv, hvor sammenhænge søges gemt.
SvarSletGlæder mig til at se flere frembringelser.