For 3. gang på en måned og for 2. Lørdag i træk var Lille mor jeg i dag i Det Kongelige Teater.
Denne gang var det til en koncert med det med Det Kongelige Kapels træ-blæsere...+ 2 Valdhorn og en kontrabas, en såkaldt oktet. I dag havde vi billetter på Balkonen midtfor og det var som sædvanligt ikke så ringe. Koncerten var kl. 15 og da vi ankom og skulle til at blive billetteret, hørte vi at dem der stod lige foran os og som åbenbart skulle side længere oppe (1. etage, 2. etage eller Galleriet), fik den besked, at de bare kunne vælge pladser på Balkonen eller Parkettet/gulvet) hvor der var ledige pladser i stedet for at sidde længere oppe. Fin service, synes jeg......eller også er det sparemanøvre fra Teatrets side for at lukke ned for de øvre etager.
Fra dagens program fremgik følgende:
Når Det Kongelige Kapels blæsere indtager scenen, kan du være sikker på en oplevelse med masser af overraskelser. Ved dagens koncert vil blæserensemblet med hjælp fra en sanger samt en enkelt kontrabas tage sig kærligt af musikken fra Mozarts elskede opera Figaros bryllup - og tage publikum med på en tidsrejse tilbage til de fyrstelige hoffer på Mozarts tid.
Program:
W. A. Mozart
Ouverture og uddrag af første akt fra operaen Figaros Bryllup
W. A. Mozart
Arie: “Alma Grande”
Pietro Mascagni
“Intermezzo Sinfonico” fra operaen Cavalleria rusticana
W. A. Mozart
Uddrag af anden akt fra Figaros Bryllup
Antonin Dvořak
”Sangen til månen ” fra operaen Rusalka
Giuseppe Verdi
Fantasi over operaen La traviata
W. A. Mozart
Uddrag af tredje akt af Figaros Bryllup
W. A. Mozart
Finale fra første akt af operaen Don Juan
(Som vanligt er alle billeder taget med mobiltelefonens kamera uden blitz, hvilket ikke giver særlig meget skarphed på den forholdsvis lange afstand i mørke. Husk at I kan trykke på dem, så de bliver lidt større)
Udover okteten medvirkede også, som gæster, en tværfløjte og en sopran (sangerinde). Orkestret var ikke i orkestergraven, men derimod på scenen, hvor det så således ud:
Fra programmet fremgik følgende besætning:
Medvirkende:
Fortæller: Henrik Goldschmidt
Obo'er: Henrik Goldschmidt og Rixon Thomas
Klarinetter: Lee Morgan og Per Majland
Fagotter: Klaus Frederiksen og Jacob Dam Fredens
Horn: Allan Bendsen og Pall Sostein
Kontrabas: Jonathan Colbert
Sopran: Pernille Bruun
Fløjte: Anna Dina Schick
Bemærk, at Obonisten Henrik Goldschmidt også fungerede som oplæser/fortæller eller Præsentør om man vil, til de enkelte musikstykker og det gjorde han aldeles humoristisk og fremragende.
Til venstre ses 2 obo'er (den venstre er Henrik Goldschmidt som også fungerede som præsentør ved en opstillet mikrofon ved scenekanten), så 2 fagotter, 1 bassist, 2 valdhorn og helt til højre 2 klarinetter).
Mozart er jo lige mig, jeg har en hel del af hans musik og især musik for træ-blæsere. Faktisk havde jeg håbet (jeg havde ikke set programmet i detaljer på teatrets hjemmeside endnu) at høre det allerbedste Mozartsnummer jeg kender, nemlig "Gran Partita", men det var desværre ikke med. Lidt ærgerligt, men hele koncerten var sådan set bygget op omkring operaen "Figaro's bryllup" (som vi skal se/høre på Det Kongelige Teater om små 14 dages tid og som vi overværede første gang i 2004) og det er jo ikke så ringe endda.
Som gæst var der en sopran, Pernille Bruun. Hun sang med på et par numre. Foto'et nedenfor er ikke godt, men det var hun til gengæld. Utroligt som hun kunne fylde rummet op med sin stemme, men det kan de jo sådanne operasangere.
Som det ses på billedet herover står der en dirigent med ryggen til, til højre for Pernille Bruun. Han var kun inde på et par numre, ellers klarede okteten, med Henrik Goldschmidt som "styrmand", det hele selv. Jeg fik desværre ikke fat i hans navn og det fremgår heller ikke af hverken program eller hjemmeside.
På et par andre numre medvirkede fløjtenisten Anna Dina Schick, i dagens anledning omdøbt af Henrik Goldschmidt til Anna Diva Schmidt :-) Herunder et elendigt billede (de andre jeg tog af hende var endnu dårligere) af hende:
Blandt andet spillede hun på et nummer "kvindestemmen" i et nummer fra Verdi's "La Traviata" mens en af valdhornsspillerne spillede "mandestemmen". Det var rigtig godt.
Som det ses af programmet, havde der også sneget sig et par enkelte numre ind af Dvorak, Mascagni og Verdi. Dvorak er ikke min kop te men dette her var faktisk ok. Mascagni's Opera "Cavalleria rusticana" kender jeg en smule til i forvejen og Verdi er bare helt fin.
Alt i alt en rigtig god, men efter min mening, for kort koncert. Der var ingen pauser og den varede kun 1½ time alt inklusive. Mozart (og Verdi) kan man aldrig blive træt af eller høre for meget af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar