tirsdag den 30. maj 2017

Gendarmstien....og i Haderslev.

Lillemor og jeg har lige været af sted på tur med Dansk Vandrelaug (DVL) fra Onsdag d.24. Maj til og med Søndag d. 28. Maj 2017. Det var vandring på Gendarmstien (denne link åbner en PDF-fil om Gendarmstien) det handlede om. I øvrigt var arrangementet et såkaldt Vandrertræf.

(Husk at I kan klikke på billederne for at se dem i større størrelse)


Turen er på ca. 74 km og den var til dette arrangement med DVL opdelt i 4 dagsetaper a ca. 19 km og går fra Padborg til Hørup Hav....eller omvendt...og stien er afmærket med skilte på opsatte 3 pæle hist og pist. Lillemor har gået turen 2 gange før.
Oprindelig skulle vi have boet på Sønderborg Vandrehjem, men det var optaget på grund af et stort Brandmandsstævne, så indkvartering blev i stedet for på Haderslev Vandrehjem og det gav vandrerne noget længere transporttid hver dag på ca. 45-50 minutter hver vej til start- og slutpunktet. De blev kørt i en dobbeltdækkerbus.

Vandrehjemmet var udmærket - et typisk vandrehjem med værelser i forskellige størrelser og nogen med bad og toilet og andre havde de fællesfaciliteter på gangen...og det vakte ikke udelt begejstring blandt alle deltagerne. Vi fik et - som vi havde bestilt - eget værelse (til 5 personer endda) med bad og toilet. Herunder ses bestyrerparret Pia og Peter, som er utroligt hyggelige og hjælpsomme. I øvrigt var der ud over selve vandrerhjemmet 10 hytter og en lille campingplads tilknyttet og det hele lå ned til Haderslev Dam.
Vi kunne ankomme fra ca. 16,00. Hele arrangementet indbefattede morgen- (07,30-08,45 på grund af busafgang kl. 09,00) og aftensmad (kl. 19,00) hver dag. Ved morgenmaden kunne vi smøre os en madpakke til turene (det gjorde jeg dog ikke, da jeg ville spise "rigtig" mad, hvor jeg nu kom frem. Vi ankom lidt over 16,00 og fik tildelt værelset. Efter indkvartering og udpakning gik vi ned foran vandrehjemmet hvor der var borde og bænke og faldt i snak med nogen af de andre deltagere. Lillemor fik hilst på forskellige, som hun har været sammen med på andre vandringer hist og pist i landet. Aftensmaden kl. 19,00 var god gammeldags Hamburgerryg med smørsovs og kartofler og salat samt noget chokolademousse dessert.


Jeg skulle jo ikke deltage i vandringerne - det her med mine fødder - så jeg havde på forhånd planlagt lidt forskelligt med plads til improvisationer. Torsdag morgen efter morgenmad tog jeg af sted til Dybbøl Banke for at gense det hele der. Jeg havde forventet, at der ville være sort af mennesker - det var jo Kr.Himmelfartsdagsferie - men slap for det.
Af dagsprogrammet fremgik, at der var demonstration af 1864-krigens geværer kl. 10,45 og demonstration af kanon og kugler/granater kl. 11,30, så jeg havde tid nok til at se de 2 standardfilm der vises om slaget ved Dybbøl og om krigen som helhed og til at gå rundt og se på både den indendørs og den udendørs udstilling.

Herover 2 fotos af til venstre en dansk 1864 soldat og til højre en preussisk 1864 soldat. På en endevæg indenfor var der et gevaldigt maleri af stormen på skanserne.

Herunder en rekonstruktion af en af de mange blokhuse, der var i skanserne:


Kl. 10,45 var der så gevær demonstration. Det var udmærket og blev foredraget af denne raske ungersvend i dansk uniform. Han smed hurtigt frakken da det var ca. 25 grader varmt på det tidspunkt. Han forklarede forskelle på det danske gevær (forlader) og det preussiske gevær (baglader) ligesom han fik skudt med det danske gevær. Bag ham til venstre ses en 84 punds (det er kuglens vægt) fæstningskanon.
Indenfor et sted i et af blokhusene stod denne 12 punds kanon med alt udstyr tilhørende. Billedet er taget indendørs men uden blitz og sjovt nok virker lavetten som om den er malet blå (eller er det bare mig der synes det ?)

Herunder ses en af de udendørs stående 12 punds kanoner. Det var fra denne, der senere blev skudt fra.
Kl. 11,45 var der kanon og granat- kugledemonstration af samme unge mand som ved geværerne. Jeg har set det før, men denne gang blev der gjort noget ud af med hensyn til gennemgang af de forskellige kanontyper (glatborede og riflet) samt bagladere (de preussiske) og forladere (de danske) samt ikke mindst de forskellige kugle- og granatyper samt ikke mindst hvordan en "brandrør" (tændsats) på en kugle-/granat virker.....og som amerikansk borgerkrigs artilleri nørd var det jo lige noget for mig (selvom jeg nok vidste mere om det end den unge mand). Herunder ses nogen af de anvendte kugler og granatyper:

Herunder ses f.eks. - liggende på en gennemskåret kugle - et brandrør. Dette sattes i alle typerne ned i det hul der er i dem. Brandrørets længde bestemmer hvornår granaten skal gå af/sprænge efter affyring.

Den store granat er gennemskået for at vise dennes krudtkammer. I øvrigt er denne og den mindre til riflet artilleri.

Den nærmeste stående granat er også til en riflet kanon men er et såkaldt "solidt shot" altså helt massiv jerngranat. "Dåsen" er en såkaldt kardæsk, som er en blik dåse fyldt med små kugler og som sprænger ved afskydning således at kanonen virker som en haglbøsse. Blev anvendt når de stormende soldater var indenfor højst 100 meters afstand. I den amerikanske borgerkrig blev der ofte anvendt dobbelt eller endog 3-dobbelt kardæskskud mod de angribende soldater. (Jeg er indehaver af en stribe kardæsk-kugler fra den amerikanske borgerkrig ligesom jeg har en del sprængstykker af forskellige granattyper). Det må ikke have været sjovt at angribe mod sådan en kanon, når man vidste at der blev skudt med kardæsk mod en. Et trænet mandskab kunne affyre op til 3 sådanne skud på mindre end et minut før end modstanderne var nået de 100 meter frem til kanonen.

Efter ca. 2½ times tid her, tog jeg så til Sønderborg, som ligger bare 5 minutters kørsel fra Dybbøl Banke. Her ville jeg se og fordybe mig mere i de slesvigske krige men især fordybe mig i forholdene omkring afstemningen op til Genforeningen i 1920. Der er jo en masse plakater m.m. om netop dette emne derinde. Men hold da op......da jeg kørte over broen og inde til højre for mig havde Sønderborg Slot liggende, så kunne jeg se at det myldrede med mennesker og "party-"telte på kajerne og ved slottet. OK - der var jo for pokker det her brandmandsstævne (på vejen mod Sønderborg havde jeg overhalet 3 tyske brandbiler og lidt senere 3 veteranbrandbiler uden lige at ti-øren var faldet) . Jeg kørte alligevel ned omkring havnen og blev bekræftet i dette. Derudover var der masser af store grupper af motorcykelfolk (ældre personer og familier) som holdt overalt og ud mod lystbådehavnen og længere oppe var der en tivoli-plads med telte og gynger og karusseller m.m.....ja, - umuligt at finde P-plads, så jeg besluttede mig så for at køre af landevejen hjem til Haderslev. Jeg stoppede lidt hist og her og så nogen af de pænt mange monumenter der står hist og pist om kampene dernede; nogen af dem var små krigsgrave. Jeg stoppede ved et lille spisested - en udvidet Grill - et sted og fik mig noget frokost. Jeg var tilbage ved vandrehjemmet ved 15-tiden og fik så noget kaffe og læst lidt før end vandrerne kom hjem ved 17,30-tiden. Så var der dømt afslapning og aftensmad, som bestod af god gammeldags kamsteg med brun sovs og kartofler + salat samt æblegrød til dessert.
Efter spisning havde vi et foredrag på knap en times tid. Det blev holdt af den fhv. Borgmester for Haderslev Jens Christian Gjesing. Han er formand for den store komite, der har med Reformations-jubilæet i Haderslev at gøre. Det var meget, meget interessant. Lidt til Reformationen kender man da, men at Haderslev faktisk var omdrejningspunktet og den første by i Danmark der overgik fra katolicismen til Lutheranismen vidste jeg ikke. Men meget levende og interessant foredrag. Hele den kommende uge er der arrangementer med stort halløj i den kommende weekend med Dronninge-besøg og det hele.


Der var 2 museer i Haderslev, som jeg havde sat næsen op efter at se, nemlig "Arkæologi Haderslev" som udover arkæologi fra området og noget lokalhistorie også indholdt et lille Frilandsmuseum, samt "Den Slesvigske Vognsamling" som er om gamle hestevogne. Det er nu sådan, at alle museerne i Haderslev først åbner kl. 13,00 så der er "noget tid at slå ihjel" inden åbningstid.  Fra vort ophold i Flensborg i den første weekend af December sidste år, vidste jeg at Immervad Bro og Hærulf-stenen ligger i nærheden, så dem ville jeg lige gen-se. Igen var vejret varmt og næsten for varmt efter min mening. Strålende sol og vindstille denne Fredag. Jeg var der ved 09,30-tiden og blev igen glad for gensynet.

Immervad bro er jo fra 1776 og til forskel fra de andre gammeldags broer (Gejl og Povls broer længere sydpå ad Hærvejen), så er denne lavet af store flækkede granit-sten. De andre er bygget af udhuggede sten. Det gør denne helt speciel.


Bare nogle få kilometer væk - også på Hærvejen - ligger eller nærmere står så Hærulf-stenen. Der er bare en enkel inskription på den, nemlig navnet Hærulf, som man ikke ved hvem var. Formentlig en bonde/viking i nabolaget.
Man kan lige ane rune-inskriptionen lidt til venstre på stenen:

Efter en smøg og en slurk kaffe fra den medbragte termo-kande, kørte jeg ad landevejen tilbage og forbi Haderslev og ud til den lille havn Aarøsund. Her ud for ligger en lille ø som hedder Aarø (nogen steder står Aarø- med Å og ikke dobbelt a):
Der ligger en lille havn der og et flot gammelt Badehotel der.
Fra havnen sejler en bil-færge over til Aarø og det bare på ca. 8-10 minutters tid. For gående koster det kun kr. 20 tur/retur.


Vi var vel 4 biler (lidt under halv kapacitet), 5 cyklister og 20 gående på turen. Man kan dårlig nå at komme ombord og sætte sig før end man når havnen på Aarø.

Herunder ses ankomsten til Aarø og herunder fra Aarø mod Aarøsund og fastlandet.

På havnen var der et kort, der angav 4-5 forskellige ture man kunne tage på øen. Den længste vistnok på 5 km. Jeg valgte en lille en op gennem den lille by. Der er sandelig ikke meget at råbe hurra for der, bortset fra enkelte bindingsværkhuse og en spøjs kirke fra vistnok 1906.

På øen er der et stort fredet kyststykke. Her yngler bl.a. Stor Præstekrave, Strandskade, nogle få Ederfugle, Klyder, svaner, diverse måge-arter og lidt Havterner.

Herover ses ud mod strandengene. Herunder ses midt i billedet et lille flettet sivrørs-rør stående på en pæl. Jeg tør vædde en kop kaffe på, at det er en Hvinands-rede der er opsat der. Der var et par stykker af dem hist og her. Hvinanden yngler gerne i træ-redekasser og/eller gamle udhulede træstammer.
Jeg spiste lidt frokost der på havnen. 2 frikadeller med lidt kartoffelsalat såmænd. Jeg tog færgen kl. 12,15 tilbage til fastlandet og kørte så til museet "Arkæologi Haderslev" hvor jeg var til åbningstid kl. 13 som den første gæst. Fik en lille snak om museet og dets udstillinger. Jeg startede med at se Reformations-særudstillingen. Det var sjovt at se nogen af de originale breve, der var mellem Luther og Haderslev/Hertug Christian (eller hvad det nu var han hed, kongens søn), som Gjesing havde omtalt til gårsdagens foredrag + gamle bibler - de første danske lutherske - med mere. Derudover var der en masse om arkæologi og en lille del om nordslesvigere i tysk tjeneste under 1.verdenskrig og om Genforeningen i 1920.
Herover tysk uniform fra 1.verdenskrig og herunder plakater op til afstemningen i 1920.

Det rent arkælogiske var også interessant. Mange gravfund fra stenalder, broncealder og jernalder. Herunder ses en striber sværd fra bronze-alderen. Der var meget mere af den slags, ret imponerende museum.

Efter den indendørs udstilling så var det udenfor og spise en is. Den var tiltrængt. Lige overfor ligger et lille Frilandsmuseum på en 6-7 bygninger med inventar.


Der var bl.a. en såkaldt Bul-lade, altså en lade hvor egetræs-brædderne ligger vandret og ikke står lodret som ellers.

Herinde stod en masse gamle mark-redskaber herunder forskellige plove:
Der var også en gammel smedje med dertil hørende udstyr. Smedjen, som har ligget et andet sted, var faktisk aktiv op til 1950'erne og stort set uændret gennem flere hundrede år.
Der var også en Stub-mølle. Dem er der ikke ret mange af tilbage i Danmark.
Igen - det var drønende varmt. Efter et bogindkøb i museumsbutikken, vendte jeg snuden hjem til vandrehjemmet ved 15,30 tiden. I øvrigt havde jeg været eneste gæst da jeg gik ved 15-tiden. Læsning med kaffe og afslapning. Da vandrerne kom hjem ved 17,45-tiden, så de alle godt stivbenede og hærgede ud...og meget stille. Turen havde været nogen kilometer længere end forventet/opmålt. Nogen brokkede sig over det. Jeg sagde til dem, at de skulle være glade for det; det var jo en fin bonus at få, at de "fik lov" at gå noget længere end de havde betalt for. Ikke alle syntes om den udlægning. Om aftenen stod den på grill-mad udenfor; Ringriderpølser, nogen-andre-pølser (begge slags tykke og store) samt noget gris fra grillen med kartoffelsat og grøn salat til. Efter aftensmad var der en lille gåtur på 3 kilometer inde i Haderslev hvor man kunne se nogen af de bygninger, som gårsdagens foredrag om reformationen havde omtalt og foregået i. Ret interessant.

Næste dag Lørdag tog jeg det stille og roligt efter vandrerne var sendt afsted med dobbeltdækkeren kl. 09,00. Jeg sad ved bænkene udenfor med kaffe og snakkede lidt med det hyggelige forpagterpar Pia og Peter. Hen ad 10-tiden gik jeg den halve km hen til Haderslev lille Dam, hvor jeg ville gå op ad Klosterstræde. Her ligger en gammel kirkegård. Da jeg gik der i strædet, passerede jeg en mand i min aldersklasse måske +5 år maks. Han talte med en genbo. Vi sagde hej da jeg passerede. Jeg opdagede inde på kirkegården, lige ved siden af gitterhegnet hvor jeg gik, nogen gamle mindesmærker. Dem måtte jeg ind at se. Det var mindemærker for henholdsvis faldne i krigen 1914-1918 og faldne i krigene 1848-1850 og 1864. Herunder ses det for 1.verdenskrig. Der var navne og årstal på alle 4 sider:


Herover et mindesmærke for 1848-1850 (1.Slesvigske Krig) ligesom det enlige gravkors herunder:
Jeg stod jo nærmest ved gitterhegnet og hørte så manden, jeg havde passeret udenfor, sige noget til mig. Vi faldt i snak om dette her på Kirkegården, om Sønderjylland og om tilhørsforhold før, under og efter 2.verdenskrig. Han hed Hoffmann fortalte han. Tysk navn understregede han. Han fortalte om hvordan der var i dag, at der var mange tysksindede endnu, at man havde tysk tandlæge eller læge o.s.v. Han fortalte også interessante ting om hjemmestyskerne under 2.verdenskrig. Lidt kendte jeg der til og andet tror jeg nok var direkte "røver-historier"..eller nærmest hans ("ønske-") udlægning af Danmarkshistorien. Jeg kunne genkende noget af det han fortalte, men havde aldrig set eller læst om episoderne i hans "hjemmetyske" udlægning. Det sagde jeg dog ikke til ham. Vi talte vel sammen en halv times tid. Det var nu mest ham der talte.

Lidt sjovt at gå i de smalle gamle gader. Man kan virkelig se, at det er en anderledes byggestil. Ikke rigtig tysk men heller ikke dansk....noget lidt pudsig og ofte ret enkel.


Herunder er jeg nået til det gamle torv, hvor de næste 3 billeder er fra:

Gågaden starter ved torvet og midvejs nede ad denne, støder man på Haderslev Domkirke. Ret imponerende. Den har en tag-rytter-tårn og om klokken er i den ved jeg ikke. Der er ikke noget eget tårn såvidt jeg kunne se.

Høj-gotisk at se på indeni. Lidt få kalkmalerier var der. Herunder mod alteret. Jeg tror at alterdugen er lavet af Dronning Margrethe. Jeg synes jeg kunne genkende hendes stil.
Herunder mod det gamle orgel.


Lidt bemærkelsesværdigt var det, at Døbefonten var af støbe-jern. Det har jeg aldrig set før. Jeg har set døbefonte af granit (det er de fleste gamle), af sølv, af træ med sølvfad og på Island af Lava-sten, men aldrig en døbefont af støbe-jern.
Der var ikke så meget andet at se i gågaden m.m. end forretninger. Jeg spiste frokost på en café....noget groft brød med røget laks, rejer og æggeskiver på overhældt med rigeligt af noget creme fraiche-sovs og så pyntet med kapers og dild og så en dejlig kold Fuglsang øl. For pokker det sommervejr er for varmt for mig.


Herfra gik jeg så hen til museet "Slevigske Vognsamling", som hørte til i en gammel industribygning, som havde været brugt til væveri. Indenfor var der stadig enkelte bevarede væve-maskiner (som ses på billedet herunder) ligesom der også sås de her gamle drivbånd hist og her. Jeg var igen første gæst, det vil sige, at jeg var der ca. 15 minutter før åbningstid. Den eneste ansatte - en frivillig - kom ud og satte sig, da jeg kom, for at nyde vejret i skyggen. Vi faldt i snak om bl.a. det her med Haderslev Museers sene åbningstider, kl. 13,00 uanset om det var hverdage eller søn- og helligdage.

Haderslev har i gamle dage åbenbart været Danmarks svar på USA's Detroit (Bilbyen i USA). Her har været mange vognsmede, karosseri-smede/snedkere, beslagsmede, sadelmagere o.s.v. I de første rum var der masser af seletøj, bidsler o.s.v. og herunder ses nogen flote hovedprydelser til heste. Bemærk nederst i montren et eksempel på en sne-hestesko.
I et andet af de første rum, så var der - af Haderslev Museum lavet - et par rekonstruktioner af rigtig gamle hestevogne, hvoraf nogen af dem var fundet som gravgaver....i hvertfald fundet i grave og eller offermoser. De 2 nedenfor er rekonstruktioner af over 3.000 år gamle vogne fundet herhjemme.
Samlingen har ca. 300 gamle hestevogne, hvoraf kun ca. 120 er udstillet. Nogen af dem står opstillet i en form for tableauer, andre bare på rad og række. Der ER mange.
Herunder et eksempel på en gammel Rust-vogn (Ligvogn):
Herunder en almindelig kørevogn. Der var rigtig mange. Nogen fra adelen, nogen fra bedsteborgere o.s.v.

Haderslev havde sin egen Postvogn, som er bevaret og udstillet her. Den har de rigtige farver.

Efter en 1½ times tid der, vendte jeg snuden hjemad. Igen kaffe og læsning ved borde/bænke foran vandrehjemmet og lidt snak med Pia eller Peter, når de lige satte sig og pustede ud. Vandrerne kom hjem ved 17-tiden efter en god tur. Aftensmaden stod på kylling og ris.


Bagefter fik vi et ret farverigt foredrag af en herre ved navn Jørn Buch, en historiker og foredragsholder fra Sønderjylland. Han var virkelig festlig og fornøjelig. Han har en lidt svag (tysk ?) accent - han er født i Jyndevad lige ved grænsen - og en lidt staccato måde at tale på....og så temperament, så det basker. Foredraget var om befolkningen og det hele omkring Genforeningen og især om 2. verdenskrig. Han er dansk med vægt på DANSK. Det kom bl.a. frem ved at han kaldte de danske nazister i Sønderjylland for "de sataner" og det med tryk på....dog med et smil på læben. Det var meget spændende, interessant, fængende og humoristisk at høre på. For resten kom Jørn Buch cyklende på en moderne slags Christiania-cykel...en 3-hjulet cykel med kasse foran...supersmart. Der var adskillige gear og så var den elektrisk...med batteri. Han manglede det ene ben og havde en protese. Han støttede sig til en krykke når han gik. Hans fødder - både den rigtige og den kunstige - sad i en slags remsko på pedalerne når han cyklede. Hjemme igen checkede jeg ham lige ud. Han havde blærehalskræft og fik nogen blodpropper i benet i 2015. Under operation gik det galt og han mistede benet. Det fik han så en erstatning for, kr. 271.000 i efteråret 2015. Regionens læger havde indrømmet, at der var begået fejl under operationen. Dem brugte han på genoptræning og hjælpemidler...bl.a. den dyre cykel. 9 måneder efter udbetalingen krævede Region Sønderjylland erstatningen tilbagebetalt. Han har ikke pengene og vil ikke betale dem. Han har klaget over afgørelsen og sagen er lige færdig i byretten, som har givet Region Sønderjylland ret. Nu ved han ikke lige hvad han skal gøre.

Næste dag, Søndag, havde Lillemor på forhånd bestemt sig for ikke at gå med på vandreturens sidste etape, dels fordi hun allerede har tidligere har gået turen og dels fordi vi havde aftalt med søn og svigerdatter at mødes med dem og spise frokost i Kolding. De bor jo i Esbjerg, så de havde selv foreslået at komme til Kolding i stedet for at vi kørte til Esbjerg. Mødetid og sted var kl. 11,00 på Koldinghus. Efter at have pakket og ryddet op, sagt farvel til de andre vandrere og drukket en kop kaffe med værtparret Pia og Peter, drog vi af sted ved 10,15 tiden og var fremme på P-pladsen ved Koldingshus Slot ca. kl. 10,50. Nærmest på slaget 11 ankom søn og svigerdatter. Lillemor havde opdaget at der i kælderen på Koldinghus var en restaurant, hvor man kunne få frokost - det store kolde bord i buffet-form. Det syntes vi lød alletiders og hun bestilte plads til 12,30...."hårdt" presset af mig, idet hun ellers ville have bestilt til kl. 13,oo, idet hun syntes vi skulle gå en tur. Jeg meldte ud med det samme, at jeg ikke gad gå en tur i en søndagslukket Kolding By og at jeg hellere ville se slottet. De andre kunne jo gå den tur hvis de ville. Dog - de "hoppede" med på min ide om at se slottet og det blev noget alle var glade for...bagefter....selv lillemor. Herunder 2 fotos af slottet udefra.


Herunder svigerdatter, Lillemor og sønnen, da Lillemor havde bestilt bord.

Det er jo imponerende, det man har gjort ved slottet. JEG er i hvertfald imponeret over den måde man har bevaret det på - både udvendigt og især indvendigt. De 2 billeder herunder levner slet ikke interiøret retfærdighed. Det er sgu elegant, den måde man har løst det på.

Der var en særudstilling om Prins Henriks asiatiske jadefigurer. Den gad vi ikke se. Vi så den permanente udstilling og den var flot og belærende og berigende. Vi endte rundturen oppe på Tårnets top og sikke en udsigt der er der oppe fra. Billedet herunder viser ud af Kolding Fjord.

Efter rundturen gik vi i "Madkælderen" og spiste en rigtig frokost. Vi fik Svaneke Øl til, en halv liter Blonde øl til hver, bortset fra svigerdatter som fik en Svaneke Stout. Jeg spurgte "kro-fatter" om der ikke var et lokalt bryggeri og det var der. Han fortalte også hvorfor han IKKE solgte det lokale øl. Det var simpelthen fordi, at bryggeriet var så lille, så produktionen var ikke så stor og desuden var den samme øl ikke ens brygget fra gang til gang....den smagte i hvert fald ikke ens fra gang til gang. Derfor fra et større bryggeri, som ud over flaske øl også leverede øl i fade. Det var jo en OK forklaring. Efter frokosten var jeg en smut i Museumsbutikken og faldt over en stor bog om "designeren" Thorvald Bindesbøll. Han levede jo omkring årtusindeskiftet 1800/1900 i den periode hvor stilen var Skønvirke. Han har lavet usædvanligt meget flot keramik, sølv m.m. og også lavet Carlsbergs Hof etiket samt de rød/hvide Fiskepakhuse på Skagen Havn. Han har virkelig en produktiv mand. Imens lå "visse personer" udenfor "og slog mave".

Efter lidt afslapning og nogen gode timers hyggelig samvær, kørte vi så hver til sit; ungerne til Esbjerg og vi hjem til sognet her. På turen over hele Fyn og starten af Sjælland, da sneglede vi os afsted, men hjem kom vi efter endnu en god tur i det jyske.

1 kommentar:

  1. Billede nummer fire fra neden: Elegant er netop ordet! Jeg tror, jeg kunne slå mig ned og kigge på den konstruktion meget længe uden at kede mig, selv om der ikke sker noget i egentlig forstand.

    SvarSlet