søndag den 22. januar 2017

Cykelløb......i mudder og finregn....

Vejret var her i Sognet ikke det allerbedste i dag; 4+ grader, gråt og kedeligt og fin-regn. Alligevel besluttede Lillemor og jeg at gå en mose-tur, men kun på de autoriserede stier og ikke på de p.t. ret så mudrede jeg som regel også går på.

Da vi gik over vejkrydset ved Klausdalsbrovej og Skinderskovvej, kunne vi høre noget musik og nogen der talte engageret i en højttaler og for enden af Skinderskovvej, der hvor cykelklubben KCK-Herlev har sit klubhus, kunne vi se et værre leben samt at der var masser af biler parkeret ret så ulovligt i græsrabatten. Fremme så vi en masse mennesker - tilskuere og cyklister - i og ved et indhegnet (Mål-)område og i baggrunden en masse Mountain-bike cyklister mosle afsted i landskabet bag og ved siden af cykelklubbens klubhus:

Hmmmm....cykelløb....og med/på Mountain-bikes...Fandens opfindelse for natur-elskere og børnefamilier på (Skov-)tur...hmmm...suk....
Der ved klubhuset, som er den lyse bygning på billedet ovenfor (med Lillemor i rød jakke bag træet), hvor vejen deler sig i Skinderskovvej til venstre og Tibbevangen ned til mosen, holdt mange biler.

Da vi var kommet rundt om klubhuset, sås dette syn: Banen var (også) lavet på marken ned mod Rideskolen og vi kunne se adskillige cykelryttere mosle afsted, rundt og op og ned i området der:
OK - det så ud til at være et begrænset område de kørte på...og ødelagde...med deres hjul, der bare skærer ned i græsset/skovbunden, og som ødelægger dette. Når man så nærmere på de cyklende, var de edderbeskidte og tilmudrede. Især deres cykler og hjul og kæder var mudrede til.

Men altså vi fortsatte og i dagens anledning, havde jeg IKKE taget kikkert med, for Lillemor synes ikke, når vi bare skal gå en tur, at det er sjovt hvis jeg hele tiden lige skal stoppe og se et-eller-andet (= som regel en fugl) i kikkerten. I øvrigt var det jo som sagt kedeligt gråvejr, finregn og med dårligt lys til at kigge i kikkert, så det...

Alligevel registrerede jeg da både Dompap's, Skovskader, Gråsiskener, Kernebider, Spætmejse m.m. undervejs. Vores tur er nærmest sådan en rundtur, hvor vi der, hvor vi er længst væk, kommer op til Klausdalsbrovej ved selve Klausdal. Her syntes Lillemor, at vi skulle lave en afstikker til Bageren, der ligger på den anden side af Hareskovvejen/Hillerødmotorvejen, så vi gik den vej.

Ved opkørslen til motorvejen ses dette (foto meget uskarpt) syn; en masse af de hvide plasticafstandsstolper med gule reflekser på. De står i en lang række med knap 1,5 meter imellem hinanden. Normalt er de jo med 200 meters afstand (mener jeg det er) langs landeveje og motorveje.


De kom op engang i midten af December måned, altså for knap 1,5 måned siden.  Det virker som et "Over-kill" at have så mange stående lige der; der er ståltrådshegn indtil cykelstien til højre for og der er rigtig mange Lys-standere som det også kan ses på billedet, så ud- og oversyn er der masser af. Vi har snakket om, at de nok kom så pludseligt og hurtigt op, at det er fordi, at Vejvæsenet opdagede at de a)havde en masse af dem på lager og/eller b)opdagede at de havde penge på budgettet, som SKULLE opsættes/bruges inden årsskiftet :-) Who knows....men lidt spøjst.

Bagerbesøget gav både 2 stk. Sarah Bernhard-kager og 2 stk. små Studenterbrød :-) og så gik det ellers hjem....til eftermiddagskaffen. Turen gav 11.516 skridt og 8,75 km på skridttælleren :-)

1 kommentar:

  1. Det er godt at fuglene ikke lader sig anfægte af forstyrrende cyklister.

    SvarSlet