fredag den 23. december 2016

Ja men Glædelig Jul og godt nytår 2017

Sig tiden nærmer....juleaften altså.

I går var Lillemor og jeg inde og hente vores julemad hos Slagter Lund, der ligger på Peter Bangsvej på Frederiksberg. Det er et sted vi har handlet i mange, mange år. Uden at være ekspert eller kende alle slagterforretninger i København og omegn, så vil jeg vove den påstand, at Slagter Lund er en af de bedste. Hver gang vi er derinde, så er der rigtig mange kunder og altid en 4-5-6 til at ekspedere. Slagter Lund har i øvrigt en forretning til i Charlottenlund - hvor vi aldrig har været - og en mindre en inde i Torvehallerne på Israels Plads.


Vi var heldige at komme efter det første store ryk-ind, hvor der bare var en små 25 numre foran os. Det kan ikke rigtig ses på billedet herunder, men der er mange inde i forretningen og ude foran står knap 10-12 stykker.
Hvert år, når der er det her jule-halløj (man kan bestille varer til afhentning både i forretningen og på web-siden), så er der de 2 dage det foregår, ALTID stillet en grill op ved siden af forretningen, hvorpå der grilles forskellige små "ringfinger" store pølser, som serveres med en lille kartoffelsalatdressing til de ventende kunder. Dertil også enten portvin eller en snaps/bitter af en slags.
Jeg siger jer, at der er "god omsætning" der; forestil jer sådan en råkold dag og så duften af grill.....som man kan dufte på lang afstand. Det er selvfølgelig gratis. En af de ansatte går hele tiden rundt med en bakke med de der små glas, så man kan få varmen. Det er simpelthen genialt.

De har simpelthen alt indenfor slagteri-varer og alt er selvfølgelig økologisk og dansk. Når man står der og ser på vinduet med varer, så er man hele tiden ved at ombestemme sig med hensyn til indkøbet. Der er så mange lækre ting der.

Vi fik hvad vi skulle have og pænt belæsset til juledagene drog vi hjem. I dag Fredag må der have været knald på hele dagen derinde - vi har prøvet at hente på sidste åbningsdag inden jul og det er "en oplevelse".

Ellers skal juledagene bare gå med at hygge og slappe af. I dag var de sidste indkøb, der skulle foretages og så en tur i mosen og hilse på Dompapperne. Lillemor skal først på arbejde igen efter Nytår.....bortset fra at hun tirsdag eller onsdag i næste uge lige skal et par timer på arbejdet for at påfylde noget kvælstof på et af deres analyse-instrumenter.

2. Juledag står den på den traditionelle danske julefrokost hos min bror - det er altid kanonhyggeligt.

Så derfor......

Glædelig jul og godt nytår til alle.......

2 kommentarer:

  1. Tak for historien om Slagter Lund. Herligt at det stadig ladesig gøre.
    Glædelig og godt nytår til Jer.

    SvarSlet
  2. Tak for tippet om Slagter Lund. Det er rart at vide, hvor man kan købe økologisk kød - for vegetar eller ikke vegetar: Jeg MÅ altså indimellem have noget kød, og så skal det være ordentligt kød!

    Og så naturligvis: Glædelig jul!

    SvarSlet