mandag den 28. november 2016

Dagens fugle....og en hest....

Det var ret koldt her til morgen/formiddag, da jeg lige slog et smut ned i mosen. Jeg har på luftfotoet (se tidligere indlæg) opdaget en grusvej ved en af rideskolerne, som jeg ikke kendte og den gik jeg af i dag. Ret interessant. En del Dompapper og Skovskader der.

Ved Svanesøen opdagede jeg en flok Stillitser, der fouragerede lystigt. De sad ret godt i lyset. Fik et enkelt godt billede, som ses herunder i forstørret et udsnit.

Henne ved Lindholm Sø hørte jeg en Spættes diskrete hamren/banken og det lykkedes mig da også at finde den. Igen et udsnit af Stor Flagspætte han (han, fordi den har rød nakkeplet. Hunnerne har ingen rød nakkeplet). Jeg fik også en lille video optaget med mobilkameraet, men her var det bedste nu lyden :-)
Ved rideskolen ved Valnæsvej var der denne krikke. Minder mig om en af Apoklypse-rytternes heste....sådan en grålig døde-hest.

Ved den her rideskole, som ikke er så stor, er markerne/foldene altid meget våde og mudrede. Har tit tænkt på om det er sundt for hestenes hove altid at gå i det mudder.


Der var i øvrigt mange Dompapper ved Lindholm sø i dag. Talte en 8-10 stykker og hørte flere. De er rimeligt nemme at finde for tiden, især hvis de flyver, men når de sidder i træerne og buskene, så er de ikke de nemmeste at fotografere, da der "altid" er grene der stikker for.

For nogen år siden var Lillemor og jeg en April måned på vej til Stockholm. På et tidspunkt på stykket mellem Ödeshög og Linköping ville vi holde en kaffepause og holdt en ved et mindre Värdshus lang motervejen. Vi parkerede på gruspladsen lige ved nogle buske. Lige før vi skulle stige ud, opdagede jeg at busken "vrimlede" med Dompapper. Der var nok en 5-6 stykker og det bare 2-3 meter fra bilen. Vi blev siddende en 6-7 minutters tid og så på dem. Det er en af de bedste oplevelser jeg har haft med Dompapper. Desværre lå kameraet i tasken i bilens bagagerum; jeg ville ellers have kunne tage en masse flotte fotos. Sådan er det bare en gang imellem.

1 kommentar:

  1. Dejlige billeder af fuglene - der er ret liv på dine kanter, men jeg har jo forstået, at det bare er mig der ikke ser mig nok for.
    Må hellere gå på fuglejagt en dag!

    SvarSlet