søndag den 31. januar 2016

Et lille besøg i Esbjerg....og sejr til samme i ishockey

Lillemor og jeg har ikke set svigerdatter og søn siden 1.juledag, så i denne weekend, Fredag Lørdag og Søndag, var lige smut i Esbjerg for at besøge dem.

Lillemor var på arbejde noget af Fredagen, så vi kom først afsted ved 14-tiden. Det blæste en halv Pelikan og ved (den ny) Lillebæltsbro stod der på advarselstavler, at broen var lukket for lette og høje motorkøretøjer og der holdt en pæn sjat af disse biler i nødsporet før broen. Vi ankom til Esbjerg ved 17,30 tiden og blev modtaget af svigerdatter Rie. Sønnen var denne aften i Herning med Esbjerg Ishockey og spille mod netop Herning og Esbjerg vandt denne kamp 2-1. Sønnen var hjemme ved 00,30 tiden hvor jeg var eneste vågne person der tog imod. Det var hyggeligt, bare ham og mig og sidde at tale alene; det sker nemlig ikke så tit.

Lørdag morgen skulle han afsted til ishockey-hallen, for holdet, som han er assisterende træner for, skulle lige træne en lille times tid og lige tale om gårsdagens kamp og så lidt om Søndagens kamp, som vi skulle se, og som igen var imod Herning. Vi andre gik en lille tur og jeg benyttede mid af lejligheden til lige at besøge et par boghandlere og fandt i Arnold Busck nedenstående bog, "Horisontlinjer - Fugle og vadehav" af Marco Brodde.

Marco Brodde - se foto nedenfor - er Naturvejleder på Fanø og bosiddende der. Han er især fuglemand om en hals og samtidigt en fortræffelig tegner og maler og denne bog, som udkom i December 2015, er netop om årets gang i Vadehavet mestendels omkring Fanø. Den er spækket med gode tegninger, akvareller og dagbogsnotater og som sådan lige nam-nam for mig.

Da sønnen kom hjem ved 12,30-tiden, fik vi lige noget frokost og begav os så på en lille gå-tur i den lokale skov/Dyrehave. Herunder ses Lillemor til venstre, svigerdatter i midten og sønnen til højre.

Ude på nogen åbne eng-områder gik en 3-4 Sika-hjorte; herunder bare en enkelt, nemlig den nærmeste:

Inde i skoven gik en flok Dådyr, dem hvor hannerne har store "skovle" som gevir. De var ret tamme.

Som i vores Jægersborg Dyrehave er der blandt Då-dyrene enkelte hvide eksemplarer. Jeg har engang fået forklaringen, noget genetisk hurlumhej, men kan ikke lige huske hvorfor der er de der hvide individer iblandt, men spøjst ser de ud:

Lige om hjørnet for hvor Rie og sønnen bor, ligger et spisested (faktisk er hele gaden Skolegade tæt besat med restauranter, cafe'er og værtshuse) som hedder Sand's Restauration og som udelukkende serverer god gammeldags dansk mad. Der bestilte vi bord til om aftenen.

Kan nogen af de ærede læsere oplyse mig om forskellen på en restaurant og en restauration er ? Jeg har tit undret mig over det. Men altså, det er en smadderhyggelig restauration (!) med en masse lokal kunst på væggene. Vores bord er det til venstre på billedet nedenunder.

Vi fik 1 x tigerrejer og 3 x Bakskuld til forret. Bakskuld er tørrede, røgede stegte Isinger (en lille fladfisk) og en meget lokal ret derovre. Til hovedret 1 x wienerschnitzel og 3 x hakkebøf med Bearnaise sovs. Brase-kartofler var tilbehøret. Pigerne drak vin og sønnen og jeg fik afprøvet nogle flasker lokal øl fra Fanø Bryghus. De smagte tæskelækkert. 3 af os fik noget mixed is til dessert og en enkelt noget marcipantærte. Det var rigtig god gedigen mad. Bagefter stod den på kaffe, Gin og Tonic og mere vin derhjemme.

Om søndagen skulle Esbjerg spille kl. 14,00, så sønnen skulle møde 10,30 for sammen med cheftræneren lige lægge de sidste planer for Esbjergs spil i kampen. Vi andre tog det stille og roligt, så lidt TV og læste lidt og tog så afsted ved 13,30-tiden til hallen:

Udenfor hallen var det pisse koldt, blæsende og med lidt småregn.....vi fik sørme også nogen hagl-byger. Indenfor var det kun pisse-koldt ;-)

Det var en god kamp med fart og intensitet, et enkelt slagsmål hvor begge kombattanter fik Game-misconduct, altså røg i bad og deltog ikke i resten af kampen og kampen endte - igen - med en fortjent Esbjerg sejr denne gang på 2-0.

Lillemor og jeg hilste lige på en glad søn efter kampen, sagde farvel og tak for denne gang til ham og svigerdatteren og drog hjemad efter en dejlig og hyggelig weekend.

2 kommentarer:

  1. Det er utroligt hvad du finder i alle landets boglader.
    Restaurant betyder styrkende kost, restauration betyder genopbygning. En restauration synes at være mere end restaurant, fx værtshus, men mon ikke ordene bruges synonymt. Se evt. den danskle ordbog.

    SvarSlet
  2. Nysgerrighed belønnes, siges det :-)

    Og er der ikke et bibelsk ordsprog om at den, der søger, skal finde ? :-D

    SvarSlet