søndag den 6. december 2015

I BIG Bio,,,,og se filmen "Suffragette"...

 
Her i sognet er der åbnet et splinternyt indkøbs-"center" ved navn BIG. Centret ligger på den gamle DISA-grund mellem Herlev Hovedgade og jernbanen med Herlev S-Togstation.Det er som sådan ikke et center i gængs forstand, men en flok kæmpeforretninger, der er bygget sammen i en heste-sko. Der ligger Føtex, Netto, El-giganten, Ide-møbler, Nike-store, noget andet sportshalløj, en ny kæmpeforretning med elektriske artikler ved navn Power (TV, PC og så videre) Hennes og Mauritz, restauranten Bones, en Max-burger, en cafe Dallevalle, en cafe a, noget babyudstyrshalløj, kæledyrshalløj, Silvan. T.Hansen, Fittness-et-eller-andet.

Der ligger også en kæmpe ny biograf ved navn BIG-Bio. Sidstnævnte er en revolution indenfor biografverdenen. Der er 5 sale, men stolene.....og pladsen...prøv at se her:
Der er kæmpe-benplads og så kan stolene individuelt lægges bagud i den stilling man nu vil have (der sidder nogle knapper på hver stols armlæn) ligesom der vipper en polstret plade op og løfter benene. Og så er stolene rigtig brede. Det er rent driverliv. Når man opererer sin stol, så kommer man ikke i karambolage med naboerne, dem foran eller dem bagved - så stor er den enkelte stols plads og afstanden mellem rækkerne. Og så er alle salene installeret med det allerbedste lyd-system der eksisterer; jeg siger jer en flot lyd, som der blev givet eksempler på under for-filmene. Og alle salene er handicap-venlige og også installeret med tele-slynge. Jeg ved ikke om I kan se det¨på billedet, men når stolene er lagt helt ned, så kan en person stadig gå forbi og hen til sin plads uden at man skal op at stå/gøre plads. Og bemærk også hvor skrå salen er; ingen problemer for små mennesker der sidder bag ved høje mennesker.

Men altså.....Lillemor og jeg kom derned og der var mange mennesker. OK - der var 3 fil, der skulle starte på en gang: den ny James Bond film, en film der hedder Hunger Games samt vores "Suffragette". De 2 førstnævnte fil gik i Sal 1 og sal 2 og vores i sal 4. Da vi kom ind og filmen gik i gang var der i alt hele 9 mennesker, der så den.


 Filmen foregår i England og handler om kvindernes kamp for stemmeret. Den er bygget på virkelige hændelser og de fleste af filmens karakterer har levet i virkeligheden. Og sikke en stjerne-besætning: Meryl Streep, Helena Bonham Carter, Carey Mulligan, Anne Marie Duff og mange andre.
Det er en barsk handling og en yderst barsk behandling de fængslede "Suffragettes" fik med tvangsfodring o.s.v. Og sikke tæv, de fik af politiet, når de var forsamlede til demonstrationer, beredne betjente red direkte ind i kvindeflokkene og tævede løs med deres stave ligesom de almindelige betjente også gjorde.

Jeg vil ikke fortælle så meget om filmen, der er her fra 2015, og dens øvrige handling, for jeg synes den er værd at gå ind og se.

4 kommentarer:

 1. Ja, det var barsk! Jeg har for længe siden set en film om det, så jeg har ikke lyst til at se en til, men tak for tippet om det nye center.

  Det kunne sagtens blive aktuelt for mig, selv om det er langt væk, alene af den grund, at der ikke er ret langt at gå fra stationen - så vidt jeg da husker.

  Tænk, hvis den der fantastiske biograf også blev tilknyttet Operabio! Jeg har ingen ide om, hvor stort publikummet ville være i Herlev, men jeg tror, at folk ville være parate til at rejse for at kunne se filmene under de forhold.

  Men jeg skal under alle omstændigheder prøve den, så jeg vil holde øje med, hvad der går.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rasmine.
   Jeg sad faktisk og tænkte på dig, da jeg skrev indlægget om indretningen og stolene, da jeg jo har læst hvor plaget du kan være p.g.a. din ryg, dine knæ og hofter. Jeg tror lige det er noget for dig. Af forfilmene kan jeg umiddelbart huske, at de næste bliver den ny Starwars og så en - så det ud til - en fantastisk eventyrlig anderledes version af Moby Dick :D :D ...masser af Special effects :-D

   Slet
  2. ...og der er kun 5-8 minutters gang fra S-toget :-)

   Slet
  3. Så huskede jeg altså rigtigt. Jeg var nemlig kontorvikar hos Lytzen på Dynamovej i flere perioder, mens jeg læste.

   Den der Moby Dick lyder, som om den var noget! Jeg har jo læst bogen, og jeg kan sagtens forestille mig nogle fantastisk flotte effects.

   Slet