torsdag den 25. december 2014

Så kan normaliteten måske igen indfinde sig ?

Så er Juleaften overstået og julefreden kan sænke sig over det ganske danske - og i nogen tilfælde som her i sognet - sne-klædte land.

Lillemor og jeg holdt Juleaften hos min svoger (Lillemors lillebror) og svigerinde i Nykøbing Sjælland. Bare os 4. God mad (inkl. Lillemors fantastiske Ris a la Mande; jeg kender ikke nogen, der laver det bedre) og vin, hygge, ingen juletræ, vi "glemte" også at synge de traditionelle, og så lidt gave-udveksling. Jeg for min del var yderst tilfreds (det tror jeg i øvrigt alle var med deres "høst") med det jeg fik:

Hvem kender (efterhånden) ikke Martin Krasnik fra DR2's journalistiske programmer sent om aftenen ? Jeg synes at han er en fin journalist og især fin udspørger/interviewer........selvom han en sjælden gang "karmer lidt over" i sin forfølgning af svar på sine spørgsmål. Den havde jeg ønske mig og den glæder jeg mig til at læse. Glemte jeg at nævne, at det er en ny-udgiven selvbiografi formentligt spækket med politisk-personlige undertoner ?


...og så Benno Blæsild. Han har skrevet bogen ovenfor om "Krigen på havet 1864 - omkring Jylland". Sådan en lidt dobbeltbundet titel. Den handler dels om Fregatten Jylland og slag ved Helgoland mod den Østrigske Kejserlige flåde og dels om "hav-krigen" omkring Jylland. Benno Blæsild har de sidste par år været chef for museet "Fregatten Jylland" i Ebeltoft. Jeg tror dog, at han er mest kendt for sin tid som museumsinspektør for "Den gamle By" i Aarhus og især for sin ekspertviden indenfor Julen og dens traditioner. Den havde jeg også ønsket mig.


Og så fik jeg tredje og sidste del "På kanten af evigheden" fra trilogien om en famile's liv og levned m.m. i forrige århundre fra tiden før 1. verdenskrig og til i dag. Den havde jeg også ønsket mig, idet jeg selv har købt de 2 første bind i serien......jeg har dog ikke læst dem endnu, så her er altså noget til de lange vinteraftener formentlig næste år. Jeg har læst mange andre af Ken Follett og kan godt lide hans stil.

Og så fik jeg noget, jeg ikke vidste at jeg havde ønsket mig, nemlig en æske med 2 par grill-bestik, "Olde Farmer", af mærket "Gense" . Det havde Lillemor ønsket sig i (åbenbart) fællesgave fra knægten og svigerdatteren.

 Så alt i alt en mere end givtig aften . Vi kørte derfra i pænt vejr og var hjemme ved midnatstid.
Her til morgen/formiddag er så faldet en små 3-4-5 cm sne, så årets første og forhåbentlig eneste sne-skrabning på fortorv er overstået.


Her i min 9 dages juleferie er jeg gået i gang med at læse nedenstående bog og den er bare fantastisk, siger jeg jer; spækket med "statistik", mandtalsfortegnelser, breve, journaler, syge-journaler, pensionssager o.s.v., o.s.v., alts sammen om soldater fra det midtjyske område i krigen 1864. Lige sådan noget nørde-halløj som jo lige er mig. Jeg er helt opslugt af den.


 Her til morgen havde jeg ude på terrassen en 18 Sangsvaner i kileformation flyvende trompeterende/truttende hen over mig. Kunne høre dem på lang afstand før end jeg så dem og kunne følge og høre dem længe mens de trak væk. Herligt. Ganske vidunderlig lyd de har.

Lige nu sidder Lillemor og ser en Danielle Steele film i flimmeren og lige når den slutter, skal jeg se Ingmar Bergmann's "Fanny og Aleksander" i 4 dele i rap.

I morgen Julefrokost (tradition 2. juledag) hos min Storebror svigerinde.

Og Lørdag formentlig en tur til Johannes Larsen Museet i Kerteminde. Johannes Larsen har fødselsdag d. 27. December og det fejrer museet der med at have gratis adgang denne dag.

Og så "pønser" vi - især Lillempr - på at smutte til Sverige en af de andre dage for at "se" på noget Outdoor tøj. Lillemor skal på 2 større vandre-ture i 2015; nemlig en uge med Dansk Vandrer Laug til England - Lake District - og så en 10-12 dages fjeldvandretur på Kungsleden med start fra Abisko. Den tur har hun gået før, men denne gang bliver det med min storebrors kone, som bliver hendes - svigerinden altså - allerførste fjeldvandretrur. .....og sådan noget kræver jo ny udstyr/tøj - det ved alle jo, så derfor den der måske-shoppe-tur til Sverige en af dagene.....

1 kommentar:

  1. Ja, lad blot normaliteten vende tilbage.
    Dejlige julegaver du har fået, og det er vel lidt sjovt at få en gave eller to man ikke ved på forhånd eller har ønsket sig.
    God tur til Kerteminde (bogen af Gregersen, du inspirerede mig os til at give i julegave faldt i meget god jord, så tak for det).
    Og god tur til Sverige - og bliv nu ikke for misundelig når fruen skal på lange gå-ture, som du jo ikke kan deltage i, husker jeg.

    SvarSlet