lørdag den 13. september 2014

En lørdagstur med bonus.....


Lillemor havde omtalt en film, som hun havde set noget for-film til, og som hun syntes vi skulle se i dag. Den går p.t. bl.a. i "Grand Teatret" i Mikkel Bryggersgade.
En af hovedrolleindehaverne er den engelske skuespillerinde Helen Mirren, som vi begge holder af. Hun er efterhånden gået hen og blevet 69 år.....men det kan man faneme ikke se. Jeg synes at hun altid har set knald godt ud og altid spillet godt....i hvert fald i de film hun har været i de seneste 40 år. Hun er og har været enorm alsidig i sit repertoire. Shakespeare, gysere, komedier, romantiske, historiske,dybt seriøse og sandelig også de mere frivole. Altså fra (mange) nøgenroller i de unge dage over alle genre til en af de senere som Dronning Elisabeth. Jeg smider lige 2 ret spøjse billeder her:
Det første er fra hendes hovedrolle som The Queen (Dronning Elisabeth) som hun vandt en Oscar for. Det er Helen Mirren til venstre og Dronning Elisabeth til højre:

 
Hun ligner ret godt, ik' ?

Det andet er et foto hun fik lavet i anledning af et interview vistnok da hun blev 60 år. Det er ikke mange 60-årige der dels ser sådan ud eller dels tør lade sig fotografere sådan:

Nåh - det var den der film vi kom fra......
Vi tog bussen, linie 42, fra hvor vi bor og til Nørreport Station. På vej ned ad Frederiksborggade kommer man til Kultorvet. Her ligger en forretning - Fjeld og fritid - som Lillemor lige ville kigge nærmere på. Der var (desværre ?) intet af interesse hun lige manglede.......til gengæld fik jeg en Fjällräven Greenland Winter Jacket, som jeg ikke lige havde forventet at skulle have....men da den nu var på tilbud i Herre-størrelse, så syntes Lillemor o.s.v. .....og det var da OK med mig....trods alt....selvom jeg ikke lige stod i nød for en ny vinterjakke. Min jakke er i mørkebrun G-1000 stof og den har et "Teddy-bear"-lignende foer.

Nåh - videre ned ad Købmagergade til boghandelen Arnold Busck. Det var til gengæld bestemt hjemmefra, at vi/jeg lige skulle ind der inden biograffilmen. Det kunne jo være de havde noget jeg kunne bruge....og det var der (masser af), men jeg begrænsede mig og købte en enkelt bog om Møbelarkitekten Poul Kjærholm redigeret af Christoffer Harlang, Keld Helmer-Petersen og Chrestina Kjærholm og udgivet på Arkitektens Forlag.

Min hovedinteresse indenfor møbelarkitektur går jo mest på møbler af træ, altså det snedker-mæssige arbejde. Af en eller anden grund (PK 22) er jeg så faldet for Poul Kjærholm's møbler, som jo oftest er lavet i stål med læder, rør, stof. Især hans stol PK 22 er jeg begejstret for:

Jeg kan ikke rigtig sige hvorfor...synes bare den er så flot og elegant og enkel. Oprindelig var den i rør-flet - sæde og ryg - men jeg synes den er flottest i læder og helst det lyse brune. Det paradoksale er så bare, at jeg ikke synes man sidder særlig godt i den. Den er simpelthen for lav og besværlig at sætte sig i eller rejse sig fra. Men forbasket flot er den....nærmest en skulptur.

,,,,,for resten var filmen, som jeg ikke vil røbe noget om her, meget morsom og godt spillet af Helen Mirren og de andre medvirkende. Der er iøvrigt noget fed indlednings og afslutningsmusik,


3 kommentarer:

 1. Ja mens en anden rendte op og ned af HC Andersens Blvd i regnvejr, sad du lunt i biografens mørke og nød livet ;-)

  SvarSlet
 2. Var du ikke på Hirschsprung's ? Man må gerne gå ind - man behøves ikke stå udenfor :-) (Nåede I andre steder ? - det får man måske at læse på din blog ?)

  Hvad synes du om det museum ? Fedt med den gammeldags ophængningsfacon.

  Iøvrigt var jeg ikke kun i biografen.....også på café med Latte og chokoladekage :-)

  SvarSlet
 3. Hirschsprungs var skam planlagt ... kun tidspunktet måtte ændres pga. vejret.
  Vi elsker at besøge dette museum ... det er vist 4. gang på ganske få år.
  Du glemte vist at fortælle, hvilken café vi burde ha' besøgt ;-)
  Der kommer nok lidt på bloggen, når jeg har snøvlet mig færdig til det ;-p

  SvarSlet