lørdag den 16. august 2014

Et par bøger.....


Bøger og mig.....og Boghandlere og mig.....det er simpelthen sagen. Bøger kan man ikke få nok af; kun for lidt reoler og reol-plads.

Og gode Boghandlere er der efterhånden ikke flere af. Bevares, - der findes da f.eks. Bog & Ide og Arnold Busck som handler med bøger og det gør Brugsen, Føtex og Netto m.fl. jo også. OK - ret skal være ret; Arnold Busck udskiller sig fra de andre kæder ved at have et bedre udbud af bøger og er udmærket...til det daglige...især deres (Hoved- ?) butik på Købmagergade er god, især inden for mine interesser. Og igen - der ligger sandelig en Bog & Ide i Lyngby, der er værd at kigge i. Men ellers er de fleste af de kæde-butikker er kun med best-sellere og legetøj, fødselsdagskort o.s.v....sådan da.

Jeg har i et tidligere indlæg omtalt at Nyboder Boghandel er lukket. Der er efterhånden ikke mange rigtige boghandler tilbage, men jeg har de seneste år bl.a. jævnligt frekventeret Bagsværd Boghandel der er det nærmeste, en god gammeldags boghandel her i lokal-området kan være. Lidt papirvarer men ellers "spækket" med bøger fra gulv til loft om alt. Der er herligt at gå og snuse.

Det, der også gør Bagsværd Boghandel attraktiv er, at den som nabo har en god gammeldags slagter, hvor de sælger fremragende hjemmelavede pølser af alle mulige slags.....og flæskesvær. Når men altså, forleden dag var jeg lige et smut derovre og snuse og der fandt jeg lige et par små-ting. Den ene en ny-udgiven bog (2013) om digteren og maleren Holger Drachmann og hans hus i Skagen. Den er nærmest en samling af forskellige menneskers indlæg om Drachmann, noget biografisk stof, hans betydning indenfor digtning/hans forfatterskab, han malerkunst, hans betydning for Skagen dengang og nu samt ikke mindst et par indlæg om "Drachmann's-aftener" og restaureringen af hans hus i perioden 2010-2012. Meget spændende bog med en masse gode foto's og gode indlæg.

Her, de sidste par gange, Lillemor og jeg har været i/på Skagen, så har vi hvergang været omkring "Drachmann's Hus" og overværet de såkaldte "causerier" i haven - en slags 1 times eftermiddagsforedrag af meget forskellig art, ligesom vi har været til "Drachmannsaftener" med vise-sang og anekdoter. Mægtig hyggeligt og meget anbefalelsesværdigt, hvis I skal komme på de kanter.

Jeg faldt også lige over en bog, jeg har kigget efter hist og her, nemlig om danske Tin-mærker. Den er u-undværlig, hvis man interesserer sig - og samler på - dansk (gammelt) tin. Jeg har en bette smule.
 
 
Jeg sluttede lige af med at besøge naboen og få et par forskellige pølser (til pålæg) med hjem; nogen med hvidløg og nogen med chili......og så også lige en pose pragtfulde flæskesvær (Gris og fisk er - ikke blandet sammen forståes - min absolutte favoritmad uanset hvilken måde det er tilberedt på).
 
 
Og så en sjov ting. Jeg er - som mange andre unge (!) mennesker - på Facebook og med i en stribe grupper der. Om mine interesser forståes; kunst, klassisk musik, amerikansk borgerkrig, historie om gamle København, om sporvogne og om tog/lokomotiver. I sidstnævnte gruppe nævnte en person en bog som storebror har skrevet for nogen år siden. Jeg kunne godt huske den, men har den ikke selv. Har kun et par stykker af ham. Så jeg checkede lige en søgemaskine om antikvariske bøger  som jeg bruger jævnligt og også har købt fra/på og opdagede, at Antikvariat Aabenhus i Aarhus havde den og så bestilte jeg den i Onsdags. Fredag havde posten været der, så jeg kunne hente den i dag på Posthuset. Herligt.

3 kommentarer:

 1. Det er jo lige før, man føler trang til at kondolere ;-)

  SvarSlet
 2. ???? Mig ikke forstå..... :-)

  Kondolere ?? Til det med manglende rigtige boghandlere ?? Så har du ret :-)

  SvarSlet
 3. Det var nu ikke det, jeg tænkte på. Næh, jeg tænkte bare, at jeg ville synes, der ville være grund til at kondolere, hvis jeg blev ved med at købe bøger ;-)

  SvarSlet