søndag den 9. februar 2014

Nyt kamera....Nikon 1 s1....... :-)

Som jeg har skrevet nogen gange, når jeg har lagt egne fotos på bloggen her, så har jeg ikke været tilfreds med mit kamera, et Canon IXUS et-eller-andet. Jeg har været irriteret over, at der går lang tid fra jeg trykker på udløserknappen til billledet faktiskt bliver taget = motivet "er fløjet", gaber, blinker med øjnene eller andet. At det ikke har en god lysmåler = flot sommerdag med knaldblå himmel og enkelte store hvide bløde cummulus-skyer og hvor billedet så viser en himmel der nærmest er lysegrå og hvor skyen næsten går i et med himlen. At optage indendørs med meget lys uden brug af blitz (oftest på museer) giver for mørke billeder som resultat selvom skærmen, når billedet skal tages, viser perfekt belysning. OK - den største fejl ved dårlige billeder er nu altså den der tager billedet og ikke motivet/kameraet....men alligevel; de ting jeg har nævnt har jeg været irriteret over længe. Derudover er der på skærmen, når kameraet er tændt, nogen lange "udrivninger" og pletter af en slags der besværliggør det en del at se motivet på skærmen når billede skal tages. Lillemor og jeg købte vores ens kameraer samme dag og begge kameraer har den samme type fejl på skærmen, Lillemors mere end mit, og forklaringen hos firmaet var - da vi brokkede os - at vi havde behandlet dem forkert = trykket/udøvet vold mod skærmen og det kan jeg garantere for er løgn. Vi passer meget omhyggeligt på vores ting, nemlig.

Nåh - Lørdag d. 1. Februar tog jeg i Okholm Foto i Rødovrecentret hvor det var min mening at købe et lille Spejlreflekskamera; de er jo kommet gevaldigt ned i pris og især i størrelse og da jeg før i tiden har haft spejlreflekskameraer (Konica, Fujica, Pentax og Yashica) og endda også et 6x6'er engang, så var det det jeg gik efter. Der var nogen Nikon'er og Canon'er og et enkelt Pentax jeg legede lidt med derude....men alligevel.....de fylder jo lidt mere end et kompakt-kamera og det var jo ikke et plus syntes jeg. Så fik jeg forevist "et knaldgodt tilbud": Et kompakt-kamera, et Nikon 1 s1 med en 11-27 mm zoom objektiv (svarende til i 35 mm format til 30-74 mm zoom objektiv). Det var en rigtig positiv oplevelse. Og så til kun kr. 2.495 i kampagne-pris. Let betjening (det kan alt siger jeg jer også HD video optagelse og tagning af 5, 10, 15, 25 og 60 billeder pr. sekund hvis man har brug for det) god vægt o.s.v. Og så, hvis jeg købte det, så fik jeg en Voucher med i købet, som jeg så skulle gå hjem og registrere på Nikon's hjemmeside, så ville jeg få tilsendt - kvit og frit og helt gratis - et zoom objektiv på 30-110 mm (svarende til normal 81-297 mm zooom objektiv) + en eller anden dims jeg kunne tilslutte min mobil, så jeg via min mobil trådløst vil kunne tage billeder med kameraet, hvis jeg har stillet kameraet et andet sted end hvor jeg opholder mig.....

OK - jeg hoppede på det kamera og er nu indehaver af et Nikon 1 S1 kamera med 2 zoom objektiver, (normal=) 30 - 74 mm og 81 - 297 mm.


  Herover kameraet - let og handy og med pæn stor skærm på bagsiden. Og herunder 11-27,5 mm zoom objektivet (som er standard på kameraet) og som svarer til normalkameraers 30 - 74 mm zoom objektiv:

 Og herunder det gratis ekstra zoom objektiv på 30 - 110 mm som svarer til normale zoom objektiver på 81 - 297 mm. Det er ikke meget større fysisk end det ovenfor viste lille zoom objektiv.

 Kameraet fik jeg jo i Lørdag d. 1. Februar og det ekstra objektiv fik jeg f'ørst i Torsdag d. 6 Februar så det er ikke mange dage jeg har haft det....har kun leget lidt med det herhjemme indendørs.

Men så idag, så var Lillemor og jeg på tur oppe og besøge Svoger og Svigerinde i Odsherred. Vi gik en lille tur på stranden ved Ellinge Lyng (Sejerø-bugten, altså landstykket syd for Sjællands Odde). Der var lidt små-/finregn i luften og det blæste en stiv pelikan ind fra havet. Selvom det var ca. 4-5 plus-grader så føltes det pænt som mange minusgrader, så det var bestemt ikke foto-vejr. Alligevel havde jeg taget kameraet med for at prøve det store zoom objektiv på 30-110 mm/81-297 mm og jeg fik taget lidt billeder og herunder ses 4 af forestillende 2 motiver med objektivet på minimum og maximum indstilling (det skal lige med, at originalbillederne er på ca. 3 MB pr. stk. og nedkomprimeret til ca. 100 kb for at vise dem her på siden):

 Ovenfor med minimum zoom 30/81 mm og nedenfor med maximum zoom 110/297 mm

 og nedenfor det samme med først minimum zoom og så maximum zoom.....

 

 ...måske lidt rystede men det blæste alt p....meget og jeg frøs om mine små fingre....men jeg er ganske tilfreds med "zoomet" og det hele og det skal nok blive godt når jeg lære det bedre at kende.

I næste weekend skal jeg på Ordrupgaard og se den ny udstilling med van Gogh, Gaugain og Bernard; Dramaet i Arles, og der får jeg forhåbentlig prøvet at fotografere indendørs uden blitz.

....så ja, jeg glæder mig til bedre vejr og til at "lege" lidt med det ny kamera.

1 kommentar:

  1. Tillykke med købet. Det skal nok blive godt :-)
    Ordrupgaard - har jeg læst - er fotofri zone, men man plejer jo at kunne snige sig til lidt foto på de der anti-foto-museer ;-)

    SvarSlet