tirsdag den 17. december 2013

På hockey-tur....

Søndagen i går var lidt anderledes end den plejer at være: Jeg var på Hockey-tur til Odense. Årsagen var den, at min knægt jo, efter sit ishockeyspiller-karriere-stop i sommers, er gået hen og blevet (kapret til) Hoveddommer i bedste række herhjemme. Noget af et spring må man sige; han spillede med og mod de spillere, som han nu dømmer for, for bare et halvt år siden.

Men altså; han skulle dømme i Odense kampen mellem Odense Bulldogs og SønderjyskE og den skulle starte kl. 16,00. Forinden var han blevet bedt om (inviteret af) at holde et lille foredrag for Odense's supportere i deres klubhus. Foredraget skulle være om hans overgang fra spiller til Hoveddommer. Jeg havde fået nasset mig med på turen og vi blev hentet kl. 12,00 af den ene af hans Liniedommere, Niklas. Den anden Liniedommer kom fra Fyn og den anden Hoveddommer kom fra Herning. Vi kørte standsmæssigt afsted. Liniedommer Niklas kørte i farmands (ene) bil, en Audi A4 Stationscar.

Vel ankommet til Odense, gik vi straks - efter at have "smidt" deres udstyrstasker i dommerrummet i skøjtehallen - til supporternes klubhus kaldet "Hundehuset". Her blev vi straks trakteret med julemad = et par tykke skiver flæskesteg med svær, brune og hvide kartofler, rødkål og sovs der hang ved. Lidt af en overraskelse, men ned gled det....uden besvær endda.

Derefter blev Junior officielt budt velkommen og præsenteret for de omkring 50 supportere der var mødt op til spisningen. Der var en del der kunne huske ham fra da han spillede for Odense Bulldogs for små 6 år siden. Han fortalte så om "overtalelsen" fra Unionens side til at blive Hoveddomer, hans overvejelser for og imod og så beslutningen om at tage udfordringen/handsken op. Og så lidt om de første kampe o.s.v. Derefter stillede supporterne så nogen spørgsmål om det her med at dømme folk som man havde spillet med (på landsholdet og et par klubber)) og imod (de andre klubber).

Herunder ses han, på vej tilbage til sin plads, svare en supporter på et spørgsmål. Bemærk ham supporteren der sidder med ryggen "mod os".....Skinke bliver han kaldt....og han lignede også sådan en.

Så var det tid til at komme tilbage til Skøjtehallen. Nedenfor ses Junior og Niklas på vej mod hovedindgangen til "Bryggeriet VestFyens Arena" som skøjtehallen er døbt. Den grå venstre del er en "ny" hal som Liga-kampene (og landskampe) spilles i. Den gule murstensdel til højre er den gamle skøjtehal.

Herfra skiltes så vores veje. Dommerne skulle til at "lade op" , holde "taktik-møde og klæde om. Der var et par timer til kampstart. Jeg skulle lige ryge færdig før jeg gik i hallen, så jeg gik lidt rundt og omme bag hallen fandt jeg Junior og den anden hovedommer Jan stående ved SønderjyskE spillerbus i samtale med en spiller fra SønderjyskE. Det skal lige puttes ind her, at Junior med en anden Hoveddommer om Fredagen havde dømt SønderjyskE i Vojens mod Frederikshavn.....så det var nok noget der var sket der, som de lige talte om.
Man kan så gisne på, hvad de forskellige fagter så egentlig betyder.......Hele området er jo et gigantisk Idræt- og sportsområde. Herunder ses en plan over hele området, der indeholder Odense Fodboldstadion, hvor OB spiller sine hjemmekampe, en atletikstadion, der også kan spilles fodbold på, en kæmpe håndboldhal, en stor gymnastik hal, cricketbane, cykelbane, Bowlinghal og 2 Skøjtehaller:


Herunder ses en detail-plan af de 2 skøjtehaller, der er bygget sammen. Den ny store hal er den øverste:


Når man står inde i foye'en mellem de 2 haller, så ser man ud på atletikstadion og bagved denne ligge selv Odense Fodboldstadion med de store Lysmaster i baggrunden.

Den anden, når man står i foye'en der indeholder cafeteria og adskillige udskænkningssteder, er Hovedskøjtehallen til højre og den gamle hal til venstre. Her er publikum ved at fylde pænt op.

Fra Foye'en kan man se ned i den gamle skøjtehal, hvor der var offentligt skøjteløb:

Når man, som jeg er, gammel i ishockey-gamet på lederplan - ca. 25 års tjeneste for Herlev Ishockey Klub..kaldet Herlev Eagles - så finder man hurtigt nogen, man kender og falder i snak med. Det gjaldt både folk fra Odense og folk fra SønderjyskE, så tiden gik hurtigt. Jeg havde fået VIP-plads o.s.v. men jeg foretrækker at se ishockey stående så jeg listede ned ved SønderjyskE-tilhængerne ved det ene mål...der hvor jeg plejer at stå. Odense's entre på banen i den mørke hal, er noget med høj musik, bulder og brag og nedtælling og lysglimt i en "tunnel" der er trukket ud på isen og når spillerne kommer ud "eksplodere" det i fyrværkeri og farver - mægtig imponerende.

Om kampen er der ikke så meget at sige, andet end at SønderjyskE var dominerende selvom også Odense havde sit. Kampen var god i et højt tempo, saft og kraft i tacklingerne men fair spillet, da der kun var sammenlagt 5 udvisninger i alt....hvoraf den ene var for at skyde pucken ud af banen. Jeg syntes dommerne havde rigtig godt fat i kampen og dømte godt. Herunder ses Junior stå klar ved en Face-off i SønderjyskE's mål i 2. periode.

Kampens dramatiske højdepunkt kom dog allerede iefter bare 10 minutters spil i 1.periode. Den ene liniedommers skøjte sad ved en face-off ligespm fast i isen, da han skulle dreje væk med det resultat at han vrikkede om på foden. I faldet tog han fat i en spiller for netop IKKE at falde, men rev desværre denne spiller med i faldet, så spilleren landede ovenpå hans "låste" ben så også knæet blev vredet. Altså 2 slemme skader i samme moment. Surt show. Liniedommeren blev lidt behandlet der på isen og så hjulpet ud. Reglerne foreskriver så, at der skal være 2 Liniedommere, så Junior tog så tjansen - han er den hoveddommer med mindst ancennitet af de 2 hoveddommere - i resten af perioden og gjorde også dette udmærket.

Periode-pausen mellem 1. og 2. periode (der er jo 3 perioder i en ishockey-kamp) blev forlænget med 5 minutter så en hasteindkaldt liniedommer, der var der som almindelig tilskuer, kunne nå at blive omklædt og varme lidt op, så resten af kampen, altså 2. og 3.periode var med fuldt dommermandskab og Junior igen som Hoveddommer.

Herunder 2 billeder med tilskuere; det første med SønderjyskE tilskuere og det andet, dem i den modsatte ende, Odense's "hardcore" supportere....Der var faktisk kun ca. 986 tilskuere til den kamp, men de lød af det 3 dobbelte p.g.a. supporternes - i begge ender - medbragte trommer som de tævede lystigt løs på.


 
 
I periodepausen mellem 2. og 3. periode fik jeg en af de legendariske Flæskestegssandwich'es som Odense Skøjtehal er så berømte for. De kan kraftigt anbefales.

Kampen sluttede, efter forlænget spilletid, med en fuldt fortjent 3-2 sejr til SønderjyskE. Sjovt nok scorede en og samme spiller alle 3 mål for SønderjyskE og endnu mere sjovt nok, så scorede en Odense-spiller også begge Odense's 2 mål.

Kampen sluttede ved 18,30-tiden og vi kom første afsted - for pokker hvor den knægt af min kan "falde i snak" med mennesker hele tiden - ved 19,50-tiden. Da Junior og Liniedommer Niklas var sultne på hjemvejen, så var vi lige et smut inde omkring en Burger-King syd for Køge, så vi var først hjemme omkring 21,45. En lang og sjov dag var slut. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar