torsdag den 31. oktober 2013

Jeg har fødselsdag i dag :-)

Jeg har fødselsdag idag, det vil sige 4½ år til pension og efterløn hvis ellers det eksisterer til den tid. Eller sagt med andre ord; jeg bliver 58 år i dag. Og da jeg har regnet på det, det her med optjent pension og efterløn, så har jeg fundet ud af, at det kan betale sig for mig at stoppe når jeg bliver 62½ år. Pensionsmæssigt er det sådan, at hvis jeg "går planken ud", altså til jeg har optjent maksimal pension som 65 årig, så drejer det sig om kr. 4.000 brutto mere årligt i forhold til hvis jeg stopper som 62½ år. Og det er til at overkomme at mangle, mener jeg, så 62½ år er alderen. Så kan jeg, hvis de nugældende regler fortsat eksisterer, samtidigt hæve efterløn og det i hele 5 år, for Folkepensionsalderen for sådan en som mig med min fødselsårgang er rykket fra de 65 år til de 67½ år. Og skal jeg være ærlig, så ser jeg frem til at stoppe. Det kan lyde underligt, men det arbejde jeg har, er faktisk ret anstrengende rent psykisk; det slider på en og med den ny kontanthjælpsreform der træder i kraft d. 1. Januar 2014, så bliver presset ikke mindre, snarere tværtimod. Mine kolleger og jeg forudser en hård tid fremover med de nye og skærpede regler der kommer.

Nåh - min fødselsdag startede med lune rundstykker til morgenmad sammen med Lillemor. Og jeg fik ovenikøbet hele 2 gaver af hende, nemlig en Morgan skotsk-ternet skjorte samt en Livgarder, Flagbæreren, en træ-figur "begået" af Kaj Bojesen.

Den har jeg haft ønsket mig et stykke tid. Jeg har samlet på Kaj Bojesen's træfigurer et stykke tid og har de fleste af dem, altså dyrene I ved, men de 3 soldater har jeg ikke haft....før nu. Så det var dejlige gaver.

På arbejdet giver vi i mit team blomster af en slags når en af os har fødselsdag. Jeg arbejder jo sammen med 24 kvinder, så det er helt normalt. Men jeg fik ikke blomster, jeg fik øl, Jule-øl ovenikøbet, nemlig 3 stk. fra bryggeriet Vest-Fyn, nemlig 2 Willemoes Jule Ale på 8,5 % og 1 Willemoes Jule-bryg på 7,5 %. Skål :-)....og da jeg var på arbejdet, så fik jeg en SMS fra min lokale "bog-pusher" om en bog jeg havde bestilt, var kommet og klar til afhentning, så den daffede jeg nedefter:


Ja - til en afveksling IKKE en bog om den amerikanske borgerkrig eller om kunst eller om design/arkitektur men om de danske slesvigske krige i 1848 og 1864, nærmere bestemt om det danske rytteri. Bogen er skrevet af Sune Wadskjær Nielsen og er absolut ny-udkommen på forlaget Sohn....ja, ham I ved....Ole Sohn....den fhv. kommunist og SF'er og fhv. Minister....han har et Forlag med ganske gode udgivelser.

Lillemor er til vin-smagning her til aften. Hun er bestyrelsesmedlem i den vinklub der er på hendes arbejdsplads og i den forbindelse står hun for enkelte arrangementer og i aften er det en vin-mand fra Aarhus der kommer og holder foredrag om hans vine, som de så også skal smage. Knægten min syntes, at jeg ikke skulle sidde alene (vi har et middagsarrangement på Lørdag) så han havde inviteret sig selv og samleveren til middag her, dog således at jeg ikke skulle røre en finger, idet han ville købe ind, lave maden og vaske op. Jeg blev således trakteret med udsøgte grillede hakkebøffer, kartofler og bearnaise-sauce samt pande-kager med is. Og så fik jeg af svigerdatteren og ham en splinterny bog skrevet af Søren Ryge Petersen om hans fugle-/dyre-/natur-oplevelser udelukkende med over 100 illustrationer af....Tada......Johannes Larsen:
Hold kæft hvor den ser god ud.....og alle de billeder af Johannes Larsen. Jeg er enormt glad for den og glæder mig som et lille barn til at læse den...og se billederne.

Så alt i alt en dejlig dag med dejlige gaver.

....og nu kun 4½ år :-) 

3 kommentarer:

 1. Jamen til lykke med de 4½ :-)
  Jeg kan sagtens forestille mig, at man kan blive træt af at arbejde under de forhold. Selv har jeg, der ellers ikke havde forestillet mig, at jeg nogensinde kunne finde på at gå på pension, faktisk overvejet det et par gange i den senere tid, for også i andre jobs bliver tingene mere og mere besværlige. Men jeg lukker nu alligevel ikke biksen. I alt fald ikke endnu ...

  SvarSlet
 2. jamen et stort tillykke herfra...og jeg synes du er en dejlig åben person, der fortæller om dine fremtidsplaner og dine tanker om arbejdet....og jeg kan sagtens sætte mig ind i, at du gerne vil holde før de 67½ år....vi har jo kun et liv ( hvad vi ved af....i hvert fald er det ret dyrebart) og det glæder mig på dine vegne, at du tænker sådan....og dagen er jo allerede startet godt...faktisk i går aftes...dejligt at få middagen lavet i godt selskab...
  Så jeg håber du fortsat vil få en rigtig god dag...58 år er jo en rigtig god alder....det kan godt være man ikke er ung og smidig som en tyveårig, men hvad gør det, når man får så meget andet ved at blive ældre...og jo indeholder alle aldrene i sig i erindringen....og med alderen kommer visdom jo.....
  STORT TILLYKKE....

  venlige tanker fra

  Anita

  SvarSlet
 3. og nogle meget betænksomme kolleger, du har...det er sødt af dem at give dig øl i stedet for blomster....en smiley til dem fra mig..:O)

  SvarSlet