tirsdag den 1. oktober 2013

Hans Edvard Nørregård-Nielsen "går på pension".....

Faneme.

Så går dansk kunst's og kultur's absolutte "Grand Old Man", Hans Edvard Nørregård-Nielsen, af på pension som formand for Ny Carlsbergfondet.

 
 
Det bliver et stort savn og et stort hul han efterlader sig....og ikke mindst kanon-spændende at se hvem der bliver hans efterfølger.
 
Jeg vil ikke skrive så meget om ham andet end at henvise til de 2 links foroven som er meget dækkende for hans virke.
 
Derudover vil jeg henvise til denne link om hans bog- og katalog udgivelser. Jeg har en del af dem og har endnu flere på min husk-at-købe-liste.
Jeg har tidligere skrevet om ham her på bloggen, bl.a. at han er i gang med en ny stor biografi omhandlende guldaldermaleren Johan Thomas Lundbye og som jeg håber han snart er færdig med, for den har jeg ventet på i en del år efterhånden.
 
...og nu stopper han. Gad virkelig vide om der er nogen der kan udfylde hans plads ?

 

8 kommentarer:

 1. Jeg har lige set, at han er født den 2. januar 1945. Er aldersgrænsen mon 68 for han job? Eller fejler han noget? Jeg mener, det er et lidt skævt tal.

  Er du specielt interesseret i Lundbye eller bare i HENN som forfatter?

  SvarSlet
 2. Hej Rasmine.

  Jeg tror såmænd ikke at der er en aldersgrænse.....men man kan aldrig vide om der står noget i Fondets Fundats om det. Jeg tror bare, at han syntes, at nu må det være nok; 68 år er trods alt også en vis alder og jeg tror ikke at jobbet som formand for DEN Fond er ren afslapning/hygge og når han så samtidigt har denne her her Johan Thomas Lundbye biografi igang/under udarbejdelse....og formentlig også andre bøger i støbe-skeen....så er det nok meget godt at have et hverv mindre at koncentrere sig om. Om der er helbredsmæssige årsager også, ved jeg ikke. Hvis du har set ham LIVE eller på TV, så ved du også at han er en lille og ret så korpulent og duknakket herre der ovenikøbet i hele sit liv har pulset løs på smøgerne og det i særdeles kraftigt omfang, så ja - helbreddet er måske ikke det bedste.

  Jeg NYDER hans sprog og det både det talte og især det skrevne. Han har en hel speciel måde at udtrykke sig på, som jeg mægtig godt kan lide. For mig er det ren nydelse at læse.

  Og Johan Thomas Lundbye er så absolut en af mine favorit-malere overhovedet og vel nr. 2 (efter Christen Købke) når det angår Guldaldermalerne. HENN har jo skrevet nok den bedste biografi nogensinde om Købke (Emil Hannover skrev i 1893 den bedste og mest omfangsrige biografi om Købke indtil HENN's udkom i 1996 i 3 bind og som blev genoptrykt og genudgivet i et samlet bind i 2006) og den han forhåbentlig sanrt barsler med om Lundbye, den forventer jeg at være på samme høje niveau.

  Så ja - for mig er Nørregård-Nielsen og Lundbye "som 2 fluer med et smæk".

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, jeg har hørt ham live en enkelt gang på Glyptoteket, og det var en oplevelse.

   Lige efter, at jeg havde stillet dig spørgsmålet, fik jeg en mail fra Louisiana om et arrangement med ham. Se her: http://www.louisiana.dk/dk/Service+Menu+Left/Kalender/ID/76C35DE7-DB5B-4C48-B065-DFD8D1B1D27B.

   Jeg skyndte mig at reservere en plads.

   Slet
 3. Øv - det skulle jeg bare have vidst, for så havde jeg ikke engageret mig andetsteds den dag . Er desværre ikke "dygtig" nok til at tæve aviserne og museernes sider igennem for arrangementer (hvorfor stoppede du med din liste over arrangementer ? Den var da en god hjælp) .

  Men rigtig god fornøjelse - og du ved, at fyldigt referat forventes på rastepladsen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke ret god til referater - vi får se! Jeg ved ikke engang, om jeg gider tæve siderne igennem, for bortset fra kultunaut.dk klarer jeg med med nyhedsbreve, og jeg får altså Louisianas nyhedsbrev.

   Rasmines kulturuge blev for frustrerende efterhånden som jeg blev mindre og mindre mobil. Det var jo en slags to do-liste, og det var alt for frustrerende med alt det, jeg ikke nåede/orkede alligevel. Når jeg engang kommer ud af alt det her, starter jeg nok igen.

   Slet
 4. For resten har jeg en plan for ugen ...

  SvarSlet
 5. Hold your horses....har lige set det på Rastepladsen :-)

  SvarSlet