fredag den 9. august 2013

Kejserørnen der blev en Steppeørn....en strid om kejserens skæg der forsvandt ud over stepperne :-)

Så har danske ornitologer slået til igen med et stensikkert hit som så viser sig at være et andet (men også ganske flot) hit.

Og jeg synes det er ganske underholdende læsning at læse hvor sikre man er på ID'en indtil en enkelt simpelt stiller spørgsmålet om det nu også er en Kejserørn ? . OK - jeg ved det er en pseudo-interesse for de fleste af jer, det her om fuglebestemmelse.......og jeg er INGEN ørn til det  ;-) .......og så det her med at "man bare følger trop" fordi en anden påstår at kræet er det, den er udråbt til.

Her er de 2 diskussioner på Netfugl om Kejserørnen der blev til en Steppeørn. Bemærk hvor hurtigt diskussionen klinger af (med lidt flove røde ører til slut):

1. billedes diskussion

og herefter

2. billedes diskussion og bevis.

Bemærk hvor uskarpe og dårlige billederne er, da de er taget på stor afstand og er forstørret.

For morskabens skyld, henviser jeg til mine tidligere skriverier om samme problemstilling om

Amerikansk Dværgryle = Temmincks Ryle

og

Blå Kernebider = Indigofinke

Den danske ornitologiske verden kan være "sjov" at følge....men man kan også lære, at fugle-identifikation kan være svært, endda rigtigt svært. Jeg synes bare det er morsomt, at bare en mand påstår, så synes de andre også at det er sådan et kræ......indtil en enkelt liiiige smider den lille sten, der får læsset til at vælge.

3 kommentarer:

 1. Hæ, ja selv toplister kan vel tag fejl, også selv om de ikke altid vil komme ved det. Netop det sjovt er at hvis én siger denne fugl er dette, tror de andre det samme. Hvem tør at sige en toplister/topbirder imod?

  Med denne samlermani/krydser kunne de for mig ligeså godt samle på bilnummerplader eller fly-nummer. Lister er intet værd. INTET! De fortæller intet om hvor dygtig du er eller hvilken viden man besidder, kun at man har for mange penge eller fritid (eller begge dele). En fuglekigger der følger en art (eller lokalitet) og opnår en viden igennem mange år, er i mine øjne langt mere værd og større/bedre fuglekigger end dem i toppen med deres mange arter.

  Toplister kan være underholderne ... ;o)

  Mvh. Brian, dude/lowlister! ;o)

  SvarSlet
 2. Hej Brian dude/lowlister !;)
  Det siger du bare fordi du ikke har nogen at køre med!!! ;)

  SvarSlet
 3. Måske, Frank!? ;o)

  Men når jeg tænker tilbage (til dengang jeg havde bil), havde jeg den største glæde ved at finde mine egen fugle, frem for at tilbagelægge flere hundrede kilometer efter andres fugle.

  Men jeg rykker dog gerne efter andres fugle, HVIS det kan gøres i forbindelse med noget andet, således jeg får mere ud af turen. Men der langt mellem disse turer ... ;o)

  Men jeg skal ikke udelukke at hvis jeg havde en at kører med, rykkede jeg måske lidt mere, men det har jeg ikke og det må jeg forholde mig med. Og det har jeg faktisk ganske udmærket med.

  SvarSlet