søndag den 16. juni 2013

Prøve-kanin.......

Snart er det tid for Lillemors............og derfor er "man" indlagt til blandt andet dette her:

 
...og det er prøve-smagning af forskellige grødtyper, som Lillemor skal medbringe på turen.

Den stod på Øllebrød, en slags korngrød med nødder og en anden slags korngrød med bl.a. blå-bær. Og lad det være sagt med det samme; man kan højst sandsynligt leve af det men godt smagte det ikke.....og det syntes Lillemor altså heller ikke. Før det var prøvet en anden slags grød lavet bl.a. på ymerdrys...og havre-grød af en slags.

Men hun finder nok ud af hvad der skal med. Det er jo en hel viden- og lidenskab det her med Fjeldvandring. Alt der skal med, skal overvejes grundigt. Intet unødigt skal medtages lige som alt der skal med skal have en nødvendighed og funktion.

Der laves pakkelister i et væk. Alt vejes og pakkes og pakkes om igen. Her er et lille udsnit af den p.t. værende pakkeliste:

 

Man skal nok klikke på de 2 ovenstående billeder for at læse dem nærmere. Dog ses det, at ikke spiselige ting - altså tøj, kamera, kort, bestik, sæbe o.s.v. - højst må udgøre ca. 6 kg. Hertil kommer så den mængde fødevarer, man vil have med. Undervejs bliver der i visse hytter mulighed for indkøb af fødevarer og det udnyttes også, så man ikke skal slæbe det hele med hjemmefra. Indholdet i rygsækken vejer ca. 9 kg. når den er færdigpakket. Dertil kommer så det tøj man rejser i - som nok er det daglige vandretøj inkl. støvler - + lidt løst i lommerne.  Der kan vaskes tøj undervejs ved visse hytter i de vandløb der nu måtte være.

Men lige nu er det valg, pakning, indkøb, vejning, pakning og ompakning igen-igen den står på.

Det hele skal jo dække en vandretur i de svenske fjelde på 16 dage; Sarek Nationalpark, Kebnekaise bl.a.

Jo - lidt tid og overvejelser er der til man står sådan her klar på vej ud i fjeldene.....


Billedet her er fra deres tur i 2011 ved startpunktet. Det er Lillemor til venstre og hendes vandre-veninde; 72-årige Elsebet (uden h) til højre. Klar til at vandre ud i fjeldene på Kungsleden.

2 kommentarer:

 1. Jeg synes, det lyder spændende, men man skal nok slet ikke begive sig ud på sådan en tur helt alene, i alt fald ikke første gang, og desværre er jeg ret sikker på, at jeg ikke kender nogen, der vil med.

  9 kilo lyder ikke af ret meget, når jeg tænker på, at jeg havde 30 kg med på min cykeltur til Skagen for nogle år siden. Jeg skulle godt nok ikke bære det på min ryg, men alligevel ,..

  SvarSlet
 2. hej jan!

  jeg synes det er to seje damer...og jeg kan sagtens forestille mig at det er en spændende tur og særligt når man er væk i så mange dage...ja man er jo nok nødt til at veje sine ting omhyggeligt....og jeg kan læse ud af indlægget at du i hvertfald ikke skal leve af grød mens hun er på tur....:O)

  held og lykke til Lillemor og veninden med turen

  Anita

  SvarSlet