fredag den 1. marts 2013

Lidt mere bogudsalg 2013


Som jeg omtalte i forrige indlæg nedenfor, så ville jeg også lige smutte forbi en "Arnold Busck" boghandel og se lidt på deres Bogudsalg 2013. Den nærmeste ligger i Ballerup, så der smuttede jeg ud i eftermiddags efter arbejde.

Der fandt et par bøger "nåde" for pengepungen og interessen, nemlig:

Lars Dybdahl's "Den globale plakat" til sølle kr. 99,95. En bog i stort format om plakater for alle mulige slags gennem hele forrige århundrede med mere fra hele verdenen. Spændende.

Brian Iskov's "Otto Leisner - monopolets gentleman" til endnu mere sølle kr. 39,95. En biografi om Otto Leisner forstås. For os, der er gamle nok, var han indbegrebet af DR's lette underholdning. Det er sådan en bog af typen læs-og-smid-væk....tror jeg nok. Den ryger nok - når jeg har læst den - når der opstår pladsmangel.

Jeg er jo interesseret i "gamle dage" i Danmark og især i/om København. Og jeg faldt over denne ny-udgivne bog, som ikke var på udsalg:

Ja - en bog om gamle Istedgade, gaden som altid har været lidt suspekt eller fræk danskernes øjne. Og om den så er kr. 349,95 værd får jeg at se.

Jeg vil kort sige, at bogudsalget 2013 hos "Arnold Busck" var om muligt endnu mere skuffende end det tilsvarende hos "Bog & Ide". Der var færre titler og generelt ringere udbud. Om det skyldes at forretningen i Ballerup er lille/mindre  (det synes jeg nu ikke den er) ved jeg ikke, men Bogudsalget der virkede ikke som om det havde særlig stor prioritet. Måske den store "Arnold Busck" inde i København ville have en meget bedre "version" af bogudsalget ?

Når man er sådan en som mig, en der ofte frekventerer boghandler hvor jeg finder dem, så er de boghandler der findes idag godt nok blevet ringe. OK - jeg ved, at bogsalget er faldet gennem de seneste 50 år...sådan lidt i takt med at bogpriserne tilsvarende er steget....og at ejerne har måtte tage andre varetyper ind i butikkerne, så mange og blandet, at selve bog-delen efterhånden er den mindste del af sådan en forretningsomsætning. Jeg savner "de gode gamle boghandler"; dem hvor der var reoler i 90 % af butikken og papir-varer i resten. Heldigvis er der enkelte tilbage endnu af den gode gamle slags endnu som f.eks. Bagsværd Boghandel og Nyboder Boghandel. Der er sikkert - forhåbentligt - også andre i byen men jeg kan ikke på siddende røv lige komme på dem. Desværre for de 2 nævnte, så er ejerne begge steder oppe i årene - tæt på pensionsalder eller mere - så det er vel desværre et spørgsmål om tid for hvornår de ikke eksisterer mere. Øv.

5 kommentarer:

 1. Du har så evig ret i, at boghandler ikke er, hvad de har været.

  Nu har jeg også kigget på udsalget, og jeg synes ikke, udbuddet er (eller var) så dårligt, men det afhænger selvfølgelig også af, hvad det er, man går efter.

  Jeg havde egentlig også tænkt mig, at jeg ville købe bogen om Otto Leisner og af de samme grunde, men jeg har besindet mig. Jeg tror nemlig, at du har ret i, at man ikke læser den mere end én gang, og så kan man jo lige så godt låne den på biblioteket.

  SvarSlet
 2. For resten er din blogliste meget længe om at blive opdateret ...

  SvarSlet
 3. Hej Rasmine.

  Er min Blog-liste længe om at blive opdateret ? Mener du den der liste med de Blogs jeg følger ? Eller er det kommentarerne ? eller er det mine lister med bøger, der er længe om at blive opdateret ?

  De 2 første kan jeg ikke gøre noget ved; det er "Blogger's" (Google's) problem.

  Hvis det er boglisterne, så har du ret. De er ikke opdateret/vedligeholdt længe og jeg skal være ærlig, at jeg næsten ikke orker at få det gjort. Dels er der jo mange og dels er der røget en del ud og tilgengæld er der kommet en del ind istedetfor. Og selvom jeg prøver at holde dem samlet gruppevis, så kan det ikke lade sig gøre 100 % p.g.a. bogstørrelser og mængder, så alene det vil tage lidt tid at gennemgå dem....og få ajourført listerne.

  Måske får jeg taget mig sammen :-) .....om snart....måske :-)

  SvarSlet
 4. Med blogliste mener jeg listen over de blogs, du følger. Den er meget længere om at blive opdateret, end den er andre steder, hvor det samme system er i brug, og det synes jeg er besynderligt.

  SvarSlet
 5. Nåh den - langsom ? - det er sikkert p.g.a. blogføreren.....han er også langsom ;-) .

  Nej - jeg synes at Blogger har sine skævheder som f.eks. nu det med opdateringer; for noget siden, så begyndte den at vise flere måneder gamle opdateringer af en-eller-anden årsag. Og samtidigt...eller var det lidt før ?....så røg kommentar-blokken så der intet vistes. Jeg fandt dog en anden, der dur...selvom også den kan være ca. et døgn forsinket.

  Og så er der faktiskt det, at nogen af de blogs, som jeg har på listen, ja - de, eller snarere deres indehavere/forfattere, ikke ligefrem er superivrige efter at skrive noget....det er lidt synd, synes jeg, men jeg vil ikke slette dem herfra.......endnu ;-)

  SvarSlet