lørdag den 2. februar 2013

40 års Jubilæum - fortsat ;-)

Jeg havde jo 40 års Jubilæum den 1. August 2012 og dengang - det lyder som rigtig længe siden, ik' ? - da skulle jeg have haft Dronningens Fortjenstmedalje i Sølv, men det gjorde jeg ikke fordi indstillingen skete lidt sent....hvilket var min skyld, da jeg var (og på en måde stadig er) i tvivl om modtagelsen af den. Egentlig synes jeg det er noget pjat, men "lod mig overtale" af familie, venner og ikke mindst kolleger til at "lade mig få den". Derfor den sene sene indstilling og da der jo er en vis behandlingstid, så ville det ikke kunne nås til d. 1 August, så derfor besluttede jeg - på forespørgsel - at det så skulle være d. 1. Februar 2013, hvilket er nøjagtig et halvt år efter selve Jubilæumsdagen.

Jeg fik bl.a. tilsendt et brev fra Indenrigsministeriet, hvori jeg skulle oplyse korrekt fulde navn og andre data og underskrive en erklæring om at "myndighederne" kunne indhente oplysninger om mig hist og her (straffeattest o.s.v.),

Nåh - men altså d. 1. Februar 2013 er altså idag og idag var jeg så "tilsagt" på Borgmesterkontoret kl. 12,00 til en meget lille ceremoni hvor der kun deltog mig, Borgmesteren og min Forvaltningsdirektør. Det var stille og roligt og her fik jeg så overrakt medaljen med tilhørende papirer:


Medaljen, der vejer 42 gram og er en del større end en 5 krone, ligger i flot blåt etui. Teksten på forsiden - som viser Dronningens portræt i profil - er på latin og der står Margareta II Regina Daniæ . På bagsiden er der en flot laurbærkrans og hvori der står på gammelt dansk FORTIENT .
På kanten - eller randen - af medaljen, altså nederst, er mit fulde navn indgraveret.

Der er en følgeskrivelse med fra Ordenskapitlet; det ses herunder:


Den kan altså ikke genbruges, da mit navn er indgraveret i den. Alle de andre ordner, Ridder af Dannebrog, Kommandør af Dannebrog, Storkors o.s.v. skal jo tilbageleveres ved modtagerens død, da de genbruges.

Herunder ses selve Diplomet med tildelingen, hvori Kansleren for De Kongelige danske Ridderordeners Kapitel , og det er Prins Joachim, gør vitterligt, at Hendes Majestæt Dronningen har tildelt mig Fortjenstmedaljen i Sølv (betyder det så, at man også kan få den i Guld...eller Bronce ? ).

 
 
Billedet af diplomet ovenfor er et udsnit. Nederst i venstre hjørne kan man ane det i papiret prægede stempel fra Ordenskapitlet. Følgeskrivelsen er kraftigt papir mens diplomet nærmest er stift Karton.
 
Udover disse 2 skrivelser/diplomer er der sørme også en amodning fra Ordenskapitlets Ordenshistoriograf om at jeg skal indsende en Levnedsbeskrivelse til Ordenskapitlet. OK - tæmkte jeg, et par linier kan vel gøre det, men nej. Der står at omfanget kan variere fra nogle få til flere hundrede sider !!!!! men typisk fylder de 5 - 15 sider !. 
 
Hvem f..... tror de er så interessante, at de kan fylde en levnedsbeskrivelse om dem selv på flere hundrede sider ????
 
Så står der lidt stikord om at det kan være om ens opvækst og uddannelsesforløb, om ens andre hverv f.eks. tillidshverv i foreningslivet m.m. Hmmmm.....med stor pitch-størrelse og dobbelt liniafstand og ekstra afstand mellem afsnit, så kan jeg sikkert få det op på halvanden side. Vi får se.
 
Endelig er der vej-viser til Christiansborg og nogle få vink om Audiens, for det forudsættes, at man som modtager af en orden møder op til en af Dronningens audienser og takker for den.....iført hvide handsker :-)

Det var så det.
 

4 kommentarer:

 1. Tillykke med den Jan!!! 40 år er ski flot! :o)

  SvarSlet
 2. Hvorfor var du egentlig i tvivl? Fordi du er republikaner eller sådan noget? Det synes jeg nemlig ikke har noget med sagen at gøre. Uanset hvis portræt der er på sådan en medalje, er den en anerkandelse for lang og tro tjeneste. og så er den jo flot. Hvornår bærer man egentlig sådan en? Under alle omstændigheder: Til lykke - også med beslutningen!

  SvarSlet
 3. Hej Rasmine.

  Det her med Kongehus/republik er en sjov størrelse. I min dybe sjæl er jeg socialist; har i mine unge dage været langt ude på venstrefløjen, men jo ældre (klogere ?) jeg er blevet, jo længere ind mod midten er jeg kommet uden dog på noget tidspunkt at kunne blive borgerlig (blå blok). Som hos de fleste er der intet parti der passer mig 100 %, så det er en lidt blandet observans jeg har og med det forståes at jeg stadig har nogle socialistiske idealer men nok også en del "reaktionære" synspunkter iblandet. Idag holder jeg mig til Suicidal-demokratitet (som de kaldes hos ATS i Politiken); det synes jeg passer samfundet som helhed bedst. Jeg vil godt have nogen mere socialistiske ting ind ligesom jeg også gerne så stramninger hist og her. Da der så intet parti er der passer den profil, ja - så er det altså Socialdemokratiet der får min stemme idag.

  Da jeg også er meget historisk interesseret - og vel er udstyret med en vis portion National-følelse -så synes jeg egentligt at det med et Kongehus er en udmærket ting. Det ER en kransekagefunktion de har og sådan ville det så også være med en Præsident, idet vores grundlov jo giver magten til Statsministeren/regeringen. Og da jeg så ikke kan se, hvem der skulle kunne tage en Præsidentpost op (hvem ind i helvede kunne forestille sig, Anders Fogh, Lars Løkke, Poul Nyrup, Holger K, Poul Schlüter m.fl.) , ja - så synes jeg det er en udmærket institution med det Kongehus selvom det er en familie der fødes med en masse privilegier og som sættes op på en piedestal......men de skal jo også være a- eller u-politiske i det erhverv, ik' ? Og som hele, så synes jeg at de under de givne forudsætninger gør det godt for hele landet. Og så kan jeg godt lide det her med, at det er en 1000 år gammel historisk tradition.

  Så republikaner nej, så afgjort ikke.

  Jeg synes også vores valgsystem herhjemme (og i Skandinavien) er fremragende i forhold til dem de har andre steder. Vi har direkte forholdstalsvalg af folketingskandidater; ikke noget med spildte stemmer som i England, eller valgmænd og indirekte indflydelse/valg som f.eks. i USA. Vi har også kun et folketing/rigsdag og ikke 2 kamre (Over-/underhus, Senat/Repræsentanternes hus, Parti-kongres o.s.v.) som kan blokere for forslags gennemførelse. Jeg synes det funker tilfredsstillende, og også med den lille spærregrænse der er, for så "kan alle" meninger komme ind.

  Men jeg synes alligevel at det er lidt pjattet det her med dekorationer og ordner. På en eller anden måde. Og alligevel ikke; det er jo bare en form for officiel/offentlig værdsættelse af nogle menneskers arbejde/frembringelser; på den anden side så halter det med begrundelserne for uddelingerne, for hvorfor skal folk der bestrider et højere embede automatisk udstyres med en hædersbevisning/orden af en slags i forhold til andre der bestrider gode og værdsatte samfundsarbejder. Det holder ikke, synes jeg.

  Og så synes jeg, at det er aldeles latterligt at se danske officerer med deres "silde-salat". OK - i de sidste 10-15 år har Danmark deltaget i internaltionale opgaver og der er så lavet en slags (krigs-)kampagnedeltagelses-ordener....altså at man har deltaget i konflikten på Balkan, i Afghanistan, i Algeriet o.s.v. som de nu kan sætte på deres uniformer, altså en visning, en tilkendegivelse af at de har deltaget i en international konflikt (-løsning ?) på vores allesammens vegne. Hvis man ser på de flestes uniformer, så har de faneme "Dueligheds-tegn" siddende: altså tegn på hvor gode skytter de har været på skydebanen i guld,sølv eller bronce o.s.v. Det svarer til at jeg gik og flashede mine atletikmærker i guld- sølv og bronce fra Kobenhavns Kommunes Folkeskoler eller min svmmemærker i samme guld, sølv og bronce og så det lidt sværere opnåelige Frisvømmer-mærke.....DET er latterligt.

  Sådan er der så meget og jeg er vist kommet rigeligt omkring her :-D

  SvarSlet
 4. Jo, du kom vidt omkring, men det eneste, der kom lidt bag på mig, var, at du ikke er imod kongehuset. Det havde jeg egentlig ventet, at du ville være, fordi dine socialistiske tilbøjeligheder har skinnet igennem ved flere lejligheder. Jeg er ganske enig - ikke politisk, men med hensyn til kongehuset. Det er da en hel del festligere end en præsident.

  Det der med duelighedstegnene vidste jeg ikke, og umiddelbart synes jeg også, det er latterligt, men det kunne jo være, at reglerne siger, at de SKAL være der. Dem kunne de så forsøge at få ændret.

  Der er jo ingen, der forhindrer dig i at gå rundt med dine idræts- og svømmemærker ;-D

  SvarSlet