fredag den 23. november 2012

Mere til bog-reolen........


Det er lidt forfærdeligt...på en måde altså. Jeg har købt endnu et par bøger til reolen og "til de lange vinteraftener".......

Jeg tror efterhånden ikke, at der er lange vinteraftener nok til de mange bøger jeg "har på lager" og som jeg har indkøbt men mangler at få læst. Hvad helvede gør man ? Tid mangles efterhånden. Der er jo også nogen blogs jeg følger med i - nogen af dem danske (og I ved jo nok hvem I er) og nogen af dem amerikanske. Alt sammen nogen jeg værdsætter (selvom jeg måske ikke smider nok kommentarer for at lade blogføreren det vide) og som jeg ikke vil undvære at følge. Også nogen aviser/nyhed-sites gennemses....og så er der jo det der med at jeg jo også - det hænder - ser/går til balletter (imorgen Lørdag skal jeg f.eks. i Det Kgl. og se balletten "La Bayadere" sammen med Lillemor, søn og svigerdatter), operaer og koncerter og lidt ishockeykampe. Familien skal også tilgodeses og også enkelte ting i TV følges. I det sidstnævnte medie er det fortrinsvis kunst-, kultur og historiske ting...samt en smule (fast søndag aften) amerikansk football (NFL). Almindelige tv-film og serier og reality-ting og andre programmer/udsendelse ser jeg aldrig. Jeg gider ikke.

Da det her med at man kunne få sit indbetalte efterlønsbidrag udbetalt (jeg har været og er stadig med i og indbetalt til efterlønsordningen siden dens start)  kom her i foråret, så fik jeg mit lønkontor til at se på min pension og beregne et estimat over hvad jeg vil få i pension hvis jeg stopper ved henholdsvis  det fyldte 60. år, 61. år, 62. år, 63. år, 64. år, 65. år, 66. år og 67. år. Jeg er jo årgang anden halvdel 1955, altså lige fyldt 57 for knap en måned siden, så min folkepensionsalder er hævet til 67, ligesom jeg først kan gå på efterløn tidligst som 62-årig. Pensionsberegningen viste, at der kun er ca. 4.000 kr. årligt til forskel i min årlige pension om jeg stopper som 62 årig eller går linen fuldt ud. Og da jeg så kan gå på efterløn "allerede" som 62 årig og vil få en mindre del her udbetalt, så viste det sig sørme, at jeg sammenlagt i efterløn og pension vil få ca. 30.000 mindre brutto årligt (og deraf så også det samme udbetalt) som jeg p.t. slæber hjem i løn årligt  idag. Og det er sgu' ikke så ringe endda. Og det i hele 5 år indtil folkepensionsalderen som 67-årig, så lige nu er beslutningen, at jeg går på pension og efterløn om 5 år som 62-årig. Man kan så håbe, at man stadig lever til den tid og har helbredet OK endnu.

Så måske får jeg tiden fuldt ud i 2017 ?

(Min bror gik på pension sidste år som 60-årig. Han var Major i hæren og der bliver man smidt ud som 60-årig. Han nyder det i fulde drag og har sin dag besat med fritid og sine hobby'er så han nærmest svæver på en stor sky).

Nåh - de 2 indkøbte bøger er

Jeg faldt forleden dag over en boganmeldelse i Politiken fra Januar 2012 som fuldstændig er undgået min opmærksomhed:

Martin Hammerich - kunst og dannelse i Guldalderen. Redigeret af Jesper Brandt Andersen til kr. 399,95 fra forlaget Vandkunsten.

Det er lidt utroligt, at jeg ikke har set den før, for den bog er jo lige mig og min allerstørste interesse; Guldalderen, dens maleri og dens mennesker.

Den anden bog om Nyboder:

Nyboder - Det frie folk 1750-1850 af Ida Haugsted til kr.289,95

Nyboder er jeg jo familiært knyttet til, idet min Morfar er født og opvokset der omkring 1885 - 1905 ligesom hans far (og hans far før igen) jo har boet der som en af flådens faste stok, som det hed dengang. Sjovt nok har min bror også boet der en kort periode for et par år siden. Og Nyboder kører Lillemor og jeg jo forbi hver gang vi er på vores faste tur i det indre København/langs havnen næsten hver Søndag.

Jep - nu står/ligger de der på reolen og venter på mig..................sammen med bl.a. bøger om Oluf Høst, LouisianaABC, Københavns Befæstning, Gudenåens Kulturhistorie, Limfjorden 1 og 2, Dansk Guldalder - rejsebilleder, Arkitekt Finn Juhl, en del bøger om krigen/kampene/militært udstyr i 1864 samt selvfølgelig en 4-5 bøger (biografier) om den amerikanske bogerkrig......

(Når jeg køber bøgerne, så bladrer jeg dem lige igennem når jeg kommer hjem med dem.....sådan bare lige for at se...kigge....smage på dem...og glædes til at læse dem......tiden I ved nok).

4 kommentarer:

 1. Øj manne, det der nyboder, det gad jeg godt bo i. Suk, hvem som havde tilgang til en bolig der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia.
   "Det der" Nyboder, det gad jeg ikke bo i ;-) . Det er sgu' alt for småt og så er det meste af det saneringsmodent. Utæt og dårligt isoleret. Fælles lokummer nogen steder. Elendige elektriske installationer o.s.v. Dog - for nogen år siden renoverede Forsvaret en af rækkerne op mod Grønningen og lige nu er de igang med en række ved Nyboder Skole og mon ikke de er blevet en smule up-to-date ?

   Slet
 2. Jeg er holdt op med at være så ambitiøs i den retning, men jeg havde det også en overgang med at købe bøger, som jeg ikke havde tid til 'lige nu'. Det gik jo slet ikke med den begrænsede plads, jeg havde og har til rådighed, så der blev sat en naturlig og vel også sund grænse. Da jeg dengang ikke var så selektiv, som jeg er nu, og som du åbenbart har været meget længe, har jeg efterhånden konstateret, at der er en del af de bøger, der slet ikke bliver 'tid til'. Hvornår jeg så får tid til den store udrensning, vil vise sig. Han var slet ikke så tosset, den litteraturlærer, der advarede nye studerende mod at købe bøger, som man kunne låne. Nu får jeg se, om der er noget at det, jeg i dag gerne vil læse, som jeg synes der er grund til at eje.

  Du er en rigtig god kilde. De to bøger må jeg absolut læse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rasmine.

   Glæder mig hvis jeg kan være til nogen nytte med hensyn til læse-stof og oplevelser.

   Jeg ER meget selektiv i mine indkøb og skal nok nå at få dem læst. Det selektive kommer i 2 faser, nemlig A) hvad jeg virkelig VIL have og B) det pladsmæssige.

   De bøger som jeg har skilt mig af med har da været interessante nok, men ikke så interessante, at jeg ville beholde dem for at læse dem igen.

   De bøger jeg har, har jeg alle læst mindst en gang - de fleste 2 gange og nogle 3 og 4 gange. Ofte tager jeg en frem og lige gen-læser en passage/kapitel eller ser nogen billeder/oplysninger som jeg lige skal bruge/komme i erindring for at sætte noget andet i relief.

   Og det med biblioteket....jo - det bruges også ind-i-mellem når noget ikke har kunnet anskaffes antikvarisk. Nogen nye bøger er desværre ikke at finde på biblioteket her og så kan der ofte være lang vente-tid hvis de er andre steder.

   Har du det ikke sådan med musik ?

   Slet