tirsdag den 23. oktober 2012

Til Rasmine........fra Cecilia Bartoli :-)

I dag købte jeg en ny-udgiven CD med den fantastiske sangerinde Cecilia Bartoli, MISSION.


Og det er bare en fantastisk CD, hvor Cecilia synger den forholdsvis ukendte komponist Agostino Steffani (1654-1728) . Det er tidlig Barok musik, lige som jeg kan lide det. Og sunget på italiensk.

Med sig på cd'en er også den fantastiske franske kontra-tenor Philippe Jaroussky, som Bartoli synger 4 duetter med. Det er bare så Englene synger.....nej - Bartoli og Jaroussky er bedre.

Prøv at trykke på linket ovenover og hør et lille interview med Cecilia Bartoli og små smagsprøver incl. Philippe Jaroussky.

Og så er musikken simpelthen, ....simpelthen så fantastisk også. Det er orkestret "I Barocchisti" fra Lugano i Schweiz, som spiller på Barok-tidstypiske instrumenter.

Koret der medvirker er "Coro della Radiotelevisione" også fra Schweiz.

Det er nok noget af det bedste Barok musik jeg længe har hørt. Til cd'en medfølger en hel bog om tiden og om musikken. Fantastisk. Køb den inden det er for sent.

6 kommentarer:

 1. Tak, Jan! Jeg vidste selvfølgelig godt, at den var udkommet, for jeg abonnerer på hendes nyhedsbreve, men jeg har været noget i tvivl, fordi man risikerer, at der senere kommer en dvd. Sådan var det med Sacrificium. Det kan nu alligevel godt være, at du har ret i, at jeg skal anskaffe den - så det gør jeg!

  SvarSlet
 2. Jeg har lige fået pakken fra Presto Classical og kunne ikke forstå, hvorfor den var så tung. Spændende bog! Jeg får nok ikke tid til at læse/høre før weekenden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rasmine...nej man får ikke tid til alt. Selv har jeg kun skimmet den igennem, så også jeg har fordybelsen i bogen til gode....men musikken har jeg allerede hørt en del gange...bl.a. på fuld drøn i min/vores bil på vej til Jylland - jeg siger dig; vinduerne buede udaf det meste af vejen ;-)

   Slet
  2. Jeg har vist ikke fulgt rigtigt med. Var du alene i bilen? Jeg har det indtryk, at du er lidt alene i familien om at synes om den slags musik.

   Slet
  3. Njah - vi har meget musik tilfælles, såsom opera (og balletter, men det er jo ikke opera/musik). Jeg er nok mere eller gået videre i noget mere specielle såsom bl.a. kastrat-musik, barok-musik og især det spillet på tids-typiske instrumenter (Viola da gamba, luth, spinette, klassisk guitar, o.s.v.).

   Og turen var såmænd her i weekenden, hvor vi boede i Nr. Nebel fra Lørdag til Tirsdag og hvor vi Tirsdag morgen kørte til Aarhus for udelukkende at se den ny-åbnede udstilling med/om Edvard Munch på Aros. Og den udstilling var virkelig værd at se.

   Slet
 3. Tænkte jeg det ikke nok! Nu kan man forudbestille Mission på blu-ray på amazon. Men hvad, det er jo ikke altid, man har en blu-ray-afspiller ved hånden ...

  SvarSlet