lørdag den 29. september 2012

Lidt bøger......

 
Inspireret af et foto jeg så af Per Teilmann på Facebook af en del af hans bogsamling kom jeg til at tænke: Ja - hvorfor ikke ?.
 
Så hermed en smule i mit system, som formentlig er lidt anderledes (= kategoriseret/emne-opdelt) i forhold til Per's. Iøvrigt kan en del af dem ses/læses i mine Sider ude til højre. Jeg har kun medtaget MINE bøger (=interesser), idet alle Lillemors (og mine) skønlitterære ikke er vist. Iøvrigt har jeg bemærket, at mine lister ikke er ajourført, ligesom jeg ikke har lavet lister på mine bøger om Polar-ekspeditioner, arkitektur (huse og møbler), 1864, 2.verdenskrig, Københavns historie, ballet og opera. Det kommer nok en dag.
 
En del af mine bøger om kunst, især om Guldalderen og om Johannes Larsen, er købt antikvariske, men ellers er de allesammen nye.
 
Vi starter med Kunst, arkitektur og Kjøbenhavn's historie:
 
(...iøvrigt beklager jeg billedkvaliteten som dels skyldes kameraet men især ham der holder kameraet. De er taget uden blitz....så ved I det). 
 
 
   

 
 
 
  
 
 

 
 
  
 
  
 
  
 
 
 
  

De næste bøger er om den amerikanske borgerkrig. de er alle på amerikansk, mange af dem endda på amerikansk som det blev skrevet i perioden 1866 - 1910. Få er fundet herhjemme i antikvariater; resten er købt via Amazon eller medtaget fra rejser overthere.

Bog-kassetterne herunder indholder landkort, hefter og brochurer om den amerikanske borgerkrig.

Herunder er så - som Per's system - lidt blandet om den 2.verdenskrig og om 1864 og lidt Polar-rejser. Der er en del i udlån hos min broder, kan jeg se. ;-)

....og de 3 sidste herunder, er om fugle og whisky :-) :

 

.....og som sagt, er det vel kun halvdelen af bogsamlingen der vises her. Den manglende del er som skrevet før skønlitteratur (især mange af Lillemors krimier) .

5 kommentarer:

 1. Lister mig her og lister mig der! ;)

  SvarSlet
 2. Du har helt ret, Frankie :-D

  ....men forskellen på mine og dine lister er, at hos mig kan man komme og låne det, der er på listerne.....det kan man ikke hos dig ;-)

  SvarSlet
 3. Vrøvl Jan - lister er lister! ;)

  SvarSlet
 4. Hov hov hr. Dresler ... der er skam fint system i mine bogreoler. Har desværre ikke så mange hylde-meter som dig ... tror jeg.
  Sjovt nok er jeg overordentlig zig-zag ordensmenneske på arbejde, men så nogen fra arbejdet mit kontor, ville de få et chok ;-)
  Der er bøger/blade, edb-udstyr, foto-udstyr, male/tegne-udstyr, skrivebord + hæve/sænke bord m.m. på meget få kvadratmeter, men sådan skal det se ud. Basta :-)
  og så er der forresten også en dør, der kan lukkes ;-)
  Bøger får man aldrig for mange af ... vel?
  PS er det en whisky-flaske, der gemmer sig i plasticposen?

  SvarSlet
 5. Per T.: Whisky-flaske i plastic-posen ? Næh, nej - de står skam frit fremme....d.v.s. at lige nu har jeg en Linkwood 11 år cask strength 55,8 %, en Bowmore 15 år 43 %, en Dalwhinnie 15 år 43 % og en Glenfarclas 15 år (Doublematured) 46% stående på min bakke her i stuen. Sidstnævnte Glenfarclas er min yndlingswhisky. Doublematured hvilket betyder lagring i 13 år i egetræs-fade (brugt en gang i US til lagring af amerikansk whsky) og så 2 års lagring i et brugt sherry fad, ialt 15 år. Denne lagringsmetode giver - synes jeg - en dejlig rund whisky med en aroma af sødme hvor især en lille antydning af sherry/portvin anes. Denne lagring giver også en flot, flot farve.
  Oppe i skabet står en Glenlivet, en Makmyra, en Glenrothes og venter.....+ en Famous Grouse...men sidstnævnte, som er en blended/vattet whisky af flere mærker (Macallan, Highland Park m.fl.) er det jeg vil kalde en rigtig god begynder-whisky og den får blive stående til "en amatør" beder om en whisky :-).

  Og ja - bøger kan man ikke få for mange af......er du begyndt at kigge på e-bøger ? Har det lidt ambivalent med sådanne...

  Og Frankie: Lister er skam ikke bare lister, når det gælder bøger. Som sagt; de kan lånes, men de kan også bruges i forsikringsøjemed hvis uheldet er ude....touch wood, 3 bank under bordet o.s.v.

  SvarSlet