onsdag den 13. juni 2012

Tema-dag på KMD

I dag Onsdag, var jeg til Tema-dag på KMD (som Kommune Data hedder nu om dage efter det er blevet privatiseret) om hvordan vi skal klare den smule af Pensionsbehandlingen som ligger tilbage i kommuner efter 01.03.2013, hvor alt om folke- og førtidspension (samt alt om boligsikring og boligydelse, børnetilskud og bidrag samt barselsdagpenge) overgår til den ny organisation Udbetaling Danmark (kaldet UDK) og som henhører under ATP i Hillerød.  Alle disse ting bliver samlet i 5 landsdækkende Centre, nemlig i Hillerød, Vordingborg, Haderslev, Hobro og Hjørring. Det er disse 5 Centre der fremover skal behandle alle ansøgninger om folkepension og Førtidspension og udbetale dem og deres forskellige tilskud og ydelser samt de øvrigt nævnte ting ovenfor. Det betyder, at folk får endog meget langt - og rigtig lang ventetid i telefonen, når de skal tale med dem. Fuldstændig som når man skal tale med SKAT. Iøvrigt skal alle ansøgninger om det ene eller andet fremover - fra 01.03.2012 - ske digitalt via Borger.dk......husk at få Nemide ellers kan I ikke "tale" med UDK om jeres problemer fremover.

I Kommunerne bliver der kun lidt råd og (meget lidt) vejledning tilbage og vi får meget begrænset adgang til de fremtidige systemer.....stort set kun kigge-adgang.

Nok om det.

På KMD, i deres kursus-bygning, har jeg altid beundret den megen kunst de har hængende der. Nedenfor bare et par eksempler og fotograferet med mobiltelefonens kamera; deraf kvaliteten. Iøvrigt hænger nogen af billederne højt og deraf de skæve vinkler.

Billedet herover er af Leif Madsen. Han laver altid små ting på meget store lærreder, nogen gang er lærrederne 1,5 x 2 meter store og tit ofte større endnu og så er der f.eks. vist en hel skovbund med anemoner.

Billedet herover og de 2 nedenfor, er lavet af Anders Ulstrup. Han var engang skolelærer i Herlev og havde/har en stor passion for Jazz. Det spillede han forresten også selv - Trompone/Trækbasun - og jeg har iøvrigt ham ham spille. Disse 3 billeder er alle jazz-inspireret og ca. 1 x 1,50 store....sådan da.


Billedet herunder, ja - det aner jeg desværre ikke hvem er, der har lavet det. Det er STORT. Personen på billedet er i naturlig størrelse, så det ER stort.

 
Billederne herunder, ja kunstneren behøver vist ingen nærmere præsentation, men det er altså Per Arnoldi hvis I skulle være i tvivl. Også disse malerier er store og hænger HØJT oppe.Der er mange flere rundt omkring på kontorer og de store mødesale/rum der er derude, men dem må I evt. have tilgode til en anden gang.

Iøvrigt var Tema-dagen meget udbytterig......................................for en gang skyld ;-) .

2 kommentarer:

 1. Hvorfor finder vi os egentlig i det der computertyranni?

  Jeg har altid undret mig over Per Arnoldi. Er det kunst? Det er det vel, for han KAN et eller andet, som åbenbart ingen andre kan. Man (=jeg) bliver glad af af se på hans billeder. Jeg synes, der er en egen ro over dem, selv over faldende eller måske med nød og næppe balancerende genstande som hattene. Måske har det noget med de klare farver at gøre ...

  SvarSlet
 2. Hej Rasmine.

  Jeg har altid opfattet Arnoldi's billeder som "glade billeder". Og det er bl.a. nok som du selv skriver p.g.a. farverne, den farveskala han altid/oftest bruger.

  Om det er kunst ? Ja - det synes jeg da. En enkel og figurativ kunst i symbolismens tegn ;-)

  SvarSlet