lørdag den 16. juni 2012

La Bayadére...en snut fra den ballet.....suk.....

Som det fremgår af et indlæg lidt længere nede, så var jeg jo i New York for en 14 dages tid siden. Her så vi bl.a. en Ballet: "La Bayadére" med "The American Ballet Theater" på The Metropolitan.

Jeg skriver - sådan midtvejs i det nævnte blog-indlæg - om forestillingen og ISÆR om en sekvens med hele 24 danserinder på scenen samtidigt. Det var simpelthen så forrygende og det har bidt sig godt fast i erindringen som noget af det flotteste ballet jeg har set (intet - gentager INTET - slår dog Bournonville's Napoli og især 3.akten).

På Youtube fandt jeg så denne her snut af omtalte sekvens, dog her opført af The Royal Ballet fra England/London. Desværre er denne optaget optaget i næsten scene-niveau. Forestil jer den set fra lidt højere oppe, så man får et rigtig flot overblik....jeg får næsten gåse-hud igen ved erindringen. God fornøjelse:

3 kommentarer:

 1. Imponerende - men gåsehuden udeblev her hos mig. Til gengæld er vi rørende enige med hensyn til Napoli :-)

  SvarSlet
 2. Hej Rasmine.

  Du har sikkert helt ret i det der med udeblivelse af "gåse-hud". Selvfølgelig er det bare en snut fra en hel forestilling og jeg tror at man simpelthen skal VÆRE der og have set forestillingen...altså at man er i "mood'et", medlevelsen og hvad ved jeg.....så virker det nok helt anderledes. Og som jeg skriver; vi sad på balkonen ovenover og det, at se det "fra oven af" om jeg så må sige og hvor man får en meget bredere og dybere oplevelse end nedefra - det gør sgu' en forskel. I Det Kgl. køber vi altid billetter sådan lidt oppe, for jeg mener at man får en meget flottere oplevelse....mere sådan 3-dimensionel om jeg så må sige - end de (meget) dyrere pladser på gulvet.

  At se f.eks. Napoli og især 3.akten "deroppefra og midtfor" - ja - det er en absolut nydelse og et fantastisk farve-orgie ....helt utroligt flot. Nu kan jeg ikke huske det eksakte tal, men vi oplevede engang den akt - hvor broen og vogne er inde - at der var ..vistnok ...jeg talte dem nemlig....105 personer på scenen på en gang. DET var fantastiskt at opleve.

  SvarSlet
 3. Jeg bliver jo helt misundelig. Nej, jeg er ikke så vild med ballet, men det må være en fantastisk oplevelse at være i The Met. Det ville jeg gerne opleve! :-D

  SvarSlet