tirsdag den 5. juni 2012

Amerikanske nummerplader

Når man færdes rundt i USA - bare et enkelt større sted - så ser man ufatteligt mange nummer-plader på bilerne. Hver stat har sin egen nummerplade og igen så kan der indenfor hver stat være specielle designs af disse og disse er oftest selv-designede af de respektive bil-ejere. Nedenfor er bare et almindeligt udsnit af nummerplader fra de "stater" jeg så der ovre.

Der er ofte et specielt "Slogan" eller kælenavn for den enkelte stat på pladerne, f.eks. står der på alle New York-plader "The Empire State", på alle New Jersey-plader "Garden State" o.s.v. Bemærk, det der står på nummerpladen fra hovedstaden Washington D.C. - "Taxation without representation". Det er et stille oprør mod Forbundsstaten, idet hovedstaden Washington er sit eget lille autonome område i staten Maryland og på den ene måde bliver man behandlet som en stat, på den anden måde må man ikke selv fastsætte bl.a. skatter for det gør Senatet og Repræsentanternes hus. Man har godt nok en Overborgmester og en Magistrat som i København, men man må altså tage til takke med den skatteudskrivning ANDRE foretager. Iøvrigt er sætningen "Taxation without representation" hugget direkte fra et af hovedargumenterne som amerikanerne havde, da de i 1770'erne lavede oprør mod den engelske Konge og  dermed startede Uafhængigshedskrigen. 

Der er 24 nummerplader med 23 Stater repræsenteret og det skyldes, at vores New York'er-nummerplade var gul og om det skyldes, at det er en erhversvogn (udlejningsbil) fandt jeg ikke ud af men de gængse N.Y.plader er hvide som den anden viste: 

Der er mange flere flotte og selv-designede nummerplader derovre. De ovenfor viste er bare de mest almindelige typer fra de enkelte stater som jeg så. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar