lørdag den 14. april 2012

Min Opticron røg......Æv og Øv.....

Lillemor og jeg ville en smut-tur omkring vores lokale mose idag. Jeg er indehaver af et par kikkerter og den ene af dem - den "gamle" (kun 10 år) Opticron 10,5 x 4,5 har jeg stående hernede ved døren til haven, så jeg kan nå den hvis der lige pludselig dukker noget "interessant" op på himlen derude.

Nuvel - jeg napper den lige og skal have fat i remmen....så smutter den for mig og den ryger ned. Rent refleksmæssigt sætter jeg foden frem, så den ikke knalder i gulvet....til gengæld giver jeg den et rent vristspark og drøner den gennem stuen og ind i spisebords-benet og så ned på gulvet....SATANS OGSÅ. Jeg tager den op og det lyder som om der er et-eller-andet løst i den. Jeg sætter mig og gennemgår den men kan ikke finde noget. Ser i den, drejer på skarphedsskruen, stiller på okularerne o.s.v. men kan stadig ikke finde nogen fejl i den...men det virker som om der er noget løst....men alligevel virker den OK.

Vi går så i mosen - det er et pragtfuldt vejr - og jeg hører Vandrikse som det første, Gransangere er der også nogen stykker af der Tjif-Tjaf'er lystigt hist og her. Der er mange fugle på vandet; en enkelt Toppet Lappedykker, 3 Gråstrubede Lappedykkere heraf et par, mindst 6 par Skeænder, et par Krik-ænder, Gråænder, Troldænder, Taffelænder og mange Gæs. Der er allerede 2 par med henholdsvis 4 og 3 "gæslinger" på slæb. Knopsvaner og Blishøns er der også. Mange Hættemåger og lidt Stormmåger. Et Vibe-par tumler rundt i luften og synger sine vemodige lyde/sange.

Men kikkerten...den ligesom ikke vil stille rigtigt skarpt. Så opdager jeg, at det ene glas foran er gået løst. Der er et slip på et par mm i det: F... det lort.  Hjemme prøver jeg at sætte det fast...eller snarere prøver på at finde ud af om jeg kan skille røret ad og sat det fast, men nej. Ærgerligt - den er nok kaput. Den har ellers tjent mig godt i mange år og været med på Nordkap et par gange. Øv.

Ærgerligt igen. Men heldigvis har jeg da min "rigtige" dagligdags kikkert, en Kite Bonelli 10 x 42, endnu til glæde og brug, så skaden er trods alt ikke så stor. Men ærgerligt er det det da. Lillemor har også en Opticron men "kun" 8 x 42, så den kan da bruges som "reserve" nu.

Iøvrigt - mens jeg stod i et fugletårn dernede i mosen - så opdagede Lillemor en rygsæk i sivene. Hun fik den fisket ind og deri lå en regnfrakke, en Fjällräv som rygsækken, en biblioteksbog, en kalender-notesbog samt en pung med kørekort, sygesikringsbevis, visa-dankort + mere men ingen penge i. Adressen var lige i nærheden, så vi gik hen og ringede på, men ingen hjemme, så vi hængte den på dørhåndtaget til huset. Ejeren - en ældre dame - får sig nok en overraskelse når hun og manden (der var 2 navne på døren) når de kommer hjem og finder den hængende der.

4 kommentarer:

 1. Ja, det var da ærgerligt, men så må du lade være at kyle med og sparke til tingene! ;)
  Nu har du chancen for, at købe en af topmærkerne (Swarovski, Leica, Zeiss) og bruge din Kite Bonelli som reserve!
  BLN har lige købt en Leica 10x32 og jeg har selv set i den, den er sku handy og skarp, men den koster immervæk også en mindre formue!

  SvarSlet
 2. Man kan aldrig havde for mange håndkikkerter! Som Frank skriver blev jeg den lykkelige ejer af en Leica 10x32, der tegner dejligt og er nemt at havde med rundt i byen eller på småturer! Den skal jeg nok havde glæde af i mange mange år i fremtiden, bare jeg ikke begynder at spille fodbold med den! ;-)

  SvarSlet
 3. Ja ja ja i 2 nørder :-D . Tror I ikke at en underbetalt kommunalarbejder ikke kan bruge sine penge på andre ting ????? Som f.eks. Johannes Larsen træ-snit og anden god kunst, god whisky, koncerter og udstillinger, en USA-tur til sommer og ikke mindst bøger om dette eller hint ?

  Og så synes jeg faktiskt at min Kite Bonelli er udmærket og i det mindste opfylder mine behov. Jeg har jo prøvet at se i dine kikkerter, Frankie, og de er ganske bestemt sublime og i topklasse - ingen tvivl om det.

  Nu skriver Brian om man aldrig kan have for mange kikkerter; hvormange er det lige I 2 nørder har ;-) Og Frankie....du har vist da også .....er det ikke 4 Teleskoper ? Til hver sit behov ;-)

  SvarSlet
 4. 3 kikkerter, 1 teleskop (2 teleskoper hvis men regner det billige der står ved vinduet til 1200 med) og 3 kamera (4 hvis man regner det i lomme-datamatten med)! ;-D

  SvarSlet