mandag den 12. marts 2012

Øv, øv og 3 gange øv......foredragsrækken nedlagt :-(

I Januar måned tilmeldte jeg mig en foredragsrække på Folkeuniversitetet:
Og jeg glædede mig som et lille barn, for er der noget, der ikke er særligt kendt her i landet, så er det ting og sager omkring den amerikanske borgerkrig. Der er vel i grunden ikke ret mange der interesserer sig for den. Mit personlige gæt er måske max. 100 mennesker her i landet, så jeg var lidt spændt på om det blev til noget.

Og det blev foredragsrækken så heller ikke. Foredragsrækken skulle være startet i dag. For et par dage siden fik jeg imidlertid en mail fra Folkeuniversitet, med følgende ordlyd:

"Holdet er i dag nedlagt på grund af for få tilmeldinger.
Du vil modtage en returcheck engang i næste uge.
Folkeuniversitet beklager."

 Ved nærmere granskning af mailen, kunne jeg se, at den var sendt til 6 mail-adresser/tilmeldte kursister.
Ja - det blev altså som jeg frygtede og havde forventet. Ærgerligt - men det var forsøget værd, både fra foredragsholderen og fra mig.

5 kommentarer:

 1. Det var virkelig synd! Men tror du, at du faktisk ville have lært noget nyt?

  SvarSlet
 2. Hej Rasmine.

  Ja - det tror jeg, at jeg ville.

  Jeg har jo hidtil mest - tidligere altså - beskæftiget mig med årsagerne til krigens opståen, altså de politiske og økonomiske aspekter der førte til de enkelte sydstaterns løsrivelse fra unionen og så sandelig også med "krigens gang", de enkelte slag (og Gettysburg i særdeleshed), om hvad der fik den enkelte soldat til at kæmpe og hvorfor o.s.v. herunder en hel del biografier og selvbiografier, men det mere om hovedpersonerne/de enkelte generaler m.m. samt ikke mindst om artilleriet og dets betydning.

  Denne foredragsrække ville jo beskæftige mig om danskere - altså indvandrere - i borgerkrigen. Selvfølgelig ved jeg, at der har deltaget danskere - især fra de skandinaviske kolonier i Wisconsin og Michigang, Missouri o.s.v. og oftest på nordstatssiden, men jeg ved, at en del også deltog på sydstatssiden så det var om alle disse danskere som jeg håbede at ville høre/lære nærmere om.

  SvarSlet
 3. Det kan jeg godt se var rigtig ærgerligt - men der er vel skrevet noget om det. Jeg synes, der er en tendens til, at den slags kurser er baseret på et eller flere værker, som der henvises til i programmet ...

  SvarSlet
 4. hej jan !

  jeg kan godt forstå du er skuffet...det er surt...også selvom du selv vidste at det kunne blive svært at skaffe deltagere...øv !

  det er træls når ens interesse er så lidt udbredt...så jeg kan sagtens følge dig i at opleve skuffelsen over det...
  så jeg sender dig så et smil herfra og håber på at foråret og solens større magt kan bøde en smule....men surt er det i hvert fald..

  :O)

  venligst Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita.

   Du har helt ret. Det er ærgerligt også som du skriver, at jeg skriver, at jeg vidste, at sandsynligheden ikke var særlig stor for foredragsrækkens gennemførelse ;-)

   Det er nu ikke noget jeg spekulerer særligt over, det her med udbredelsen; som regel kun når folk studser over den interesse.

   1000 tak for smilet - det kan mærkes :-)

   Slet