søndag den 4. marts 2012

En pludselig indskydelse.........

Vi fik en pludselig indskydelse idag her ved middagstid. Vi ville (igen) i biografen og dennegang se den ny danske film "Hvidsten Gruppen". Og så ville vi invitere min bror hans kone med, så det gjorde vi. Det kan nogen gange være lidt af en udfordring at være i biografen med min bror og se krigsfilm eller krigsrelaterede film; som (nu fhv.) militærmand har han styr på uniformer og våben og den slags, ihvertfald når det gælde 2.verdenskrig og senere, og DET kan være en prøvelse.
Nåh - filmen er/var overraskende god med rigtig, rigtig gode skuespillerpræstationer og det hele vejen rundt; det ud fra devisen Ingen nævnt og ingen glemt. Den og de var rigtigt gode.

Det her med min bror og krigs- (og relaterede) film er dette, som f.eks. i denne film; der er en scene natscene med en tysk Messerchmidt Jagermaskine. Min bror påpegede at det var en Focke-Wulff motor man hørte (diesel kontra stjernemotor)......eller også var det en Focke-Wulff med altså en Messerschmidt-motorlyd....Heldigvis fortalte han det først EFTER filmen. I Guder - i vore yngre dage, så kunne han under filmen "underholde" med hvilke detaljer der var forkerte; den riffel/maskinpistol brugte den type enhed ikke på det tidspunkt, eller den kampvogn var ikke sat i brug endnu eller det er en forkert uniform o.s.v. Det kunne være dræbende at sidde og se film med ham dengang.....men nu er vi jo voksne, ik' ? - så det er anderledes nu :-)

Filmen sluttede ved 21-tiden (start 18,30 i Imperial) så bagefter kørte vi dem hjem til Gentofte og fik en kaffe-tår eller 3 samt lange sludre om dette eller hint.

Det her med mig og kaffe efter kl. 20,00 - ved godt det er en gammel skrøne - er ikke en god kombination da det plejer at være svært at falde i søvn for mig. Idag er problemet "klaret med nedenstående derhjemme igen:

En eller to Glenfarclas 15 år double-matured klarer snildt det problem, så sådan en - den første - sidder jeg med lige nu her ved siden af tastaturet.


Imorgen tidlig er det op ved 07,00-tiden for at være klar foran TV-skærmen kl. 07,30 i det svensk TV (og TV2sport) sender direkte fra årets Vasa-løb - 90 km langrend - fra Sälen til Mora og det er noget jeg ser fremtil hvert år og ser hvert eneste år. For mig er det bare pissehyggeligt at sidde der og se omkring 16.000 motionister samt 2-500 eliteskiløbere begive sig ud på den 90 km lange strækning fra Sälen til Mora i klassisk langrends-stil. Ikke noget med skøjtetag her - kun ren klassisk stil. Jeg har selv kørt turen 2 gange - det vidste I ikke, vel ? - men det var nu altså også i bil jeg gjorde det og det om sommeren, da vi en små 5-6 gange har holdt ferie i Dalarna i en lille by der hedder Orsa 15 km nord for Mora. Vi kender en del til Dalarna og har 2 gange kørt Vasa-lopppet rute i bil. Det er herligt at følge det i TV; der er optakt og interview med almindelige motionister og eliteløbere og undervejs ved de forskellige "check-points" = små-byer man passerer igennem, er der interviews igen og nogen med de samme som ved starten og nogen gange - oftest - med nye folk. Eliteløberne klarer turen på under 4 timer mens motionisterne kan være 10-12 timer om turen - de 90 km på ski.


Jeg kan altså knaldgodt lide at se det - det er som sagt et af årets faste traditionsmæssige højde punkter for mig hvad angår sportsudsendelser i fjernsynet og helt ærligt; jeg vil vil 10 gange hellere se det her end jeg vil se håndbold- eller fodbold EM/VM hvor Danmark deltager......


Men altså, Glenfarclas og Vasaloppet ......vi ses ;-)

5 kommentarer:

 1. Du har næsten fået mig overtalt til at gå i biografen, og det kræver en hel del. Jeg forstår nu godt din bror. Hvem af os bliver ikke - eller er på nippet til at blive - utålelig, når nogen maltrakterer noget af det, man faktisk ved noget om. Hvad med dig og den amerikanske borgerkrig?

  De der 90 km langrend får mig igen til at drømme og at lære at stå på ski. Er der en øvre aldersgrænse for deltagere i det løb? ;-) Man kunne vel også prøve at gennemføre ruten på egen hånd ...

  SvarSlet
 2. Med hele 2 hovedrolleindehavere fra Vejen (Bodil Jørgensen og Thomas Ernst) kunne det jo ikke gå helt galt ;-)

  SvarSlet
 3. Det lyder som en god film, dog syndes jeg efterhånden der er ved at været kommet så mange film om 2. verdenskrig at de ikke længere interesser mig, desværre. Dog har jeg læst romanen "London kalder" to gange, som også foregår under 2. verdenskrig og det var da dejligt læsning.

  Whisky derimod, er jeg ikke blevet træt af! ;-)

  SvarSlet
 4. Ak ja, vi fag-idioter. Jeg har netop set filmen i aftes (lidt på din anbefaling og en del grundet Fruens invitation :-) .

  God film; men jeg er jo bonde, og jeg faldt over, at der i en scene går et kreatur af racen limousine, som første gang blev improteret til DK i 1969.
  Ikke nok med det. Indhegningen var et moderne 4-trådshegn af Poda-typen.

  SvarSlet
 5. Der kan ske meget i film, I det danske lystspil Matador, da Agnes og Røde blev gitf, sang Røde de tre musikanter og det var 4 år før den kom frem.

  SvarSlet