torsdag den 8. marts 2012

En applikation - Google Sky Maps.......til Android

En kollega gav mig et tip til en såkaldt "Apps"...en applikation med andre ord og hvilken en.

Det er et lille program man kan downloade til sin Android mobil-telefon (jeg har HTC, andre har Samsung, Sony, LG o.s.v., o.s.v.) og med hvilket man kan se stjernehimlen der hvor man nu peger hen.

Programmet hedder Google Sky Map. Prøv at se den lille film på et minut der er på hjemmesiden. Jeg synes det er et herligt program. Og så er det GRATIS.

Aktiver "apps'en" og hold din mobil's kamera - altså skærmen mod dig selv - mod himlen og du vil på skærmen se stjernebilleder og planeter. Man kan bevæge det hen over himlen og se de forskellige ting. Herligt siger jeg jer.

Det er bare at downloade fra jeres Markedsplads eller hvad det nu hedder på jeres mobil. Søg på Google Sky Map og det er installeret på få minutter.


Jeg har også downloaded en scanner, så jeg kan se hvad der gemmer sig bag det her symboler:


...og som man snart ser alle mulige steder, på plakater, på udstillinger, på hjemmesider o.s.v.

Også det er gratis og downloades fra Markedspladsen i løbet af et øjeblik. Apps'en - Applikationen - hedder QR Droid og er et dansk scannerprogram. Når man aktivere det, så holder man mobilkameraet mod symbolet på f.eks. plakaten og vupti, så kommer der en URL (link) eller andet frem, man så kan trykke på og så læse den information man får. Skidesmart Egon.

...og jeg, som aldeles ikke normalt er en mobil eller pc-nørd :-)

1 kommentar: