mandag den 5. marts 2012

Carl Christian Tofte - en fuglemaler, forfatter og rockmusiker i Sverige.....Dette er en reklame, en reklame for en fremragende tegner, maler, illustrator m.m.m., nemlig Carl Christian Tofte.

Første gang jeg rigtig støtte på ham var på havnen i et lille fiskerleje, Langø, der ligger på Lolland ved Nakskov Fjord. Her huserede der i slutningen af December måned 2006 en Ismåge - en nordarktisk yderst sjælden måge - som jeg var nede at se. Den dag jeg var der, sad der en fyr på havnen - direkte på asfalten - og malede en akvarel af Ismågen. Jeg kan huske, at jeg næsten kiggede mere på ham/hans maleri og skitser end på Ismågen - jeg var dybt fascineret af hans kunnen.

Siden så jeg ham på en udstilling i Fuglenes Hus (DOF's hjemsted) på Vesterbrogade i København og også i det Grå Fyr på Skagen. Han har illustreret mange artikler og bøger efterhånden. Han er fantastisk dygtig.

Jeg var så heldig at "nasse mig" til en af udstillingsplakaterne inde fra Fuglenes Hus, netop af Ismågen fra Langø. Ismåger står der knaldhvid på en lysgrå baggrund og hvilken effekt det er. Jeg klippede Ismågen ud af plakaten - så meget som muligt og uden tekst - og fik den indrammet med Passe-Partout og den har hængt på min væg hjemme i "Herre-værelset" siden...sammen med mine Johannes Larsen træ-snit. Det siger noget om Carl Christian Tofte's klasse og hvor højt jeg sætter ham.Nu bor han i Sverige, i Skåne, og fortsætter sit gode arbejde derfra. Han er næsten lige kommet på nettet med sin egen blog. Check den ud, enten ved at trykke på hans navn ovenfor eller ved ved at finde ham i min blogliste ude til højre.

Nogen af hans ting kan også ses ved at trykker HER.

4 kommentarer:

 1. Ja, han er meget dygtig.
  Vi så ham i øvrigt i marts 2009, hvor han var nede i Banvallen, Falsterbo for at illustrere Lapuglen - han kan ses siddende på stien til højre på dette foto derfra:
  http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=26121

  SvarSlet
 2. http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=26121

  SvarSlet
 3. Tak for linket Jan! Det er gemt i mine bogmærker! Ja, han er en interessant og dygtig tegner som jeg har mødt en enkel gang i Skagen.

  SvarSlet