lørdag den 25. februar 2012

En lille tur og i Biffen.....

Der er ishockey imorgen Søndag. Så ved I det. Kl. 15,00 i Herlev Skøjtehal. Det er kvartfinale kamp nr. 2 i bedst af 7 kampe mellem Sønderjyske (Per Teilmann's lokale hold) og Herlev Eagles. Og den kamp skal jeg se, så Lillemor tog vores sædvanlige Søndagstur i dag Lørdag i stedet for. Og så ville vi i Biffen og se filmen om Englands fhv. Premierminister Margareth Thatcher med Meryl Streep i hovedrollen. Og sidstnævnte - Meryl Streep - er en fantastisk skuespiller; alle film hun medvirker i er gode, Sådan er det bare.

(Før filmene er der altid reklamer og de sluttedes altid af med denne nedenstående trio af trompeterende unge damer - idag er det et digitalt logo.....ærgerligt at man skal blive ved med at ændre/forny ting bare fordi de kan.....
......................................................................................men det er nu min ydmyge mening og et lille sidespring).

Men altså - vi parkerede som vi plejer på Esplanaden ved Kastellet og gik den vanlige tur ud af Nordre Toldbod og ned forbi Amaliehaven - på Amalienborg var der kun flag oppe på Frederik's og Mary's Palæ (de var altså hjemme) - og så videre omkring Skuespilshuset, gennem Nyhavn og over Kgs. Nytorv og så ned ad Strøget og så hen på Gråbrødre Torv.
Her indtog vi frokosten - den var flydende - på Cafe Huks Fluks og bestod af 2 x Løgsuppe og 2 x Classic Øl. Det var dejligt med rygende varm løgsuppe på sådan en blæsende dag. Der var stopfyldt derinde og endda også et lille jazz-agtigt orkester (blød og stille saxofon, guitar og bas samt en sangerinde) der spillede stille og rolig musik a la Chet Baker. Herligt.

Så gik vi bagefter ned ad Skindergade til Conditori La Glace, for Lillemor ville gerne have Lagkage og varm Cacao med flødeskum. Der var mange mennesker - kl. var ca. 14,00 - så vi fortsatte nedad Strøget til Rådhuspladsen og gik ind i Kaabers Antikvariat der (også) ligger dernede og kiggede efter bøger....men vi besindede os og kom ud uden :-) . Så tilbage til La Glace. Der var om muligt endnu flere mennesker, der ventede på at få siddepladser, så vi opgav og gik istedet op ad Strøget til Amager Torv - det med Storkespringvandet (som faktiskt er Fiskehejrer) - og gik på Cafe Norden i stedet for og fik kager og kaffe der.
Cafe'en ses i den statelige bygning bag Springvandet. Og også her var der mange mennesker og fyldt op både i stuen og på første sal, men det lykkedes mig at få et bord der.

Bagefter gik vi så ad Læderstræde og Snarestræde, Naboløs, Magstræde (disse stræder(gader er Københavns ældste med Københavns ældste hus liggende i Magstræde nr. 17-19 og henover det lille Torv Vandkunsten, hen ad Gåsegade og op ad Farvergade og ind og se gården i Vartorv, som var det sted N.F.S.Grundtvig residerede og prædikede sine tanker og ideeer fra. Et herligt sted. Stadig Kirke men der ligger også en masse Grundtvig-halløj der ligesom Søren Kirkegaard Centret også ligger der. Nåh - tilbage til Gåsegade, om ad Hestmøllestræde og så hen til Slutterigade, som er gaden mellem Københavns Domhus (Byret) og det gamle fængsel. Herunder ses Domhuset på Gammel Torv. Det er lige til venstre at Slutterigade er.
En "Slutter" var i gamle dage både en betegnelse for en vægter men også for en arrestforvarer/fængselsbetjent.

Der hvor Slutteriggade munder ud i Hestemøllestræde (og fortsættelsen heraf = Kattesundet) , har Martinus Rørbye malet et meget berømt maleri. Det ses nedenfor:


......og nedenfor ses det, som det ser ud idag:

Iøvrigt - lige overfor ligger huset, hvor Wolfgang Amadeus Mozart's enke Constance boede med sin danske man fra 1802-1812.

Nåh - herfra op ad Lavendelstræde og til højre ad Mikkel Bryggers Gade og så Vupti og Ta da...:

...og hvilket kaos der var der. En forestilling var lige sluttet og nogen andre skulle begynde. En meget lille foyer med billetsalg og cafe. Vi havde på forhånd købt billeterne på "Nettet" og printet stregkode-halløjet ud, men faneme om vi kunne finde den hersens automat, der læser stregkoderne og printer billetterne ud. Altså i kø til billetlugen for der at få at vide, at "pigen ved døren" der afriver billetterne da har en håndscanner, så vi skal bare gå derhen.....Glimrende information or not ?

Det lykkedes mig i virvaret, bogstaveligt talt, at gå ind i en kollega fra jobbet, faktiskt den rådgiver, der har kontor lige overfor mit....:-)

Nå, - vi så filmen og den kan kun anbefales. Alle karaktererne/rollerne er gode.


Det er helt utroligt hvor godt Meryl Streep ligner og ikke mindst lyder som Margareth Thatcher.

Og bagefter så op ad Strøget til Kg. Nytorv, ad Store Kongensgade ned til Nyboder, ad Esplanaden til bilen og så hjem.

Det var sgu en god tur og en god film.

5 kommentarer:

 1. HaHa og "mit" hold banker Herlev sønder og sammen ;-) og hvis jeg endelig skulle holde med et hold, vil det nok være Esbjerg, men de får sikkert tæv af Herning :-(

  SvarSlet
 2. hej jan !

  altid en udførlig gennemgang af jeres ture....spændende at læse om dine oplevelser....løgsuppe lyder skønt og sjovt nok har vi også spist løguppe lige for tiden...dog hjemme og ikke på café...ej helæler med øl til....men en dejlig kombination...løgsuppe er en af mine yndlingsretter...ja løg er i det hele taget en supergod råvare...

  venlige tanker fra Anita

  SvarSlet
 3. Det har vist altid været problemet på La Glace - der er alt for mange mennesker og alt for lidt plads. På den anden side, så tror jeg det er vigtigt for hele oplevelsen, at de ikke udvider eller moderniserer.

  Hvilket hus boede Constance i? Har du adressen? Jeg synes det kunne være rigtig sjovt at vide. :-D

  SvarSlet
 4. Hej Jens.

  Hvis du nu ser på de 2 billeder, det med Rørbyes maleri og det jeg har taget, så er det lige der :-)

  Altså; det er et vejkryds: Slutterigade fortsætter i Lavendelstræde. Lige der krydser Hestemøllestræde og Kattesendet. Adressen må være Lavendelstræde. Det er huset på hjørnet af Hestemøllestræde og Lavendelstræde. Hushjørnet er lidt afrundet og der sidder en oval plakette på muren i Lavendelstræde og husnummeret er....tada....nr. 1, altså Lavendelstræde nr. 1.

  På min gamle blog havde jeg faktiskt et indlæg d. 3. Maj 2009 om en tur der ligner. Jeg smider lige linken til turen her. Hvis du scroller lidt ned, så finder du samme billede af Slutterigade/Rørbye-billedet og derefter 2 billeder af huset/plaketten/tavlen.

  Du kan ikke undgå at finde stedet.

  Her er linken fra d. 3. Maj 2009 fra min gamle blog:

  http://jans.smartlog.dk/k-benhavner-morgen------post164181

  Ellers gå ind på http://jan.smartlog.dk og gik i Majarkivet 2009.

  SvarSlet
 5. Jeg kender godt området - jeg bliver vist nødt til at indrømme, at jeg har frekventeret Centralhjørnet en del da jeg var lidt yngre og gik mere ud. Det er derfor jeg synes det er sjovt at vide præcis hvor Constance Mozart boede. Tak for oplysningen...... :-D

  SvarSlet