lørdag den 10. december 2011

Brunch på Ro's Torv i Roskilde.

Min svoger og svigerinde har den fjollede ting begge at have fødselsdag d. 23. December. På den ene side er det smart, at de som ægtepar har fødselsdag samme dag - så er det hurtigt overstået - men dagen er noget af et problem for alle plejer at ligge mere eller mindre vandret for at få klaret det sidste inden Juleaften. Ydermere har de valgt at flytte til Nykøbing Sjælland.....og resten af familien bor i Storkøbenhavn eller Sydsjælland. Derfor valgte de i år at holde deres fødselsdag idag og så som Brunch på La Rustica på/i Ro's Torv i Roskilde....så har alle nemlig lige langt.

Det var første gang jeg var der, på Ro's Torv. Det er faktiskt et mægtigt flot et af et indkøbscenter at være. Flotte materialer, flot arkitektur og til min overraskelse fantastisk megen kunst rundt om kring i centret. Det være sig skulpturer af alle mulige slags, vand-fontæner, installationer, væg-malerier, kunstneriske bænke og meget mere.

Ude foran står der en rytterstatue forestillende Dronning Margrethe d. 1. Ret modigt og sjældent i disse tider, at give sig af med at lave en sådan en.
Som sagt er der megen kunst indenfor. På en gangbro står der denne nøgne bronce-kvindefigur i naturlig størrelse. Det spektakulære er så, at hun har en pendant hængende nedenunder sig, altså en spejling også i naturlig størrelse. Fantastisk effekt at se når man kommer gående.
Ellers er der en del springvand og vandskulpturer rundt omkring. Bemærk iøvrigt de store ovenlysvinduespartier der er i alle gangarealer. Det går det hele meget lettere og luftigt og lyst - i dagtimerne i det mindste - end i mange andre centre.
Og så er der mange steder malerier på vægge og andre slag udsmykninger - mobiler f.eks. - hængende hist og her.

Men check linket her eller ovenfor, der er meget at se på.

2 kommentarer:

 1. Det er jo ofte sådan, at man overser eller undervurderer det, der er tættest på. Jeg tror, at de gange, jeg har været i Roskilde kan tælles på mindre end én hånd, og det har hver gang været i et bestemt ærinde, hvor jeg ikke fik set noget.

  Jeg må helt klart ned og kigge på Ros Torv - engang til næste år :-)

  SvarSlet
 2. Hej
  Vil lige sige at det smukke springvand på Ro's torv ikke er der mere :-(
  Nu er der bare et stort åbent område, som bliver brugt til lidt af hvert.
  Godt råd, lad være med at have nogle forventninger, bare kom og se det som det spændende inkøbscenter det nu engang er. :-D

  SvarSlet