søndag den 27. november 2011

Frokost i Bjælkehuset i//ved Søndermarken..

Igår Lørdag var Lillemor og jeg inviteret på frokost i Bjælkehuset beliggende på bagsiden af Søndermarken / Valby Bakke. Pile Allé har jo sin små haver, Krøgers have, Hansens gamle Familiehave, Josty's langs Frederiksberg Have. Pile Alle´fortæstter jo på den anden side af Roskildevej og hedder nu Valby Langgade og Bjælkehuset er i stil med  de førnævnte steder. 

Nåh - men vi var altså inviteret af min storebror Steffen og svigerinde Tove. Svigerinde Tove havde 50 års fødselsdag fornylig og en af gaverne - ikke fra os - var en af disse hersens "Smartbox" med en frokost til 4 et valgfrit sted. Og det syntes de, at de ville fyre af på os og det sagde vi da selvfølgelig ja tak til.Det er et lille sted. Nogle små blokhuse. I det hvor vi sad i, hovedhuset om jeg så må sige, er der vel plads til ca- 25 personer. Et enkelt stort bord med plads til 10-12 personer ellers kun 4 personers borde.Og der var fuldt ud; d.v.s. at vi var de eneste 4 der fyldte et 4-personers bord idet de andre 4-mandsborde kun var besat af 2 personer. Ved 10 mandsbordet sad 10 Herrer, der var til julefrokost og det i et mægtigt humør.

Ovenfor hovedhuset. Nedenfor det ene anneks, Bondestuen, som er et "stort" lokale.


Hele vejen rundt er der oppe under loftet en hylde med forskellige øl-flasker = øl-mærker. Utroligt at der findes så mange forskellige.

Herover min svigerinde og bror. Vi fik Sild, Rødspætte-filet, flæskesteg, hønse-salat og brie-ost samt snaps og øl. Derefter kaffe. Og mægtigt hyggeligt var det.

Bagefter gik vi en tur Søndermarken rundt.
Herover ses "Norske hytten" som ligger i Søndermarken. Det er ved at blive renoveret med bl.a.a en helt ny bro og oprensning af søen og kildevandfaldet.
Herover er et godt kik fra en af stierne op mod Frederiksberg Slot. Frederiksberg og Valby Bakke er en og samme bakke, som deles af Roskildevej. På Frederiksberg Bakke ligger Frederiksberg Slot - som er Hærens Officerskole - og Zoologisk Have. Nedenfor Frederiksberg Bakke ligger Frederiksberg Have. På den anden side af Roskildevej, altså hvor vi går, hedder bakken altså Valby Bakke og her ligger som pendant til Frederiksberg Have nemlig Søndermarken.

Her er vi kommet op til Frederiksberg Slot - hele området omkring slotte er, som det ses, ny-renoveret. Og selvfølgelig fik vi så "historier" fra dengang min storebror for mange. mange år siden fik sin officersuddannelse netop på Frederiksberg Slot. Ovre til siden kan man se Zoologisk Have's vartegn det store udsigtstårn, som har en slående lighed med Eifel-tårnet i Paris.

Her ses Frederiksberg Slot lige forfra. Man kan se en bil i sølvfarve ved slottes højre del. Bilen kører på Roskildevej.

Lillemor er indehaver af en HTC Desire mobil-telefon og er mægtig glad for den (hun har også en Blackberry, som hun er mindre glad for). HTC'en har hun tabt på gulvet for en god måned siden og glasset har en revne fra top til bund. Den fungerer stadig upåklageligt, men hun er irriteret over den revne i glasset (der er ikke noget med udflydne farver eller noget). Her, de sidste par dage, har Telenor så kørt en reklame-kampagne med et DUAL-abonnement. Køb 2 ens tlf. og 2 ens bestemte abonnementer for ingen verdens penge - næsten. Det har hun så snakket lidt om på hendes særlige måde. Hun bruger ordet pusle......f.eks.; "Jeg har gået og puslet med noget.....". Når hun plejer at sige det, så gælder det om at søge flyverskjul eller noget lignende. Det betyder at så skal vi male, eller flytte rundt på noget eller investere i noget o.s.v. og hendes mening/beslutning ER taget og jeg skal bare ligesom høre efter, komme med lidt bemærkninger og så ellers bare sige ja og nikke og sige, at det kan vi da godt o.s.v. Imorges kom det så: "Skaaatt, jeg har gået og puslet med noget.....du ved...min mobil - der er revne i glasset, ik' ? - og nu har jeg set det her tilbud fra Telenor om 2 mobiler o.s.v....."

Åh Gud .....søndagstur til indkøbsmareridtet "Field's". OK - der var faktiskt ikke så mange mennesker, som der KAN være.......og nu er jeg indehaver af en HTC Wildfire.....ligesom Lillemor :-) ......og det selvom jeg er udmærket tilfreds med min gode gamle Nokia og TDC abonnement.

3 kommentarer:

  1. Velkommen til smartphone-verdenen. Du bliver garanteret glad for den ... ikke så meget telefonen, men alt det andet den kan ;-)

    SvarSlet
  2. Ja, det er ikke småting en sådanne gang, især er jeg glad for dens musikafspiller på de lange busturer. Tillykke med den nye telefon.. øh, minidatamat-telefon... ;-)

    SvarSlet
  3. Jeg har aldrig været i Bjælkehuset, men det ser hyggeligt ud. Til gengæld elsker jeg at gå tur i Frederiksberg have - efter min mening er det Københavns hyggeligste park. Og så er der jo fyldt med gode historier fra gamle dage.... :-D

    SvarSlet